Automobili

Kineski tehnološki giganti preuzimaju automobilsku industriju

Foto: dpa

Kineski tehnološki giganti će u narednih nekoliko godina značajno promijeniti tržište električnih automobila, ocjenjuje njemački ekspert Ferdinand Dudenhefer (Dudenhöffer).

“Izgleda da ćemo vidjeti do sada najveću transformaciju branše,” navodi Dudernhefer u novoj studiji kineskog tržišta automobila, najvećeg na svijetu.

U centru pažnje su uz nekolicinu drugih visokotehnološki koncerni Huawei i Xiaomi, u Evropi poznatiji kao proizvođači mobilnih telefona.

Njemački ekspert ukazuje da te i druge tehnološke firme u partnerstvu sa proizvođačima automobila razvijaju softver za inteligentna vozila.

Kao primjer naveo je Xiaomijev model SU7 i liniju e-automobila Avatr koju je Huawei razvio sa proizvođačem baterija CATL i drugim firmama.

SU7 ne sklapa Xiaomi, nego kineski proizvođač BAIC, dok Huawei u automobile Avatr ugrađuje svoj operativni sistem Harmony, ukazuje Dudenhefer.

To je svojevrsna zamjena uloga u automobilskoj industriji, jer proizvođači sklapaju vozila i snabdijevaju tehnološke gigante, koji automobile ubacuju u informacioni ekosistem i čine ih inteligentnim.

“Puko savijanje lima postaje dosadno,” napisao je Dudenhefer.

Kina je vodeće tržište e-automobila i poprište žestoke međunarodne konkurencije. Vode domaći proizvođač BYD i američki Tesla, dok njemačke firme kaskaju daleko iza.

Fabrika sa juga Kine je u posljednjem kvartalu 2023. prvi put u prodaji pretekla Teslu.

“Za deceniju BYD će preteći japansku Toyotu,” sada prvog prodavca automobila u svijetu, ocjenjuje nemački stručnjak.

8

avatar
1000
6
2
0
 
8
TebraGradskiKritičarAlienwareSibirkoangie
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kritičar
Gost
Kritičar

Eto Tesla u Americi povlači 200000 vozila. Svi zavise od Kineza na neki način ne znam zašto su uopšte pokušavali da ih izbace sa tržišta.

TebraGradski
Gost
TebraGradski

Tesla nikad ne povlači vozila kako to ostali rade. Niko se ne odvaja od vozila već se svakom odradi update software-a preko interneta.

Alienware
Gost
Alienware

Vozi Japanca i ne boli glava za odrzavanje…
Cijene u Evropi su velike za auta, zbog nameta velikih, isto kao i za gorivo.
U Americi Lexus RX full oprema max 65 hiljada usd, a i EU isti takav 80 hiljada eura.

Sibirko
Gost
Sibirko

Pravi rusofili će prije jahati na magarcu ili mazgi, nego što će se voziti elektrombilom! To je zabijanje noža u leđa ruskoj ekonomiji!

angie
Gost
angie

Bas me zanima kakvi su ti kineski automobili, valjda ce da dodju uskoro i do nas, pa da provozam jedan u autorent-u.

Simontije
Gost
Simontije

mozda u prvom talasu zbog cijene ipak kvaltet kosta …..tesla po predjenom km/kw ne prevazidjena a i cijena modela 3 je dostupna
uskoro pocinje i truck divizija

Stavra
Gost
Stavra

Pa normalno da preuzimaju preuzece dizel i benzin automobile kad je kod evropskih proizvodjaca doslo da moras da platis auto srednje klase od 30 do 40 hiljada a kinezi za te pare nude dzipeve vece klase normalno je da ce da preuzmu trziste

Vuko
Gost
Vuko

Jeste ali kvalitet kineskih vozila je nikakav.Cak su i njemacka vozila loseg kvaliteta,jedino su japanci ostali pouzdani i kvalitetni.

Send this to a friend