Automobili Zbog vojne akcije Ankare u Siriji

Folksvagen odložio odluku o izgradnji pogona u Turskoj

Upravni odbor njemačkog Folksvagena odložio je odluku o izgradnji novog pogona u Turskoj zbog vojne akcije Ankare u Siriji, rečeno je “Tanjugu” u ovom njemačkom koncernu.

U odgovoru na pitanje šta znači odluka u vezi sa izgradnjom pogona i da li postoji mogućnost da se promijeni odluka o zemlji u kojoj će se graditi novi pogon navode da je odložena odluka o novom pogonu i da prate situaciju.

“Upravni odbor koncerna je odložio odluku o novom pogonu. Pratimo aktuelnu situaciju veoma obazrivo i sa velikom zabrinutošću gledamo na aktuelni razvoj”, rečeno je Tanjugu.

Njemački mediji su prethodno prenijeli da je proizvođač automobila “Folksvagen” obustavio odluku o izgradnji nove fabrike u Turskoj zbog vojne akcije Ankare u Siriji.

Novi pogon, koji bi trebalo da zaposli do 4.000 ljudi, je prema planu trebalo da bude izgraden u blizini Izmira, a investicija bi bila između 1,2 do 1,5 milijardi eura.

I Srbija, kao i više drugih zemalja regiona, borile su se da dovedu ovog velikog investitora.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
imeGagi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ime
Gost
ime

Bolje da ipak ne dolaze na Balkan jr ko ce isfinansirati te sve pogone, WV nece sigurno.

Gagi
Gost
Gagi

Udri ti Suljo po Siriji,poceli Njemci sankcije odmah poslije Amerike,ko je sledeci pa ces Suljo Velicanstveni izvoziti bureke.

Send this to a friend