Društvo

Bečić: Moj rad nije plagijat, ovo je spin

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, večeras je kazao da njegov magistarski rad nije plagijat.

CdM je danas objavio da Izvještaj koji je Komisija predala Senatu Univerziteta Crne Gore i sa čijim sadržajem je upoznala Ekonomski fakultet u Podgorci, a u koji je CdM imao uvid, pokazuje da je Bečić kopirao više od 20 odsto svog rada, dok je taj magistarski gotovo identičan njegovom diplomskom radu.

<<<Komisija utvrdila: Bečić, ipak, plagirao magistarski rad>>>

Bečić tvrdi da, čak i izvještaj, kako je naziva, protivustavne, protivzakonite, samim tim, i protivpravne komisije, pokazao da njegov magistarski rad nije plagijat.

“Čak i ovakva Komisija kaže da softver čije rezultate su koristili nije osnova adekvatna za odlučivanje, a posebno u slučajevima retroaktivne primjene, pa smo od 50 odsto došli do toga da sam sam od sebe prepisivao, odnosno koristio svoj diplomksi rad, a čak 20 odsto koje se spominju, kaže su da su citirana, ali po njima nekorektno, ne navodeći šta je to korektno, a šta nekorektno, i u kom pozitivnom propisu to piše. Nema nijednog pozitvnog propisa da je naveden, a da je povrijeđen. Dakle, sve je potpuno jasno iz svega ovoga, a što smo tvrdili sve vrijeme – da je rad urađen u skladu sa svim pozitivnim propisima koji su važili u vrijeme kada je rad nastao”, naveo je Bečić.

On tvrdi da je, kako to naziva, ubrzani, zlonamjerni popodnevni pokušaj kreiranja lažnih naslova,  spin i jeftin pokušaj da se skrene pažnja sa rasprave o aferi “Koverat“, da se skrene pažnja sa posjete komesara Hana i činjenice da se DPS drma iz temelja i da je diktator satjeran u ćošak.

Bečić je podsjetio da je ovo došlo nakon što je Ekonomski fakultet, ljetos, na Vijeću donio zaključak:

“U odnosu na pravila i procedure postupka sprovedene prilikom kontrole rada i prilikom odbrane rada nisu konstatovane bilo kakve nepravilnosti”, rekao je on.

Predsjednik Demokrata je poručio da su, kako ih on kategoriše, režimski mediji, čak jedan broj pojedinaca bliskih Demokratskom frontu, krenuli danas popodne ubrzano u kreiranje lažnih naslova svjesni da im ne odgovara čak ni ovaj izvještaj protivustavne i protivzakonite DPS private komisije, koja je radila svih prethodnih mjeseci, a zbog čega su pokrenuti upravni i ustavni postupci.

“Ako je neko mislio da će na ovaj način skrenuti pažnju sa crnih fondova kojim su priznali da su kupovali sve dosadašnje izborne procese, sa prvog miliona, sa dugovanja, sa bahanalija, sa of šor kompanija, sa prve sestre, sa Telekoma, sa A2A, grdno se prevario. U Crnoj Gori u kojoj ni do dan danas ne znamo ko je ubio Duška Jovanovića, ni ko je prebio Mija Martinovića, ni ko je prebijao poslanike, ja se čudim kako smo živi. U Crnoj Gori uzimaju i slobodu i živote, a kamoli da nas iznenadi to što nam svakodnevno podmeću, nekada, vidite, i zajedno, vlast i dio opozicije, a nekada da nam u gluvo doba noći šalju policijske patrole da kucaju na naša vrata kao lidera opozicije i antirežimskih snaga u Crnoj Gori”, rekao je Bečić.

Predsjednik Demokrata je istakao da su “oni ljubomorni na njegovu diplomu, jer nije kupljena i teškom mukom je zarađena.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Segedin
Gost
Segedin

U inostranstvu, jedan pasus ako se ne citira od originalnog autora, rad smatraju plagijatom, a ne 20% tudjeg i 30% svojeg, plus bez postavljene hipoteze koju branis. Smijesno je koliko se Vijesti upiru da od decka naprave akademika, kad ne ide, ne ide, politika se ovdje ne pita….

