Društvo

Boris Malagurski na Nijagarinim vodopadima, čuva ga policija

Boris Malagurski

Reditelj Boris Malagurski je danas sa porodicom obišao Nijagarine vodopade na Cijevni, i to u pratnji policije. Malagurski je za CdM potvrdio da ga čuva policija.

Po kom osnovu je Malagurskom dodijeljena policijska zaštita iz Uprave policije nije saopšteno. U više navrata su stručnjaci za bezbjednost objašnjavali da procjene bezbjednosnih prijetnji zahtijevaju ozbiljan pristup i nije dobro da se politizuje i zloupotrebljava policijska služba i zaštita na dati način.

Malagurski ovih dana boravi u Crnoj Gori gdje je u više gradova bila zakazana projekcija njegovog filma “Crna Gora-podijeljena zemlja”. Zbog nezadovoljstva javnosti i njavaljenih protesta projekcije su otkazane, a održana je samo jedna preksinoć u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Prvobitno je bilo planirano javno prikazivanje filma na platou uspred Hrama, ali za to nije dobijena dozvola pa je odlučeno da se film emituje unutar Hrama.

Prema ranijoj izjavi Malagurskog film je nastao uz podršku Hrama Hristovog Vaskrsenja. U kratkim najavama koje se mogu naći na društvenim mrežama i YouTubeu dati su isječci iz ovog”dokumentarca”, među kojima su i izjave aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića, zatim Jovana Markuša, Matije Bećkovića, kao i sada već bivšeg ministra ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koji poručuje da se u Crnoj Gori događa duhovna revolucija.

Tako su se predstavnici sadašnje izvršne vlasti našli u “filmu” koji je klasična propaganda protiv građanske, multietničke, sekularne, antifašističke Crne Gore, naručena iz nekih drugih centara moći uz pokroviteljstvo Srpske pravoslavne crkve.

Malagurski je javna ličnost koja treba da ima dodatno veći prag tolerancije na slobodu izražavanja javnosti.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
JanusTivćaninLudiloMmmmmDedo Riki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tivćanin
Gost
Tivćanin

Veći srbin od srbina ili kako ubogi mali razmaženko, privlači na sebe pažnju raspirivanjem nacionalističe vatre.

Ludilo
Gost
Ludilo

Malagurski je kralj

Janus
Gost
Janus

Kralj Makedonaca? Boris Veliki Makedonski? 🙂

Mmmmm
Gost
Mmmmm

Malagurski… staro srpsko prezime…

Dedo Riki
Gost
Dedo Riki

Malagurski je iz Berana.. Pravi Srbin

Barka
Gost
Barka

Ne treba niko njega da cuva, najmanje crnogorska policija. Nece na fukaru niko dici ruku. A i zasto bi se prljale ruke na takvoga, ciji je rad usmjeren samo na novac. On bi i svoju familiju prodao, ako bi mu neko ponudio dovoljno novca… Beznacajna, mala buva

Gari
Gost
Gari

Neka su zdravi i on i njegova djecica i da se dobro provedu i.da vidi da je Crna gora crnogorska i da se nikakva revolucija nije desila.

Send this to a friend