Automobili

Više od četvrtine vozila u Crnoj Gori starije od dvije decenije

Ilustracija
Ilustracija

Više od četvrtine putničkih automobila u Crnoj Gori starije je od 20 godina, pokazuju podaci koje je objavio Eurostat, statistička agencija Evropske unije. Saobraćajni vještaci za Portal RTCG ističu da prosječna starost auta na crnogorskim drumovima opominje da se mora voditi računa o tehničkoj ispravnosti, te postrožiti procedura uvoza starijih vozila.

Sudski vještak iz oblasti saobraćajne i mašinske struke, Goran Čarapić, ističe da je u Crnu Goru uvezen veliki broj polovnih automobila iz evropskih zemalja, za čiji uvoz i nije bilo nekih ograničenja u dijelu njihove starosti, što je dovelo do toga da je sada u našoj državi prosječna starost vozila oko 16 godina.

Kaže da podaci Eurostata o starosti automobila na ulicama zabrinjavaju i ističe da zvaničnih informacija o prosječnoj starosti autobusa nema.

“Kada se govori o bezbjednosti saobraćaja na putevima Crne Gore, korišćenjem ovakvih automobila, postavlja se jedno pitanje: koliko takvi automobili utiču na bezbjednost saobraćaja posebno u dijelu smanjenja broja saobraćjnih nezgoda i njihovih posljedica? Savremeni i noviji automobili su daleko bezbjedniji od starijih vozila, kako u dijelu aktivne, tako i pasivne bezbjednosti, sa savremenim upravljačkim i kočionim sistemima, poboljšanim vučno brzinskim i konstruktivnim karakteristikama vozila i sl. Sve to omogućava bolju mogućnost savladavanja kritičnih dionica puta, a samim tim i veću mogućnost izbjegavanja saobraćajne nezgode i kada dođe do nemilog događaja, saobraćajne nezgode, zaštitu putnika u vozilu”, kaže Čarapić.

Smatra i da bi što hitnije trebalo zabraniti uvoz starijih vozila jer bi se, kako kaže, samim tim poboljšala i bezbjednost na našim putevima.

Saobraćajni vještak, Igor Radojević, ocjenjuje da je tehnička ispravnost vozila je veoma značajna kada je u pitanju faktor bezbjednosti. Ipak, ističe da vozilo, kao faktor bezbjednosti, ima najmanje učešće u uzroku saobraćajnih nezgoda.

“Ono što je važno jeste da se permanenetno vodi računa o tehičkoj ispravnosti vozila koja se vrši provjerom na tehničkim centrima prilikom registracije vozila. Neosigurano vozilo u saobraćaju predstavlja povećan rizik za nastanak saobraćajne nezgode jer prosto nije vršena provjera tehičke ispravnosti”, kaže Radojević.

Ističe da akcenat treba staviti na vozila koja učestvuju u javnom prevozu putnika, poput autobusa, taksi vozila.

“Provjera njihove tehničke ispravnosti se mora nasumičnim kontrolama ili akcijama saobraćajne policije češće provjeravati, kako je to uostalom i predvidjeno Zakonom o bezbjednosti saobraćaja. Svakako da starija vozila predstavljaju povećan rizik, pa iz tih razloga apelujemo da se ista redovno servisiraju i provjerava tehička ispravnost naročito za bezbjednost najznačajnih parametara, a to su sistemi upravljanja, vješanja (ogibljenja), kočioni sistemi i naravno pneumatici”, naglašava Radojević.

Tehnički pregled starijih auta dvaput godišnje?

Čarapić ističe da savremeni i noviji automobili posjeduju dosta elektronskih sistema koji pomažu u lakšem savladavanju puteva po kojima se kreću, te sisteme kočenja poput ABS i ESP.

“Sama unutrašnjosti vozila je sačinjena od takve strukture da smanjuje povređivanje putnika u istom i ako dođe do kontakta putnika sa tim djelovima, u odnosu na starija vozila gdje su ti djelovi od tvrđih struktura. U vozilima postoje veliki broj vazdušnih jastuka koji se isporučuju kao standardna oprema vozila, koji štite i vozača i putnike od različitih vrsta sudara ili prevrtanja, konstrukcije vozila su dosta čvršće oko putničkog prostora i sl.”

I stariji automobi imaju određene sisteme koji su u vremenima njihove proizvodnje bili bezbjedni u saobraćaju.

“Upotrebom takvih vozila po nekoliko decenija dolazi do zamora materijala, sve češčih otkaza pojedinih sistema i sklopova, slabljenja konstrukcije vozila usljed pojave korozije, neadekvatne funkcionalnosti sistema, posebno sistema aktivne bezbjednsoti (kočionog sistema, upravljačkog mehanizma isl.) što čini vozilo dosta nebezbjedno u saobraćaju, a posebno ukoliko se takvo vozilo kreće i vozi zanatno većim brzinama”, kaže Čarapić.

Sva ova vozila se, dodaje saobraćajni vještak, podvrgavaju tehničkom pregledu jedanput godišnje, prilikom registracije. Da li je to vozilo imalo nekih ranijih oštećenja, ili je zahvaćeno korozijom, koliko je staro i sl. ne utiče na ispitivanje njegove tehničke ispravnosti.

“Da li bi vozila starija od 20 godina trebala biti ispitivana češće, makar dva puta godišnje, je jedno pitanje na koje bi trebali odgovoriti svi oni eksperti koji se bave bezbjednošću saobraćaja. Često smo svjedoci saobraćajnih nezgoda u kojima se teže utvrđuje uzrok saobraćajne nezgode, a posebno kada se radi o saobraćajnim nezgodama kod izlijetanja vozila iz krivine, kada stabilnost vozila odžava ispravnost i funkcionalnsot amortizera, opruga i kompletnog vješanja na točkovima”, zaključuje Čarapić.

U Albaniji najstarija auta

Najstarija vozila, prema podacima Eurostata, su u Albaniji, gdje je čak 41 odsto starijih od dvije decenije.

“Dok evropske zemlje uveliko uvode elekrične automobile, koji ne zagađuju životnu sredino, Albanija ima najstarija vozila u Evropi. Prema podacima Eurostata iz 2022. godine, u Albaniji je 41 odsto vozila starije od 20 godina”, prenose mediji.

Na Kosovu je 22,6 odsto putničkih auta starijih od dvije decenije, dok je u Bosni i Hercegovini taj procenat 35. Poređenja radi, u Njemačkoj je te starosti samo osam odsto vozila.

Što se tiče novijih vozila, proizvedenih u posljednje dvije godine, svega 0,78 odsto ih je u Albaniji.

Po podacima Eurostata, najviše auta starih do dvije godine je u Luksemburgu (18,4 odsto), Njemačkoj (15,4), te Švedskoj (14,5), Belgiji i Irskoj (13,1).

Nedavno istraživanje Radija Slobodna Evropa (RSE) pokazalo je da, od država Zapadnog Balkana, najviše automobila na 1.000 stanovnika ima Crna Gora – 369. Slijede Srbija sa 344 automobila na 1000 stanovnika, Sjeverna Makedonija 263, Bosna i Hercegovina 262, Albanija 226 i Kosovo 182.

Tags

15

avatar
1000
13
2
0
 
14
PrešoImam malo dejandavorZoranRealno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prešo
Gost
Prešo

Sram vas bilo.U evropsku uniju rade tehnički pregled svake dvije godine.
Ovo je namet na poštene građane.

Imam malo dejan
Gost
Imam malo dejan

Moj citroen je star 20 godina malo je vozen a kvari se sam od sebe. Sad mozda nagovorim majku jedan dzip da kupi ima mercedesov 40 000 eura.

davor
Gost
davor

Samo treba podici standard, naroda, a ne popova. I gorenavedeni problem ce nestati.
Nema na cemu!

Realno
Gost
Realno

Obzirom na skok cijena i los standard, cudo je da uopste mozemo priustiti ikakav automobil…

Goran Gogic
Gost
Goran Gogic

E Carapicu gdje zivis vidis li elonomsku situaciji gradlana
Pa ti registruj 2 puta

Cool
Gost
Cool

Nije problem samo u starosti automobila.mego u održavanja u filterima- katalizatorima.To se kod nas slabo kontroliše.Pola auta nemaju katalizatora i p.filtera jer su izvadjeni – izbušeni

Aaaaa
Gost
Aaaaa

Sacekajte ES2,ES3 pa cete moc kupit noviji automobil,tu nedje 2005,max 2007 god za 10000€. 😂 Lagano..

halil
Gost
halil

Pa nista kupite nam svima nova vozila..

Zoran
Gost
Zoran

Jednostavno zabraniti uvoz auta preko 10 god starosti… postali smo uuto otpad zapadne evrope. Poostriti i povećati taxe na starija auta prilikom registracije …

Bar 11
Gost
Bar 11

Ti Zonzule imas para a,treba vidjet drzavne organe da te provjere malo da se vidi okle tebi. Pola drzave nema da kupi ni polovnu gumu za kola a ti odje lupetas glupksti neke

Zoran
Gost
Zoran

Imam fala bogu dovoljno … ne brini macak …. a ti dodji da me provjeris…

Sjako
Gost
Sjako

I Sta Vam to govori?

Misko ajkula
Gost
Misko ajkula

ne znate o cemu pricate….. i auta od 20 godina imaju i abs i esp. cak i golf :)))

Iznogud
Gost
Iznogud

Nisu toliko problem vozila koliko bahatost vozača – da se pretekne, da ne bude niko ispred njega, da prvi stigne, da se udari po gasu… A sa druge strane, cijene novih automobila su enormne i kako očekujete da ih narod trguje? Ispod 20 hiljada nema novog auta – ispod 35 nema električnog. Sa ovim cijenama u državi, treba najmanje 2000… Više »

Miso
Gost
Miso

Evo, Čarapiću, uzmi nam ti svima novo auto.

Send this to a friend