DUKLJA
Gost
DUKLJA

BEČIĆU POLITIKU NA STRANU,ŠKOLA NIJE POJATA.

Mojsije
Gost
Mojsije

NIJE poznato šta to uradio sa mukotrpnim radom.,ukoliko ne misli na svakodnevne mlaćenje prazne slame.

Aokh
Gost
Aokh

Sram da bude Mila Djukanovica sto je Becic plagirao magistarski rad!

Bole
Gost
Bole

Zna on sto je radio pa je zato sto je nevin ka moja baba trazio od Ustavmog suda da zabrani provjeru njegovog rada.

Velimir
Gost
Velimir

Opet Milo kriv i za ovaj zetski plagijat!
Ne pomaže ni DK,što on misli o ovome!?

Platon
Gost
Platon

Becicu pokrij se usima i cuti. Da ima ista cojsko u tebi javno bi priznao da si plagirao i prepisao rad i vratio titulu fakultetu. Ja cu se kao akademski gradjanin stidjeti u tvoje ime ako jos jednom vidim da se zoves magistrom. Sramno ponizenje za akademsku zajednicu!

Niksic
Gost
Niksic

Sto učini Mališa ! Dali je plagijat ? Sram te bilo

Progledaj
Gost
Progledaj

ETO, SAD A2A I TELEKOM U PRICI O PLAGIJATU…E, SVASTA! Bolje priznaj da si kopi pest diplomac, no su ovi sa tbog faksa bili preblagi zbog svoje bruke sto su napravili ogroman previd jer si plagirao i diplomski i magistarski. No, pokrij se usima sto se tice ikakve nauke.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Rekoh ja da će dušman Milo biti kriv, sram ga bilo! Inače, to što mr Aleksa prodaje svoj diplomski za magistarski je bruka samo za sebe. Da, gospodo, postoji i autoplagijat, vjerovali ili ne. Ne možeš prepakivati svoj rad u nedogled i prezentirati ga kao novi..

Fileopg
Gost
Fileopg

i površnom analizom Alekse koji se prvi put pojavljuje bez kravate može se uočiti skretanje pogleda usiljeni osmijeh, grč na licu koji počinje u vilicama pa se širi prema očima, ogromne graške znoja i pored dva kila pudera, oslanjanje sa obije ruke sa dlanovima na dolje na govornicu kako bi ih kontrolisao i svaki put kad započinje neku tezu prvo… Više »

Niko
Gost
Niko

Sjajno receno, kako bi on na ovo njegovo ponasanje reagovao da ga je primjetio kod Mila, Duska il negdje..toliko nervoze ,znoja…

miro
Gost
miro

Znači Gavran iz Zete misli da su ovo uradili radi Hana i afere KOVERAT ,ipak nijesi u pravu,krao si si tuđi i svoj diplomski za magistarski rad,Sad lijepo kao prevarant povuci se iz politike ili ćeš do kraja života osjećati posledice tvog ponasanja oko magistarskog rada.

Fileopg
Gost
Fileopg

lako je primijetiti kako je uređivački tim izjestije prepariro Bečićevu izjavu brišući napad na DF kao i sve djelove izjave koji se nije uklapao u strategiju odbrane svojeg aduta Aljekse Bečića…

Fileopg
Gost
Fileopg

sad su mu krivi ljudi iz DFa što je prepisivao magistarski rad. Lako je bilo to primijetiti i po tome što ga niko više iz njegove partije nije predstavljao kao,, vaš magistar Aleksa Bečić ” i ne samo to već je zabranio i onom Koprivici da istura titulu dr. ispred imena….

Konj
Gost
Konj

Nije on los momak. Ocigledno je da vlast vidi u njemu potencijalnu opasnost da im ugrozi opusteni i apsolutisticki nacin vladanja.

Send this to a friend