Automobili

Koliko motor automobila može izdržati bez ulja?

Svi koji će tvrditi da nikad nisu pomislili koliko bi motor automobila mogao izdržati bez kapi motornog ulja zapravo lažu, samo to nikad nisu isprobali, jer znaju da su posljedice paprene.

Međutim, članove ekipe Car Throttle nije pekla savjest kad su kupili rabljeni Mercedes-Benz C-klase iz 1994. godine za 200 funti samo kako bi se uvjerili koliko će motor trajati prije nego li izdahne, prenosi Autopress.hr. 

Uglavnom, iz motora su ispustili motorno ulje, pokrenuli motor i vozili se po stazi sve dok nje otkazao poslušnost, a to se dogodilo nakon 17 minuta vožnje.

Rezultat vožnje bez motornog ulja je eksplozija nakon koje su po stazi ostali rasuti dijelovi klipnjača, klipova i koljenastog vratila (radilice), što je i očekivano, jer su to pokretni dijelovi motora s unutrašnjim sagorijevanjem pa su samim time najosjetljiviji na nedostatak ulja u motoru.

Kako je cijeli eksperiment izgledao u praksi provjerite u videu.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
FlojdPjerTrolMarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Flojd
Gost
Flojd

Motor ne bi smio da radi bez ulja ni minut jer bi posledice bile katastrofalne. A ovo 17 minuta je zato sto je mečka sa starim motorom koji je nedoder

Pjer
Gost
Pjer

Ni slucajno ne probajte jer je i minuta mnogo

Trol
Gost
Trol

Za MAN autobus vam mogu reci da je nekih 800m
Znam jednog koji ne to saznao na tezi nacin

Marko
Gost
Marko

Steta, mogli su da ga doniraju Romima Askalijama glsacima DPS sa Konika.

Send this to a friend