Automobili Era hibridnih vozila

Do 2025. godine svaki treći automobil u Evropi biće električni

Do 2025. godine svaki treći automobil u Evropi biće električni ili hibridni. Sajam u Frankfurtu koji je u toku, ponudio je već za sljedeću godinu oko 30 električnih vozila za svakodnevnu upotrebu.

Ova vozila imaju visoke cijene i na našem tržištu, bez subvencija države i izgradnje infrastrukture, ne treba ih očekivati tako brzo.

„Mercedes“ je odlučio da prvi do Nove godine ponudi vožnju na struju i dizel, što će u Srbiji biti i te kako interesnatno.

U okviru Sajma u Frankfurtu imali smo priliku da prvi u svijetu probamo dizel hibride koji do 77 kilometara voze samo na struju, a ako idete van grada uključuje se dizel motor i onda vam je domet neograničen.

Ako ovaj automobil punite kod kuće, dnevna vožnja u gradu na struju koštaće vas samo 77 dinara po našim cijenama struje, tako da vas ozbiljniji trošak očekuje tek kada idete na put.

„Mi mislimo da je ovaj domet sasvim dovoljan do posla i nazad u gradovima. Zadovoljavamo i to da se možete voziti po centru grada samo na struju, a dizel nismo izbacili iz upotrebe“, kaže Johan Ekt iz kompanije „Mercedes“.

Nova „mercedesova“ S klasa koja stiže 2022. godine, biće na struju i imaće domet 750 kilometara.

„Opel“ je takođe izbacio električna, ali i hibridna vozila. Njihova „korsa E“ koja ima pogon na baterije može da vozi i do 380 kilometara bez punjenja, što je dovoljno, kažu stručnjaci, za svakodnevnu upotrebu.

I najskuplji automobil na sajmu je hibridni. „Lamborgini sijan“ vrijedi 3,3 miliona eura, postiže preko 1.000 konjskih snaga i cjelokupna proizvodnja već je rasprodata.

„Folksvagenov“ projekat „ID-3“ je novi „golf“ na struju koji ima rang od 350 do 470 kilometra.

Njegova cijena je ispod 30.000 eura i pretenduje da bude prvi narodni električni automobil dostupan svima. Na sajmu je primljeno već 30.000 kapara po 1.000 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Kod nas ih nece skorije drzava subvencionirat,jer su glavni prihodi 50% od cijene goriva

Miroslavko
Gost
Miroslavko

Uzas….sto sve izmisljaju…elektricni automobilu…automacki mjenjaci…

Merdzoo
Gost
Merdzoo

nisam znao da zivim u Srbiji dok ne procitah:
„Mercedes“ je odlučio da prvi do Nove godine ponudi vožnju na struju i dizel, što će u Srbiji biti i te kako interesnatno.

Przi
Gost
Przi

Bravo, copy- paste je dobra opcija ali druže novinaru pročitaj barem članak.

Przi
Gost
Przi

P.S.:”Ako ovaj automobil punite kod kuće, dnevna vožnja u gradu na struju koštaće vas samo 77 dinara po našim cijenama struje.” ove dvije informacije za CG tržište ne znače ništa.

Istina
Gost
Istina

Domet VW ID 3 je od 330km do 550km, a ne 470km. Ne znam okle vadite informacije

Send this to a friend