Automobili Potkrala se greška

Propala aukcija: Najskuplji porše ostaje u garaži

Poznatoj aukcijskoj kući „Sotbi“ potkrala se greška. Naime, napravljen je najveći propust od kada kuća postoji na tržištu prilikom prodaje najskupljeg automobila svih vremena „Porsche Type 64“.

Umjesto najavljivane početne cijene od 20 miliona dolara, aukcija je startovala sa 30 miliona dolara. Međutim, početni iznos nije bio najveći problem tog dana.

Pošto je cijena vrtoglavo počela da raste i kada je dostigla konačnih 70 miliona dolara, na ekranu se odjednom prikazao iznos od 17 miliona dolara.

Do ove do sada neviđene greške došlo je zbog naglaska voditelja aukcije. Naime, operater ekrana pogrešno je čuo voditelja aukcije, i unio je 30 miliona umesto 13, 40 umjesto 14, i tako dalje.

U tom trenutku, svi zainteresovani kupci počeli su mahnito da viču i da napuštaju prostoriju, a dugoočekivana aukcija je u tom trenutku prekinuta.

„Porsche Type 64″je poznati sportski model automobila koji je proizveden prije početka Drugog svjetskog rata, a danas je jedini preostali primjerak na tržištu.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
SvaštafreemanNEPISMENI
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Svašta
Gost
Svašta

Ne znaš ko je luđi.

freeman
Gost
freeman

Mogli su ga malo srediti za te pare. pogledaj mu gume, kao da je sad sisao sa konicke prasine…. nije mi za te pare..

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

da nije bilo obrnuto umjesto trideset unijo je trinajeswt umjesto četrdeset unio je četrnaest a umjesto sedamdeset unio0 je sedamnajest nemoj da vas ja nepismeni ispravljam

Send this to a friend