Automobili

Ovakvu kolekciju automobila do sada nijeste vidjeli

Takozvana “Bijela kolekcija” Porsche automobila, koja se nalazi na tajnoj lokaciji, zbog svog sadržaja ali i kompletnog dizajna enterijera izgleda potpuno nestvarno.

Fanovi Porschea, ali i svi istinski zaljubljenici u automobilie, vjerovatno bi ostali bez riječi pred jednim ovakvim prizorom – ne samo što se na jednom mjestu nalazi velika kolekcija modela iz svih epoha ovog njemačkog proizvođača, već su gotovo svi od 65 izloženih automobila ofarbani u bijelo.

Da doživljaj bude potpun, čitava unutrašnjost zgrade u kojoj se vozila nalaze takođe je bijela.

Vlasnik kolekcije želio je da ostane anoniman, a nije poznata ni lokacija objekta u kome se čuvaju ovi specifični Porschei, osim da su vjerovatno u pitanju Sjedinjene Američke Države.

Što se tiče izloženih eksponata, tu su automobili iz svih generacija, a dominiraju 911-ice. Među glavnim atrakcijama su bijeli Porsche 959, hiperautomobil 918 Spyder, Carrera GT, ali i nekoliko Porschea 356.

Nijesu samo automobili ono što čini “Bijelu kolekciju” specifičnom. Na spartu ovog objekta smješteni su razni istorijski predmeti koji imaju veze sa Porscheom kao i originalna dokumentacija automobila.

U muzejskim uslovima čuvaju se originalni promotivni posteri, kao i razni asesoari, poput odjeće ili putnih torbi sa znakom Porschea, a tu je i biblioteka sa knjigama o Porscheu.

U kolekciju su uvršteni čak i Porsche bicikli.

Pogledajte video koji je o ovom jedinstvenom muzeju snimio “Porsche Club of America”.

Tagovi

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend