Automobili POČINJE KINESKI POHOD NA EVROPU 

Uskoro električni SUV četiri puta jeftiniji od konkurenata

Proizvođač “Aiways” iz Šangaja odlučio je da krene u “pohod” na Europu u drugoj polovini 2020. godine. Pribavljene su sve potrebne licence, a električni SUV U5 će pratiti sve sigurnosne propise koje je postavila Evropska unija, piše “HAK revija”.

Evropski automobili neće mu biti ni blizu po cijeni. Pretpostavlja se da će ovaj SUV, koji je dimenzijama iznad kompaktne klase (dugačak je 468 centimetara, kao Audi Q5 ili BMW X3), koštati oko 25.000 eura u osnovnoj verziji, a to je gotovo četiri puta manje od nekih konkurenata poput Tesle Modela X ili pet hiljada eura manje od VW kompakta ID.3, koji je mnogo manji automobil.

Sad ide još zanimljiviji dio – autonomija U5 je 460 kilometara (baterija 63 kWh, gustoća baterije 170 Wh/kg, snaga motora 140 kW i 315 Nm okretnog momenta), a može rasti i do 560 kilometara, ako se kupac odluči na dodatni paket baterija.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
PosmatracMoje ImePetarPanbudala
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Posmatrac
Gost
Posmatrac

Cijene električnih auta diktiraju naftne kompanije. Toliko je moćan naftni lobi da uspijeva da diktira cijene el. automobila koji moraju biti skuplji da bi nafta i dalje bila no. 1.

Moje Ime
Gost
Moje Ime

Ovo zvuci veoma primamljivo!

PetarPan
Gost
PetarPan

Era čajneza šta ćemo,ali i ovi drugi su napumpali cijene el. auta.Treba da ih naćeraju da i ono snize cijene

budala
Gost
budala

Tarabic je rekao da ce zuti ljudi zavladati svijetom

Send this to a friend