Automobili

Da li je etički prodavati automobile bez ijednog vazdušnog jastuka?

Na žalost, na nekim tržištima proizvođači i dalje prodaju automobile bez bezbjednosne opreme koja je odavno standard u Evropi i ostatku razvijenog svijeta.

Na tzv. tržištima u razvoju, gdje je cijena presudan faktor pri kupovini vozila, a zakon blagonaklon prema nedostatku opreme za pasivnu i aktivnu bezbjednosti automobila, proizvođači nerijetko nude starije generacije svojih modela, odnosno već prilično amortizovane projekte.

Pritom se ne libe da izbace “suvišnu opremu”, poput, recimo, vazdušnih jastuka. S obzirom da lokalni zakon to i ne traži, oni nisu u prekršaju.

Jedan takav model našao se u laboratoriji Latin NCAP-a, koji je odlučio da ga ispita na klasičnom testu sudara. U pitanju je Mitsubishi L200 koji možemo da vidimo i na evropskim putevima. Ali uz jednu bitnu razliku. Odnosno sedam, jer toliko vazdušnih jastuka nedostaje vozilu sa testa.

“Ovo vozilo je veliko razočaranje za Latin NCAP i latinoameričke potrošače i postavlja pitanje etičnosti proizvođača automobila. L200 na tržištima poput Evrope ima 7 vazdušnih jastuka i ESC u standardnoj opremi uz ostalu savremenu bezbjednosnu opremu”, kaže prvi čovjek Latin NCAP-a Alehandro Furas.

Pritom se naglašava još jedna činjenica, a to je da prodavci često navode da “vazdušni jastuci nisu potrebni jer je konstrukcija robusna”.

Mitsubishi je ubrzo reagovao i obećao da će od februara 2020. godine unaprijediti standardnu bezbjednosnu opremu na tržištima Latinske Amerike.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Mark
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mark
Gost
Mark

Od pojasa je mala korist pri vecim brzinama,ove lutke zalijepise glavom u volan i centralnu konzolu iako su vezane…

Send this to a friend