Društvo

Austrija od danas upozorava građane da ne putuju u Crnu Goru

Austrija će danas izdati službeno upozorenje svojim građanima za putovanja u Crnu Goru i drugih pet država Zapadnog Balkana.

Kako piše ugledni Der Standard, upozorenje se odnosi na putovanje u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Albaniju, Kosovo, Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru.

Upozorenje će danas biti javno objavljeno, a medijima je potvrđeno prije zakazane konferencije za medije. Upozorenje je najvišeg, šestog nivoa, građanima se ne preporučuje putovanje u ove zemlje, a od Austrijanaca koji trenutno ili stalno borave u ovim zemljama traži se da napuste države.

Kako već stoji na stranici Ministarstva vanjski poslova odluka je nastala je na temelju opsežnih informacija koje pružaju austrijska i evropska predstavnička tijela i koja se redovno ažuriraju, a namjera je putnicima ponuditi najveću moguću transparentnost i najširi mogući temelj za odluke o putovanju.

Upozorenje se odnosi i na brojne druge zemlje, a između ostalih i na SAD, Brazil, Švedsku, Veliku Britaniju, Rusiju, kao i kinesku provinciju Hubei, četvrti Gütersloh i Warendorf u njemačkoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija i italijansku regiju Lombardiju.

11

avatar
1000
9
2
0
 
11
Jenny@@@@ZqgaračPrc CGeto
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jenny
Gost
Jenny

Znaci nista od odmora ovo godine letuje corona dzabe

Prc CG
Gost
Prc CG

Sto je tu čudno,pogledajte sjever crne gore sve grmi od korone,ko zna koliko je zaraženih a vjerovatno skoro svi.

@@@@
Gost
@@@@

OK PRCU ALI trebalo je da izdvoje litije i da preporuce svojim gradjanima.

eto
Gost
eto

Kako je krenulo samo će par dana važiti slobodan ulazak u EU i njihova putovanja ovamo.

Frrr
Gost
Frrr

Hahah e sto je ovo ispadosmo mi po njihovoj prici krivi za virus a frrrrrrrr

Konik
Gost
Konik

E veliki posa’

Maestro
Gost
Maestro

Nije samo za Crnu Goru, nego čitav Balkan, Bosna, Srbija..

Prč
Gost
Prč

Malo ga pretjerase

marius
Gost
marius

Ovo automatcki znac ko oce odavde da putuje tamo, da ga nema sto krakat. Sve je ovo djavo ponio.

Sinjore
Gost
Sinjore

Hahaha. Toliko o politici ove Vlade. Za glavna emitivna trzista STOP i to uz kriterijume koji su cas ovakvi cas onakvi, a za EU bez ogranicenja. Sramotno.

Zqgarač
Gost
Zqgarač

Da ima srece svi koji nijesu slusali naredne drzave no se ponasali kao stoka nepismena bi trebali biti posteno kaznjeni, ali uspjeli su u svom pokusaju da nas sa zemlje bez korone uvale sa sjevernim susjedom koji nemoze nikudj sad im lakse izdajice !! Sad je sve u redu nebojte se nece doci turisti iz Eu to je bio ovim… Više »

Send this to a friend