Društvo

Božović: Ukoliko se do kraja dana ne nađu rješenja, Sindikat prosvjete će pozvati sve prosvjetare i građane da se okupe u Budvi

Radomir Božović

Već tri noć i četiri dana 11 prosvjetnih radnika iz Budve štrajkuje glađu, tražeći da se što prije riješi njihova stambena situacija. Prvi uslov je da u što skorijem roku usele u stanove, a drugi da cijena podstanarima bude 650 eura, kao što im je godinama obećavano. Predsjednik Sindiikata prosvjete Radomir Božović poručuje da, ukoliko se do kraja dana ne nađu odgovarajuća rješenja, Sindikat prosvjete će pozvati prosvjetne radnike i svo građanstvo, da se masovno okupimo u Budvi i pružimo podršku solidarnosti kolegama.

Božović ju juče, zajedno sa Radojkom Rakonjcem, predsjednikom Opštinskog odbora Bijelo Polje i Danilom Lekićem, predsjednikom Opštinskog odbora Berana,  posjetio prosvjetne radnike koji štrajkuju u Budvi.

“Bez obzira što se dio prosvjetnih radnika Budve odlučio na štrajk glađu, ne konsultujući se sa rukovodstvom Sindikata, bez ikakvog obavještenja o namjerama, Sindikat prosvjete snažno staje uz kolege iz Budve, pružajući im bezrezervnu podršku u svojim nastojanjima”, kazao je Božović.

Ne bježeći od odgovornosti za rad Stambene zadruge “Solidarno” u prethodnom periodu, i odnosa Sindikata prema istoj, rukovodstvo SPCG će u narednom periodu preispitati pravce djelovanja usmjerene na rješavanje stambenih pitanja prosvjetnih radnika.

“Kako je u ovom trenutku zdravstvena situacija naših kolega koji štrajkuju glađu krajnje alarmantna, te da je svaki trenutak dragocjen, Sindikat prosvjete Crne Gore poziva direktora Stambene zadruge “Solidarno”, Zorana Stanišića, da u najkraćem roku omogući prosvjetnim radnicima da usele u svoje stanove. Takođe, pozivamo premijera Dritana Abazovića, da zajedno sa direktorom Zadruge, i predstavnicima opštine Budva nađe način da cijena za podstanare ne bude preko 650 eura i da se ovaj štrajk prekine. Poštovane koleginice i kolege, prosvjetni radnici Budve, ukoliko se do kraja dana ne nađu odgovarajuća rješenja, Sindikat prosvjete će pozvati prosvjetne radnike i svo građanstvo, da se masovno okupimo u Budvi i pružimo podršku solidarnosti našim kolegama”, poručuje Božović.

6

avatar
1000
6
0
0
 
2
david6999Homer Simpson
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
david6999
Gost
david6999

E bas ce bez dnevnice po ovom suncu da vise po ulica,ko je ovaj Boyovic….A i na odmoe su ljudi ,vecinom na selo,planinu ili more,tako da od septembra rade i ne bulazni,ko te stavi na to mjesto svasta….

david6999
Gost
david6999

Sram da vasbude sve iz sindikata,dok je grmila skoro godinu i kusur dana braticka subara iz trebinja,niko nije odvodio u pitanje,gdje jenovac koji je ostavio DPSLP,SD,BS,ALBANSKE PARTIJE U Ministarstvu orosvjete za period do 2022 ,pa da se nakon isplacenih sredstava koje je takodje prethodna vlast ostavila za regulisanje stanova ,ne samo u budvi,nego su godpofin Zoran Stanisic,skromni covjek,vrlo inteligentan bukvalno… Više »

david6999
Gost
david6999

A koga zanima iz budve od prosvjetara,nemojte upirati prstom,kao ona gospodja ,na djelo i drzavni posao castnog covjeka,nego i ja radim i supruga mi radi,isti posao kao vi,sa vise staza,pa evo privatno dajemo jedno primanje za stanovanje,a cijene stanova su sada enormne,tako da znam,i zivi mi rodbina u budvi i grblju,za sve ovo,imate adresa br.1 Carevic,dozvole,nadzori,tra lalatra lala,sto god je… Više »

david6999
Gost
david6999

I zato se obratiteod ajde 2020,ko je kocio novac namijenjen za infrastrukture na nivou drzave,ukljucujuci i stanove namijenje prosvjetarima,kocila je trebinjka Braticka,nije htjela cent da plati godinu dana ni za plate cistatica,nego treba neko da dize o svom trosku kredit da dahljeb radnicima za najniz tada zradu,e toj nesposbnoj zeni,koja baku slusa i dii se kokardom,njoj ste se 2020 trebali… Više »

david6999
Gost
david6999

Evo samo da doticne i kvaiz zasticnicke sindiklane prosvjetne organizacije napomene na sledece,znate li kada je moglo da se usleci u te komplex-e?Davno…Ali nije…zasto? E pa dok se evo skoro pola decenije i vise nadgornjava stocar carevic ,koji inace s abratom prepda narod po budvi i ima neleglnu prcelu koju korsiti,e taj gospodin doticni je sve ove godine na sve… Više »

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Ovo je jedna od slika koja pokazuje koliko je državi stalo do prosvetnih radnika koje je odavno gurnula na margine društva…

Send this to a friend