Motori

Pogledajte remek djelo u svijetu motora

Prije četiri godine, BMW Motorrad predstavio je R nineT model, odnosno predivni retro motor, koji je kreiran sa ciljem obilježavanja devedesete godišnjice ovog brenda.

Čist i jednostavan, ovaj motor je pozajmio brojne stilske detalje sa najpopularnijih BMW motora iz prethodnih dekada, donoseći moderni preokret ikonskim linijama i čuvenom bokser motoru. Baš iz tog razloga BMW R nineT može biti idealan izbor za one koji sanjare o unikatnom modelu, zar ne?

Australijska kompanija Gasoline radila je na jednom takvom projektu, sa ciljem da motor pretvori u nevjerovatno remek djelo.

Standardne stopice zamijenjene su zadnjim setom, dok je novi komplet zamijenio fabričke ručke. Specijalno krojeno sjedište je takođe dodato ovom modelu, a prethodno je prilagođeno visini i držanju vlasnika.

Estetski govoreći, 2Shot, kako se ovaj model zove, lako će se isticati u masi. Američki moto trkač i dizajner unikatnih modela, Roland Sands, takođe je bio deo ovog projekta, i u njega je unio komponente poput prednjeg oklopa i nekoliko RSD poklopaca za ventile.

Sve ostalo što vidite na ovom modelu je unikatno, sa jedinstvenim elementima koji su ručni rad majstora zanata.

Sve u svemu, stotine radnih časova utrošeno je kako bi BMW R nineT postao savršeni motor. Izazivamo vas da pronađete na njemu nešto što ne valja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tomislav Stanic
Gost
Tomislav Stanic

Konachno: Ovo nije nikakvo remek- dijelo. Ovo je samo jedan aspekt pokushaja da se BMW R9T modifikuje koji je “sirov” kupljen od fabrike. I sama BMW Firma ima sama pet verzija R9T, i bez ove australijske verzije. Sugestija je autoru da chitaocima da malo podrobniju, realniju pisanu verziju o ovom modifikovanom modelu, … koji uopshte nije “remek dijelo”. Taj naziv… Više »

Tomislav Stanic
Gost
Tomislav Stanic

BMW R9T je nastao kao derivat iz r1200r serije zadnje generacije chuvene BOXER generacije iz 2014/deklo sa dva sharafa prepoznatljiv/, … kao BMW odgovor na novi trend povratku na Bobbera i Coffee Racera naked motora u kome im pariraju Moto Guzzi sa V7ll, V7lll kao i V9 sa varijacijama vazdishnim i uljanon hladjenjem i shaft ili kardanom final drive- om.… Više »

Željko Šestović
Gost
Željko Šestović

Svaka čast na ovako stručnoj i iscrpnoj analizi!
P.S. Sugestija za autora priloga da se u stručnom izražavanju, koristi izraz motocikl, umjesto motor!

Ljubitelj
Gost
Ljubitelj

Pa, šta znam. Onako…

Tomislav Stanic
Gost
Tomislav Stanic

Nastavak: … U svijetu se ima na stotine talentiranih moto entuzijasta koji su svoje mehanicharsko umijeche doveli do savrshenstva. R9T upravo je lishen skoro svega suvishnog sa svrhom da bi takav talenat doshao do svog punog izraza. U ovom sluchaju ovo je samo jedsn vrlo skroman primjer. Na You Tube- u imate na hiljade takvijeh primjera.

Djelmash
Gost
Djelmash

Ma ti znas i sibicu dje ostavis…svaka cast na ovako detaljno i znalacko opisivanje, kao film da sam gledao.

Tomislav Stanic
Gost
Tomislav Stanic

Ma ne znam dje mi je shibitza sli ti je ova duhovita.
Ovo znam jer ja sam vlasnik BMW R1200R, jedinoga u Crnoj Gori iz kojega je R9T rodjen, ka i ovi ostali. Ima tu mnogo detalja nego bi bilo predugo, …
Pozdrav svijema.

Send this to a friend