Automobili

Apple pokreće proizvodnju električnih automobila

Kompanija Apple

Kompanija Apple napreduje u tajnom projektu autonomnih automobila i trebalo bi da pokrene proizvodnju do 2024. godine.

Godinama se priča o Apple-ovom programu za samovozeće automobile, poznatom kao Projekat Titan, iako kompanija to nikada nije javno priznala.

Prema izvještaju Reutersa, Apple je postigao dovoljan napredak da sada za cilj ima proizvodnju vozila za potrošače, iako bi to moglo biti odloženo zbog pandemije koronavirusa.

Vozilo za masovno tržište razlikuje se od ostalih autonomnih automobila koje su razvile kompanije poput Google-ovog Waymo-a po tome što će, iako će možda imati tehnologiju samoupravljanja, takođe biti i normalan automobil.

Prema Reutersovim izvorima, kompanija Apple je razvila novi dizajn baterija koji bi “radikalno” smanjio troškove i povećao domet vozila, prenosi SkyNews.

Proizvodnja vozila predstavlja izazov za lanac snabdijevanja čak i za kompanije sa mnogo novca, poput Apple-a, navodi Reuters i podsjeća da je Ilonu Masku, osnivaču kompanije Tesla, bilo potrebno 17 godina da počne da ostvaruje profit.

Bloomberg je izvijestio da su Apple-ove akcije dostigle skoro rekordne nivoe nakon Reutersove objave da tehnološki gigant planira proizvodnju autonomnih automobila.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
MilosBIRO 7 L. Beria
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milos
Gost
Milos

Mogu mislit koliko ce to kostat ako telefoni kostaju onoliko

BIRO 7 L. Beria
Gost
BIRO 7 L. Beria

Sve i da 😔 😔 😔 😔 lezim na milijarde sve bi dao h. A good thing to say is that you are a great person and a good friend of mine and your life is very important to me and my life

Send this to a friend