Društvo

Automobili prave pometnju na budvanskom šetalištu

Jedan dio šetališta u metropoli turizma (Foto: RTV Budva)

Veliki broj mještana i turista u Budvi, izrazio je negodovanje zbog automobila koji svakodnevno cirkulišu na budvanskom šetalištu. Iz Sekretarijata za komunalno stambene poslove najavljuju da će preuzeti sve aktivnosti kako bio regulisali situaciju u tom dijelu grada.

Najfrekventnija pješačka promenada u metropoli turizma nije bezbjedna za šetnju zbog velikog broja automobila koji ovu dionicu koriste za nesmetanu vožnju, prenosi RTV Budva.

Kod hotela Park je do nedavno bila postavljena rampa koja je onemogućavala prolazak automobila.

“Šetalište treba da služi samo za šetnju, automobili su suvišni ovdje i smetaju i turistima i nama mještanima”, kazala je jedna mještanka.

Nažalost, iako su mještani navikli na ovu nesvakidašnju situaciju za turiste je začuđujuče da šetalište duž slovenske obale ima drugu svrhu.

“Ja uopšte ne razumijem kako ovuda prolaze automobili, još idu u stari grad, to nije stvarno u redu”, istakla je turistkinja.

Žene i djeca koja idu često rizikuju da na šetalištu budu povrijeđeni. Iz saobraćajne policije je saopšteno da je šetalište pod nadležnošću Sekretarijata za komunalno stambene poslove Opštine Budva.

RTV Budva je kontaktirala nadleni Sekretarijat i dobila informaciju da će urgirati da se što prije zaustavi saobraćaj duž šetališta postavljanjem rampe.

5 Komentara na "Automobili prave pometnju na budvanskom šetalištu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend