Automobili

Ekipa Top Gear-a snimala u Crnoj Gori: Yugo odmjerio snagu sa Lamborghinijem

Televizijska ekipa svjetski popularne emisije o automobilizmu Top Gear (BBC) je u maju, ove godine, nakon brdske auto trke na Podima u Herceg Novom, kontaktirala Auto moto sportski klub Podi – Herceg Novi u cilju zajedničke saradnje na snimanju prve emisije, šeste sezone Top Gear-a.

Predsjednik kluba AMSK Podi, Boško Radović je kazao da su sa zadovoljstvom prihvatili poziv za saradnju, te za potrebe snimanja emisije obezbijedili sportski automobil marke Yugo, koji je “odmjerio snagu” sa Lamborghinijem.

Snimanje prve epizode, šeste sezone Top Gear-a realizovano je na Cetinju. Tom prilikom Jack Thomas Richard, direktor produkcije BBC-a iz Francuske, je izjavio da je njima posebno interesantno to što je Yugo simbol automobilskih trka u Crnoj Gori.

“Crna Gora je prelijepa zemlja sa neobičnim pejzažima, a posebno Cetinje. Mi znamo da se automobilske trke organizuju na Cetinju i da je Yugo simobol ove, ali i svih trka u bivšoj Jugoslaviji. Zato smo kontaktirali AMSK Podi iz Herceg Novog, koji su pristali na sardanju kako bismo uporedili Yugo sa Lamobrghinijem”, naglasio je Richard.

Voditelj emisije Top Gear, Le Tone je istakao da mu se veoma dopada naša zemlja, kao i da nije prvi put u Crnoj Gori.

“Već sam boravio ovdje u Tivtu – Porto Montenegru i Kotoru. Ovo je divna zemlja sa ljubaznim ljudima”, kazao je Tone.

Marko Vujanović iz Turističke organizacije Cetinje je istako da je čast za našu zemlju što je ugostila ekipu svjetski popularne emisije o automobilizmu.

“Drago nam je što je BBC iz Francuske za snimanje prestižne emisije Top Gear izabrala Cetinje i Kotor . U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i AMSK Podi iz Herceg Novog učinili smo da njihov boravak i snimanje budu što kvalitetniji i sigurniji, jer je ova vrsta  promocije važna ne samo za Cetinje i Kotor već za cijelu  Crnu Goru”, naglasio je Vujović, dodajući  da su članovi ekipe Top Gear, pored Nacionalnog parka Lovćen, snimali i ljepote Skadarskog jezera, Rijeke Crnojevića, Dodoša, Karuča, Pavlove strane i Žabljaka Crnojevića.

Emisijom iz Crne Gore, početkom 2020. godine na BBC-u , zvanično će  krenuti šesta sezona Top Gear-a.

14

avatar
1000
7
7
0
 
13
CorollaxmaxiRaulioStara PodgoricaSinisa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Raulio
Gost
Raulio

Zbog ovoga je na Žabljak duplo manje gostiju nego prošle godine.

Sinisa
Gost
Sinisa

Jel moguce da im niko nije ukra ta kola ili su ih pustili prvo emisiju da snime

awetinja
Gost
awetinja

Valja li da stavim plin u audi 6, 99 godiste

komentator
Gost
komentator

Covjek treba da bude debil da bi gledao top gear, potpuno besmislena emisija sa pokusajem engleskog humora i malo “testiranja” automobila koji odisu sprdnjom na racun proizvodjaca.

Eh...
Gost
Eh...

E pa nije fer, obični Lamborghini protiv rađenog juga!

mojsilović
Gost
mojsilović

Pismo đe je? Koga ovaj članak interesuje? Jugo Lambordzini Ferari Mercedes Audi.. toga imamo na pretek u svako selo. Pismo đe se zaturilo, to vi nama recite?

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Još ga sastavljaju u svetosavsku sektu.

Corolla
Gost
Corolla

A dje je pečat!!!

djomaa
Gost
djomaa

Zatvarali džadu po nekolike ure u sred sezone ljetnje da bi ovi kreteni snimali.Pa đe to ima na svijet?Nama pod hitnio treba jedan Duterte,neko ko će reći NE!

Prč
Gost
Prč

Svudje na svijet.ovo je emisija koja ima izuzetno veliku gledanost i nema mjesta u isti taj svijet koji bi platili da doju tamo da snimaju.zamisli kad se nedje odrzavaju ulicne trke,biciklisticke trke,maratoni…da al nama sve to smeta

Wojwoda od neta
Gost
Wojwoda od neta

Smeta njima Crna Gora, vidio bi da se snima u jednu drugu drzavu kava bi provala od komentara pateticnih bila.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Wojwoda, potpuno si u pravu. A čim neko za nešto kaže “da nešto nema niđe na svijet”, znaš da taj nikad niđe nije bio.

Raulio
Gost
Raulio

To je propala emisija od kako su je Džeremi Klarkson i družina napuštili. Plus Džeremi iznosi neke političke stavove koji se ne slažu s politikom globalnog režima, interesantniji je on nego novi topgear cijeli. A to da bi platili da dođu, platili su ne boj se, samo ne meni i tebi.

xmaxi
Gost
xmaxi

Koja je poenta da superbrzo auto perfektnog aerodinamicnog oblika i inžinjeringa uporedjuju sa nekim tamo Lamborhginijem?? Mislim nema smisla 😂

Send this to a friend