Lokalni

Front se raspao i u Rožajama

Rožaje

Demokratski front neće nastupiti jedinstveno ni u Rožajama, jer je Pokret za promjene prijavio svoju listu, a Nova srpska demokratija je napravila koaliciju sa Socijalističkom narodnom partijom.

Podsjetimo, Demokratski front ni u Danilovgradu neće nastupiti jedinstveno. Demokratska narodna partija Milana Kneževića, u ovom gradu je predala listu na kojoj je profesor filozofije i etike Dragan Bojović nosilac izborne liste DNP, Socijalističke narodne partije i Jugoslovenske komunističke partije Crne Gore.

>>>DF se raspao u Pljevljima i Danilovgradu<<<

Slična je situacija i u Pljevljima, gdje će na predstojećim lokalnim izborima, zakazanim za 27. maj, Demokratska narodna partija, jedan od konstituenata Demokratskog fronta, nastupiti u koaliciji sa Pokretom za Pljevlja, koji predvodi Novica Stanić, i Pravom Crnom Gorom Marka Milačića. Kako je zvanično saopšteno, naziv koalicije biće “Za spas Pljevalja”.

Do neslaganja u Demokratskom frontu dolazi jer Nova srpska demokratija tokom razgovora o zajedničkim listama obično insistira da nosilac bude iz njenih redova, a kako saznaju DN, vrlo često daje SNP-u visoka mjesta, sa čim se ostale članice Demokratskog fronta ne slažu.

Inače, Opštinska izborna komisija u Rožajama, potvrdila je juče devet izbornih lista za lokalne izbore koji su zakazani za 27. maj.

U trci za 34 mandata u lokalnom parlamentu, učestvovaće, DPS “Za dobro građana Rožaja pobjednička DPS Milo Đukanović”. SDP “Za promjene”, SD “Ivan Brajović, dosljedno za Rožaje”, Demokrate “Pobjede, a ne podjele, dođi kući imamo plan”, URA “Rožaje naša kuća”, PZP “Promjene za bolje Rožaje”, SPP (Stranka pravde i pomirenja) “Hazbija Kalač Mijenjaj druge nam nema”, potom BS Rafet Husović “Rožaje na prvom mjestu”, kao i koalicija SNP Nova srpska demokratija.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend