Društvo

Abazović tvrdi da nije potpisao nikakvu peticiju

Dritan Abazović
Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović nije potpisao “Peticiju za poništenje svih nezakonitih upisa SPC nad manastirima i crkvama”, već je, kako tvrde u tom pokretu, u pitanju najobičnija udbaška podmetačina tajnih službi, koji nametanjem ovih tema pokušavaju zbuniti građane uoči predstojećih izbora u Beranama i Ulcinju, ukazali su u Građanskom pokretu URA.
 
URA je demantovala navode medija da je Abazović, uz Ivana Brajovića i Ranka Krivokapića, jedan od potpisnika te online peticije. U pokretu URA tvrde i da je potpis najobičniji falsifikat.
 
“Dritan Abazović poštuje sve vjeroispovjesti i religijske organizacije, ali nije potpisao nikakvu peticiju. Kao neko ko je svoj čitav život i vaspitanje posvetio prijateljstvu i pomirenju međz narodima i religijama, sigurno ne bi na ovaj način uvlačio ta pitanja u političku arenu. URA uvažava sekularno uređenje Crne Gore i duboko vjeruje da te teme ne treba zloupotrebljavati nijedna politička partija, u predizborne svrhe. Međutim, više je nego jasan i prepoznatljiv potpis crnogorskih tajnih službi, čiji je jedini i osnovni cilj da svađaju opozicione partije i vraćaju fokus na identitetske teme”, saopštili su u Građanskom pokretu URA.
 
U URA-i smatraju da u pitanju nastavak stare prakse “kojom vladajuća koalicija uvijek pronađe način da simboličkim potisne realno, te da predmet sporenja ne budu katastrofalne javne politike, već referendumske podjele”.
 
“Na ovakve podmetačine nećemo nasijedati, jer nijedna lažna informacija ili pokušaj vraćanja tema crkve i jezika na lokalnim izborima neće proći. Naprotiv, ovo je samo pokazatelj velike nervoze DPS-a, koji je itekako upoznat sa drastičnim padom podrške i sigurnim porazom na predstojećim izborima. Sve vam je džaba, jer su građani već rekli svoje”, zaključili su u URA-i.

Send this to a friend