Automobili

Francuski ministar: Reno bi mogao da nestane

Francuski proizvođač automobila “Reno” mogao bi uskoro nestati ukoliko ne dobije pomoć da se izbori sa posljedicama krize u vezi sa pandemijom virusa korona, rekao je danas ministar finansija Bruno le Mer, napominjući da gigant mora da se prilagodi situaciji.

“Le Mer” je u izjavi za francuske medije naveo da postrojenje “Renoa” u Flinu ne smije biti zatvoreno i da kompanija treba da očuva što je više moguće radnih mjesta u Francuskoj ali i da ostane konkurentna.

Prema njegovim riječima, direktor “Renoa” Žan-Dominik Senar naporno radi na novoj strategiji i ima podršku francuske administracije.

On je za list “Figaro” naglasio da još nije potpisao pozajmicu od 5,5 milijardi eura za “Reno” i da su razgovori u toku.

Francuska administracija neprestano ističe da proizvođači automobila moraju vratiti fabrike u zemlju u zamjenu za podršku od vlasti, te da bi trebalo da rade na ekološki prihvatljivim vozilima sa nižim nivoom zagađenja.

“Reno” je partner u širem savezu sa japanskim kompanijama “Nisan” i “Micubiši”.

Japanski mediji su ranije javili da “Nisan” razmatra mogućnost ukidanja 20.000 radnih mjesta širom svijeta i da će pažnju usmjeriti na Evropu i zemlje u razvoju.

7

avatar
1000
5
2
0
 
7
JakovPOJKGrađanin KejnPojkReks
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jakov
Gost
Jakov

Prosto ne znam sta bi vozio ako se ovo desi…najbolja vozila ikada…

Pojk
Gost
Pojk

Jeftiniji auto , a skupljih djelova nema. Možda Kia mu može konkurisati. Samo Kie nema mnogo a Renoa na svakom koraku a delovi u krv skupi.

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Ne bih se složio sa ovim.

POJK
Gost
POJK

Ako šteta od 2000 eura na prednjoj strani vozila (Senik 2014) pri udaru u kojem se nisu aktivirali air begovi nije velika onda se ja slažem sa tobom. Pola polovni pola novi neoriginalni djelovi kupljeni po najpovoljnijim mogućim cijenama na tržištu.

Reks
Gost
Reks

Velike stete taj kvalitet da nestane..

Cunami
Gost
Cunami

Servisi su skupi kao F1 da je u pitanju, a ne auto srednje klase

Haris
Gost
Haris

Moga bi što ne bi, no smanjite cijenu vozila za 50% i piči.

Send this to a friend