Društvo

Begić: Crna Gora ispoštovala sebe tokom epidemije

Begić

Pomoćnik direktora za medicinska i javno-zdravstvena pitanja Senad Begić bio je gost emisije “Od 1 do 3” na Radiju Crne Gore. Istraživanje agencije IPSOS tokom pandemije virusa COVID-19 pokazalo je da je Begić jedan od ljekara kojem građani najviše vjeruju. Za Radio Crne Gore, povodom Dana nezavisnosti, Senad Begić kaže da voli Crnu Goru zbog svega onoga što ona jeste, ali i zbog svega onoga što ona može da bude.

Na pitanje da li je Crna Gora ispoštovala njega i ostale kolege iz zdravstva tokom epidemije, Begić navodi da smatra da je Crna Gora ispoštovala sebe, naročito na početku svih dešavanja.

Kada su u pitanju mjere i preporuke Instituta za javno zdravlje, primarni cilj bio je da građanima usade samosvijest i pruže edukaciju u smislu prepoznavanja opasnosti i pravca iz kojeg dolazi.

Iako smo navikli da nam pruža najvažnije informacije u vezi sa virusom, u emisiji “Od 1 do 3” novinarka je sa Senadom Begićem razgovarala o muzici, muzičkim uticajima, a na pitanje kako planira svojoj djeci da formira muzički okvir za muzički ukus u jeku šunda i kiča, Begić smatra da stvar muzičkog ukusa treba da bude dio vaspitanja i obrazovanja, ali nikako dio nametanja. Ono što bi volio da postigne kao roditelj, zajedno sa svojom suprugom Natašom, jeste da nauče svoju djecu da se oslobode vršnjačkog pritiska.

Senad Begić smatra da je individualizam svake vrste, makar kada se radi o umjetnosti, jako poželjan i nada se da neće svoju djecu sputavati u odabiru muzičkih pravaca sve dok je siguran da je usadio dozu kritičnosti i samokritičnosti koja će im omogućiti da donose prave izbore.

10

avatar
1000
6
4
0
 
9
Mongro😂😂😂PetarODLIČAN POSAOLida
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
😂😂😂
Gost
😂😂😂

Svi znamo da nam je zdravstvo prslo skroz,da prije svega medicinsku skolu zavrsavaju vanredno,pa onda kao fakultet nastave,sto se tice mene ja uvjek placam privatnu bolnicu,prije svega zbog vece paznje i ljubaznosti,da ne pricam dalje…a sto se tice korone u Crnoj Gori,nasa je sreca sto smo,prije nego sto se otkrila korona ,zatvorili granice,skole,kafice itd..da bi se sporije sirilo,onda se uveo… Više »

Mongro
Gost
Mongro

Ovdje je bilo riječi o aktuelnoj situaciji. Tim ljekara koji su preuzeli odgovornost su pokazali da naš sistem može da funkcioniše bolje i u normalnim uslovima rada. Slažem se da ima dosta nedostataka! Profesionalizam, i naravno motivacija zdravstvenim radnicima koja se mora ogledati između ostalog i kroz novčanu podršku Vlade, je osnova za bolji i brži napredak u zdravstvu!

ODLIČAN POSAO
Gost
ODLIČAN POSAO

DOKTOR!

Lida
Gost
Lida

Gospodin i heroj Cg.

Petar
Gost
Petar

Daleko je ovaj od heroja

Lida
Gost
Lida

Ipak vjerujemo doktoru,ima vise znanja od ovih sto vjeruju da je zemlja ploca.

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Patriote mu vjeruju. Pristalice SPCa vjeruju dokonom teniseru.

Huver
Gost
Huver

Dokonom.najboljem.teniseru svijeta

Nedjelko
Gost
Nedjelko

Dr.Begicu,
Herojski rad I uspjeh na koje, Svatko treba da Vam CESTITA..toliko spasenih zivota I ogromna Pomoc Crnoj Gori…Hvala Vam..

Rada
Gost
Rada

Kada ce poceti vrtici sa radom?
Nema novih slucajeva!

Send this to a friend