Auto - Moto

Alfi Romeo najprestižnija svjetska nagrada za dizajn

Model Alfa Romeo Giulia dobitnik je 25. izdanja nagrade ADI Zlatni kompas, najprestižnije nagrade za dizajn na svijetu. Dodjela nagrade, ustanovljene 1954. godine, održana je u zamku Sforca u Milanu.

Tokom dodjele, javnost je imala priliku da se divi modelima Giulia Quadrifoglio i 4C Spider „Italia“, dva automobila koja su izraz trkačkog duha koji teče kroz genetski kod brenda Alfa Romeo.

Model Giulia, kao svaki Alfa Romeo, proističe iz savršene ravnoteže nasljeđa, brzine i ljepote koji ga čine najvišim izrazom italijanskog stila, te jedinstvenih elemenata brenda Alfa Romea-besprekoran osjećaj za proporcionalnost, jednostavnost i superiorni kvalitet završne obrade površine, sve u službi inovativnog dizajna koji ostaje vjeran tradiciji cijenjenoj širom svijeta.

Proporcije ovog modela zasnovane su na tehničkoj strukturi čitavog automobila i njen su direktan rezultat, dok su stilski detalji oblikovani prema njegovoj mehanici. Novi model Giulia ističe se svojim kratkim prednjim prepustom, dugačkom haubom i dugačkim prednjim krilima, uvučenim prostorom za putnike koji leži na pogonskim točkovima i mišićavim zadnjim krilima koji vizuelno označavaju tačku u kojoj se snaga oslobađa na put. Izduženi rep tipičan za automobile sa pogonom na zadnjim točkovima donosi ravnoežu proporcijama i obezbjeđuje odgovovarajuću zapreminu prtljažnika.

Ovaj opšti profil proizilazi iz odluke da se usvoji dizajn koji uključuje motor napred sa radilicom postavljenom po dužini i pogon na zadnjim točkovima. Motor i mehanički djelovi razmješteni su tako da obezbjeđuju savršenu ravnotežu u težini. Rezultat ovoga je nevjerovatno zahvalno međuosovinsko rastojanje spakovano u kompaktnu karoseriju.

Ove proporcije na prvi pogled iscrtavaju dinamični oblik elipse. Pri tom, obli uglovi i okružujući nosači krova prenose zamah automobilu, stvarajući profil u obliku kapljice koji podsjeća na onaj od modela Giulietta Sprint, jednog od najljepših automobila svih vremena.

Drugi aspekt italijanskog stila jeste „jednostavnost“, sposobna da prikrije ono što je zapravo jedan od najsloženijih kreativnih procesa u industriji – dizajniranje automobila. Stil je taj koji treba da sakrije dugi, složeni rad iza jednostavne, prirodne linije koja naglašava elegantne oblike i sofisticirani italijanski ukus.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograđanin
Gost
Titograđanin

Reci mi nešto pokvareno. Alfa romeo.

Prica
Gost
Prica

Vozim je cijeli zivot ,auto je pouzdano i puno jeftinije od wolcvagena za odrzavanje ,brat mi ima golf 4 sdi djelovi za veliki servis 180 eura a meni na 147 nepunih 100 e sa popustom u istu prodavnicu.Pricam o kaisu zupcastom natezacima i vodenoj pumpi .Meke su malo na trap ali zato puno i udobnije nego naprimer golf.

brainsprinter
Gost
brainsprinter

Hehe, ti sigurno nisi imao ni jednu niti ces je ikada imati. I dobro je tako 😉

Defforrrmeeerro
Gost
Defforrrmeeerro

Izjavi on i sjede u 15 godina star redneck volks wagen i odjaha kroz preriju…

marica
Gost
marica

ALFA KRALJICA

Perovic
Gost
Perovic

Legendarna marka …

Send this to a friend