Društvo

Bošković i Kašćelan obišli put na Čevu: Vojska će uvijek pomagati građanima

Ministar odbrane, Predrag Bošković i gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Kašćelan obišli su danas radove koje na putu Velestovo-Barjamovica, na Čevu, u najvećoj cetinjskoj mjesnoj zajednici, izvode pripadnici Inžinjerijske čete Vojske Crne Gore.

Inžinjerci su za samo mjesec proširili i pripremili za asfaltiranje 8,2 od ukupno 9,2 km puta, koji je od izuzetnog značaja za život mještana, ali i više privrednih subjekata iz ovoga kraja.

“Ovaj put je još jedan primjer kako Vojska, u saradnji sa lokalnom zajednicom, stanovništvom i privatnim privrednicima može napraviti itekako veliki posao koji je, prije svega, koristan za ljude iz toga kraja“, kazao je Bošković.

On je istakao da je Vojska Crne Gore u prethodnoj godini na području Opštine Cetinje  imala više značajnih poduhvata u radovima na putnoj infrastrukturi, na njenom proširivanju, nasipanju i  pripremi za asfaltiranje.

“U tome nećemo stati. Nastavićemo da radimo i na drugim lokalitetima cetinjske opštine. Vojska je spremna da izađe u susret svakoj akciji i značajnom projektu lokalne samouprave“, istakao je ministar.

On je podsjetio da su pripadnici Vojske Crne Gore, posebno njene Inžinjerije, u prethodne dvije godine imali zapažene aktivnosti u podršci civilnim projektima na području Glavnog grada, Mojkovca, Danilovgrada, Berana, Plava…

“Cijela Vojska Crne Gore, ne samo njeni inžinjerci, biće na usluzi svim građanima. To je i jedan od razloga što neprekidno ulažemo u njene kapacitete“, istakao je on.

Kašćelan se zahvalio nesebičnom angažmanu pripadnika Vojske Crne Gore u misiji unapređenja života stanovnika oblasti Čeva i cijele cetinjske opštine.

“Prijestonica Cetinje kao investitor, u svojoj najvećoj Mjesnoj zajednici Čevo, na putnom pravcu Velestovo-Barjamovica, kroz uspješnu saradnju sa Vojskom Crne Gore, i uz pomoć lokalnog stanovništva radi na probijanju, širenju i sanaciji puta u dužini od 9,2 km, a na kojima je do sada utrošila 50.000 eura. Nastavljamo sa realizacijom cjelokupnog projekta, tako da se očekuje i početak asfaltiranja ove dionice”, istakao je gradonačelnik.

Ministarstvo odbrane i Prijestonica Cetinje imaju ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji omogućava rekonstrukciju postojećih, ali i probijanje novih trasa za puteve u Katunskoj i Riječkoj nahiji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend