Automobili

Kupci električnog Mercedesa moraće da se naoružaju strpljenjem

Mercedesov električni SUV EQC imao je premijeru u oktobru, ali će prvi kupci svoja vozila dobiti tek polovinom 2019. godine.

Razlog ovog kašnjenje krije se u nespremnosti Mercedesove fabrike za proizvodnju pogonskih baterija da isporuči svoj proizvod prije 2019.

Naime, kompanije Accumotive, u vlasništvu Daimlera, koja je zadužena za izradu baterija za model EQC još nije spremna za proizvodnju jer nema dovoljno zaposlenih.

U toku je prijem novih radnika, pa bi Accumotive do kraja godine trebalo da udvostruči broj zaposlenih u svom pogonu Kamenc u istočnom dijelu Njemačke na 1.000 ljudi.

Ako sve bude teklo po planu, proizvodnja baterija za Mercedes EQC starovaće 2019, a gotova vozila počeće da silaze sa fabričkih traka u proljeće iste godine, da bi prvi električni automobili do kupaca stigli sredinom 2019.

Kompanija Accumotive u Kamencu počela je sa radom 2012. godine, kako bi proizvodila pogonske baterije za električne automobile marki Mercedes i Smart, a u posljednjih 6 godina u ovom pogonu izrađeno je preko 200.000 kompleta litijum-jonskih baterija.

Trenutno je u izgradnji još jedno postrojenje na istoj lokaciji vrijedno 500 miliona eura.

Tagovi

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend