Motori

Noćni grabljivac oduševljava ljubitelje dvotočkaša

Ecosse Moto Works je premijum brend koji proizvodi motocikle, a pravi entuzijasti i ljubitelji dvotočkaša povezuju ga sa limitiranim trkačkim serijama.

Ova kompanija je upravo predstavila fantastičan Night Stalker, jedinstveni motocikl inspirisan prijateljstvom kompanije sa specijalnom 160. vazduhoplovnom jedinicom vojske SAD.

Night Stalker je opasan, izvrstan i ekskluzivan – ovo su i najbolje riječi kojima možemo opisati ovaj motocikl.

Na stranu njegov darkerski misteriozan izgled, Night Stalker dolazi sa laganom, super titanijumskom šasijom, osovinama i keramičkim auspuhom napravljenim od istog metala.

Kao što se može očekivati, ovaj motocikl je bilo ekstremno teško kreirati sa nevjerovatnom pažnjom posvećenom detaljima, i besprijekornim dijelovima od karbonskih vlakana.

Lista funkcija može trajati do u nedogled, jer ovaj model posjeduje Öhlins prednje viljuške i JRi zadnji solo amortizer, kao i vrijedan pomena vojno tehnički električni sistem sa LED rasvjetom i programiranim instrumentima. No, motor je još impresivniji. Ručno ugrađeni dvostruki V 2.1 sa snagom 140KS i 196 Nm obrtnog momenta, dovoljan je da se mnogi ljudi uplaše.

Srećni vlasnik ovog jedinstvenog  motora će takođe dobiti odgovarajuću  Airborne Tactical Solutions Kevlar kacigu od ugljeničnih vlakana, koja je originalno namijenjena pilotima aviona.

Kao ekstra dodatak na poklon stiže ručni sat BRM prečnika 46 specijalno dizajniran za Night Stalker. Dakle, imate motor, kacigu i sat, a sve to za cijenu od 277.000 dolara.

Send this to a friend