Automobili

Prodaja Teslinih automobila u Evropi najniža za posljednjih 15 mjeseci

Foto: Pixabay

Udruženje evropskih proizvođača automobila (ACEA) objavilo je da je u aprilu u Evropskoj uniji registrovano samo 13,95 hiljada električnih vozila (EV) američke kompanije Tesla, 2,3 odsto manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Prodaja Teslinih automobila u Evropi u aprilu je najniža za posljednjih 15 mjeseci, što ukazuje na slab početak drugog kvartala 2024, prenosi Blumberg.

Registracije Teslinih vozila u Velikoj Britaniji su u aprilu pale 25 odsto međugodišnje, a registracije u prva četiri mjeseca 14 odsto međugodišnje, prenose Nezavisne novine.

Kompanija Tesla je 24. aprila objavila je da je njen prihod u prvom kvartalu pao devet odsto međugodišnje na 21,3 miljarde USD, prenijeli su mediji.

Profit Tesle je istovremeno pao 55 odsto međugodišnje na 1,13 milijardi USD, tako da je prilagođena zarada po akciji iznosila 45 centi, što je manje nego što su očekivali analitičari.

Izvršni direktor Tesle, Elon Musk je tom prilikom naveo da je kompanija u prvom tromjesečju imala nekoliko problema koji su uticali na proizvodnju i dodao da očekuje znatno uspješniji drugi kvartal.

Tags
Send this to a friend