Automobili

Stigao je Formentor – prvi originalni model Cupre

Cupra je predstavila novi model od kog zastaje dah.

Seatov “spinoff” Cupra je napokon stigao i Formentor je trebalo da debituje već u Ženevi, ali je koronavirus to odložio pa za sad moramo da se zadovoljimo skromnom kolekcijom fotografija ovog modela.

Formentor je zapravo napravljen tako da podsjeća na kamenite predjele Majorke, kako kažu iz Cupre, dok krov podsjeća na neke Porscheove modele i imaće LED farove.

Trapezoidna unutrašnjost ovog modela donosi touchscreen ekran od 12 inča na kontrolnoj tabli, a sva podešavanja se mogu odraditi elektronski u blizini volana, dok se konekcija sa mobilnim uređajima takođe može putem touchscreena podesiti, a moguće je povezati i iOS i Android modele.

Ono što je takođe fantastično jeste kada se ovo odradi postoji “Exit Assist” komanda koja vozača upozori na automobile ili pješake koji se nalaze u blizini.

Kada govorimo o performansama ovog modela, radi se o 2.0 litarskom četvorocilindričnom benzinskom motoru koji proizvodi 306 KS, dok će hibridni model imati benzinski motor od 148 KS i električni od 85kW.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Jupiler
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jupiler
Gost
Jupiler

A koliko košta ????

Send this to a friend