Automobili

Stigao je: Pogledajte kako izgleda VW Golf 8

U Volfsburgu je večeras konačno svijetu predstavljen novi Volkswagen Golf 8.

Dizajnerski, Golf 8 se ne razlikuje previše od “sedmice”, dok je zadnji dio stilski unaprijeđen, sa stop svijetlima čiji je oblik usklađen sa najnovijom generacijom VW modela.

Može se reći da je dizajn spoljašnjosti očekivan – zdaržan je prepoznatljiv “golfovski” izgled uz neophodnu dozu modernizacije.

Novi Golf ima minimalan broj fizičkih komandi koje su uglavnom zamijenjene kontrolama na centralnom ekranu osjetljivom na dodir, dok je analogne satove naslijedila potpuno digitalizovana instrument tabla.

“Osmica” je prvi VW koji će biti lansiran na tržište sa pet hibidnih verzija, te prvi VW sa Car2X komunikacijom kao standardom koji omogućava povezanost sa drugim vozilima do 800 metara udaljenosti i saobraćajnom infrastrukturom.

Hibridne verzije dolaze sa 1,5-litarskim TSI turbo-benzincem u varijantama sa 110, 130 i 150 KS u standardnom eTSI, dok će snažniji sportski GTE imati verzije sa 204 i 245 KS.

Hibridni pogon daje 13 kWh litijum-jonska baterija koja omogućava autonomiju do 60 km samo na struju.

Što se tiče konvencionalnih pogona, tu su standardni TSI i TDI agregati. Kreće se od 3-cilindarskog turbo-benzinca sa 90 i 110 KS, dok 4-cilindarski dizeli imaju 115 i 150 KS.

Tu je i agregat sa pogonom na metan TGI sa 130 KS. Novi TSI motori se ističu niskom potrošnjom i emisijom štetnih gasova, a ekologija je bila prioritet i kod dizelskih TDI jedinica gdje su emisije smanjene za 17 odsto.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Yamamoto
Gost
Yamamoto

Nista posebno

Površni
Gost
Površni

Da ne znam da je osmica, mislio bih da je četvorka.

Flojd
Gost
Flojd

Sjecam se priče kad je izašao Golf 5, kad sin pita tatu kada cemo ga kupiti? Tata mu odgovara, sine, kad izadje golf 9. Evo je izasla osmica, za 3-4 godine ce i devetka a ja i dalje sanjam o Golfu 4.. Petica mi je kao do svemira daleko..

djuradj
Gost
djuradj

…kupit cu ga kad izadje VW golf 12…:))))))

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Bzv, dvojka i cetvorka su jedine dobre serije

Send this to a friend