Društvo

Biciklistička staza na Zabjelu zaštitnim stubićima odvojena od puta

U skladu sa planom rekonstrukcije Ulice 27. marta koji je obuhvatio i formiranje nove biciklističke staze danas je počela ugradnja zaštitnih stubića kojima će se staza fizički odvojiti od ostalog dijela kolovoza, saopšteno je iz Glavnog grada.

U podgoričkoj upravi ističu da smo u prethodnom periodu bili svjedoci nesavjesnog postupanja određenog broja vozača koji su se kretali suprotno propisima i ugrozili bezbjednost biciklista u toj ulici.

“Nabavka zaštitnih stubića je izvršena po planu, ali su zbog epidemiološke situacije oni isporučeni juče”, naglasili su u Glavnom gradu.

Poručuju da će budući da se postavljanje zaštitnih stubića pokazalo kao najbolje rješenje za ovakve situacije, Glavni grad u cilju očuvanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i prilikom realizacije budućih projekata pribjegavati istim ili sličnim rješenjima.

28

avatar
1000
25
3
0
 
28
AooPodgoričaninIppPrčPrč
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aoo
Gost
Aoo

Aj sta se sjekirate? Uskoro cemo svi parkirati auta u garaze i voziti bicikla! Sve je ovo planski😉

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Odlična je biciklistička staza sa stubićima! Ajde sugrađani i sugrađanke pa da je sa srećom koristimo 🚲👍

Ipp
Gost
Ipp

E SVAKA IM CAST ovako su vjerovali ili ne spasili mnoge zivote koji bi bili izgubljeni zbog bahatih vozaca koji ne postuju nista i niciji zivot.

Prč
Gost
Prč

E ovako treba da izgledaju biciklisticje staze,makar ovako.u narednim projektima dodajte sirinu biciklisticke staze da se ne uzima prostor od kolovoza.jeste nesto skuplje al to ostaje za sve generacije kasnije.da je srece svaki novi bulevar je to vec trebalo da ima kao npr u donjoj gorici.evo ce sad trasa prema nk i dg pa se ispravite

rrr
Gost
rrr

Ko je bio inzinjer saobracajne struke koji je dao ovo rjesenje ? ……………Blago receno ovo je katastrofa ……………….

amo
Gost
amo

Ovo je najveca budalastina koju je opstina mogla napraviti,na bulevaru koji je inace usko grlo grada kada je spic saobracaja zajedno sa krivim mostom oni ga suzavaju i prave dvosmjernu stazu za bicikliste.A trotoar ostavljaju u sirini jedne kolovozne trake.Ovo treba snimiti i poslati u rubriku,,Vjerovali ili ne,,a onoga ko je ovo projektovao i uzeo pare zatvoriti na duzi vremenski… Više »

boki
Gost
boki

Kakvi su ovi oni stručnjaci što je ovo, kako niko pojma nema, nerelano.

Bagi1234
Gost
Bagi1234

Losa je ovo zamisao sa biciklistickom trakom kojom ste uzeli kompletnu traku vozilima u mozda najprometnijoj i veoma vaznoj ulici.Tu je vec haos i sto prije to vratite ksko je bilo bolje za sve nas pa i za bicikliste.Do sada ste to radili pjesacima pa se sada ne moze normalno mimoilaziti po trotoarima glavnog grada.provozajte se malo kolima pa biciklom… Više »

Prč
Gost
Prč

Naravno da nije najbolje rjesenje.po meni jolje i ovako nego opalit straftu duz ulice,tako se i do sad vozilo.valjda se pocinje razvijati svijest o biciklizmu i manji broj automobila na ulicama.mora se uzeti u obzir da je vec sad a tek ce u narednom periodu biti veliki broj biciklista.dje onda sa njima,jednako su vazni kao i auta i pjesaci.

oooo
Gost
oooo

Pametnije je bilo organizovat nekako i sprijecit svakodnevni kolaps iz oba pravca i organizovat dezurne policajce kako bi sprijecili “padobrance” a biciklisticku stazu napravit ili uzu ili je stavit na trotoar jer ni pjesaka ni biciklista ovuda nema mnogo.

Commentator
Gost
Commentator

Bilo je dovoljno prostora da ss biciklisticke staze naprave pored trotoara a ne da se zauzima cijela jedna traka u ulici gdje je uvijek guzva. Bice za pola godine opet rekonstrukcija, da se pooravljaju ovi propusti. Je li bila kakva javna rasprava o ovome?

The doctor
Gost
The doctor

Bas je pametan ovaj ko je potpisao ovaj projekat. Od dvije trake napravili jednu. Zbog 20 biciklista dnevno, a auta neka cekaju u kolonu u jednu traku.

ne laži...
Gost
ne laži...

Niti je 20 bicikala dnevno, niti se čeka u kolonu u tom pravcu.

Guru
Gost
Guru

Da,da…….planirani,ali posle milion komentara kako su ostavili neobezbjedjeno.Onaj dan kad su je otvarali fino su rekli kslo su je kompletno zavrsili.

mmnnkkiu
Gost
mmnnkkiu

odlicno u korak sa svjetskim trendovima!

Sta reci
Gost
Sta reci

Ovo je komedija sto su napravili.

PGPodgoricanima
Gost
PGPodgoricanima

ovo je najgluplje moguce resenje posebno za ovu ulicu u kojoj je 12 sati kolaps i guzva, i sad su uzeli cijelu jednu najfrekfentniju traku za 5-6 bicikala dnevno koja tuda prodju!!

ne laži...
Gost
ne laži...

Niti je 5-6 bicikala dnevno, niti je najfrekventnija traka, a čini mi se da ni ti izgleda nemaš veze sa Podgoricom.

Skols
Gost
Skols

Odosmo u Evropu,prije no ovi preko Morace😎

Titograd
Gost
Titograd

Trebalo je nabaviti za rezervu jedno 200 ovih stubića, biće da ih ruše ka’ čunjeve u kuglanu.

Patriota
Gost
Patriota

Za ovaj dio grada nije mogla gora odluka kada je projektovana ova rekonstrukcija. Opet je stvoreno usko grlo još gore nego što je bilo

Ilinois
Gost
Ilinois

Što se uradi od onakve ulice, od četiri trake, dobismo dvije, a biciklisti kad dodju do semafora, biciklo u dzep. O guzvama da i ne pričamo.
Ulica uradjena bez plana i analize, totalni promašaj,mada za one koji je ne koriste izgleda simpaticno na slikama.

EvoneZnam
Gost
EvoneZnam

ne razumijem da jedna od prometnijih ulica dobije ovako nesto, a da se radi biciklisticka staza u oba pravcam,a pritom dva velika trotoara koja su moga da se iskoriste bas za tu stazu.

Zox Zspu
Gost
Zox Zspu

Xxa xa neko uzeo fine parice za mugiće stubiće a ovo će trajat jedno 2—3 dana dok ih neki buzdovan ne pokosi trojkom GTI 96 to godište 🙂

El Grande
Gost
El Grande

Da čovjek ne povjeruje, iz gluposti u glupost.

Vesna
Gost
Vesna

To je super.
Zna li se hoce li i kada praviti biciklisticku stazu prema Zlatici?

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Hahah dobri su ovi stubići, kad malo jače pune,nema ih… svakako, bravo za inicijativu 🙂 Hoćemo biciklističku stazu put Plavnice.

ALOKIN
Gost
ALOKIN

Ionako prometnu ulicu su jos vise zagusili sa ovim . bilo je mjesta da se prosire trotoari i ubace staze a dozvoli saobracaj sa po 2 trake kako je nekad i bilo predvidjeno .

Send this to a friend