Društvo

Bar, Sutomore i Ulcinj večeras bez struje, ekipe CGES-a nijesu uspjele da otklone kvar

Potrošači Bara, Sutomora i Ulcinja večeras će biti bez struje, jer ekipe Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) uslijed loših vremenskih uslova, nijesu mogle da otklone kvarove na dalekovodima Podgorica-Virpazar i Bar -Budva.

“U 12 sati došlo je do prekida u napajanju opština Bar,  Ulcinj i Sutomora koje je dio barske opštine. Zbog polomljenih stubova od Budve prema Baru, došlo je do prekida u napajanju. U isto vrijeme došlo je do ispada i kvara na dalekovodu Podgorica 2 -Virpazar – Bar. Kao što se moglo vidjeti polomljeni su stubovi.  Naše ekipe izašle su na teren i pokušale na sve načine da otklone kvar, na dalekovodu Virpazar Podgorica dva, međutim zbog teške vremenske situacije to nije bilo moguće. Oni su u večernjim satima locirali kvar na dalekovodu, ali s obzirom na vremenske uslove i mrak nije moguće otkloniti kvar prije jutra. Što se tiče dalekovoda, Budva – Bar ekipe ništa nijesu mogle da urade osim da se povuku večeras”, kazao je direktor CGES-a Jagoš Pupović koji se nalazi na terenu.

foto: CGES FB

Kako je istakao, za ekipe je vrlo teško bilo i doći na lice mjesta, i uopšte raditi na dalekovodu, pa poziva potrošače na razumijevanje.

“Ljudi koji rade u ovakvim situacijama, definitivno imaju velike probleme što se tiče i okolnosti u kojima rade i situacija u kojima se nalaze”, naglasio je Pupović.

foto: CGES Facebook

Iz CGES-a su ranije kazali da je nevrijeme prouzrokovalo kvar na dva dalekovoda Podgorica-Virpazar i Bar -Budva.

#CGES obavještava javnost da je usljed nevremena, kojeg prate olujni vjetar, snijeg i ledena kiša, došlo do kvara na 110…

Gepostet von Crnogorski elektroprenosni sistem AD am Donnerstag, 10. Januar 2019

U međuvremenu, pored prekida provodnika na 110 kV dalekovodu “Budva-Bar“, usljed olujnog vjetra došlo i do pada nekoliko stubova na ovom dalekovodu.

Provodnik 110 kV dalekovoda Budva – Bar, pao je preko 35 kV provodnika kod Kufina, uslijed olujnog vjetra.

Gepostet von Crnogorski elektroprenosni sistem AD am Donnerstag, 10. Januar 2019

“Ekipe čine sve što je u njihovoj moći kako bi kvar sanirali. Molimo potrošače za razumijevanje”, poručili su ranije iz CGES-a.

Baranka Milica, pak, nema razumijevanja za ovakvu situaciju.

“Da provodim ovakav hladni dan bez struje je pakao. Gotovo svi u Baru se grijemo na struju. Ovo je kranje neodgovorno”, kazala je revoltirana Milica za CdM.

S.Đ., A.G.

81 Komentara na "Bar, Sutomore i Ulcinj večeras bez struje, ekipe CGES-a nijesu uspjele da otklone kvar"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend