Društvo Još jedan pokušaj razjašnjenja broja smrti u Italiji

Broj preminulih u Bergamu se od početka krize učetvorostručio

Obajava poznatog novinara Gorana Milića o njegovoj sumnji da je veliki broj preminulih u Italiji povezan sa koronavirusom pokrenula je žestoku polemiku na društvenim mrežama. Tim povodom analitičar Ljubo Filipović je svom Facebook profilu napisao je da se po statistici naučnika iz Brisela broj preminulih u Bergamu od početka krize učetvorostručio.

“Evo jednog pokušaja razjašnjenja broja smrti u Italiji. Goran Milić je izrazio sumnju u visoki broj preminulih u Italiji, u smislu da li je to ukupan broj preminulih od svih bolesti, ili je riječ o isključivo pacijentima zaraženim koronavirusom SARS-Cov2. Automatski su se uključili teoretičari zavjere i internetom se šire video snimci šarlatana poput doktorke Jovane”, napisao je Filipović.

On navodi da je prijatelj i naučnik iz Brisela, podijelio” sa njim statistiku iz njegovog rodnog Bergama, koji je najgore pogođen u Italiji, a koja pokazuje da se broj smrti od početka krize učetvorostručio”.

“Neke smrti su dokazano vezane za kovid, kod nekih veza nije direknto dokazana, ali je velika vjerovatnoća da je to to. Jedan dio preminulih povezan je sa prevelikim pritiskom na zdravstveni sistem u ovom trenutku”, piše Filipović.

Evo jednog pokušaja razjašnjenja broja smrti u Italiji. Goran Milić je izrazio sumnju u visoki broj preminulih u…

Gepostet von Ljubo Filipović am Sonntag, 29. März 2020

14

avatar
1000
6
8
0
 
13
znamo seHarisWWG1 WGAJa samHaris
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
znamo se
Gost
znamo se

valjda bi trebao broj preminulih da bude i 100 puta veci s obzirom na horor koji se prikazuje

WWG1 WGA
Gost
WWG1 WGA

Milic je u pravu

Ja sam
Gost
Ja sam

Da neko puca u covjeka bolesnog od srca i koji ima upalu pluca, jeli umro od metka ili bolesti?

Rogi
Gost
Rogi

Možda ni su svi umrli od upale pluća ali im je stanje dodatno pogoršano. Neko ko ima problema sa srcem i krvnim sudovima dovoljan mu je napor kašljanja da mu pukne dotrajali krvni sud , ošteti pejsmejker ili pomjeri stent.

Haris
Gost
Haris

Zao mi je italijana sa ljudske strane,ali jesu li to preminuli djedovi I babe navijali za one avione koji su iz njihove baze nas bombardovali I ubijali djecu?

Haris
Gost
Haris

Svak normalan je navijao da se zaustavi srpsko zlo, koje je samo u Srebrenici u jednom danu pobilo 8.000 djece, a o djeci Sarajeva ne mogu ni govoriti. Kao ni o djeci Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Makedonije i srbije. Ne kradi nick milojko.

Haris
Gost
Haris

Ne kradi ti nik.Boli vas pravoslavna sloga,mrzite s od srba,niko propatio nije vise od srpskog naroda koja su mu zla nanijeli.a ti sto krades nick,ogrezao si u zlobi

Muka
Gost
Muka

Nema te Svjetske zdravstvene organizacije, medicinskog stručnjaka i tima eksperata koji bi mogli da me ubijede da niko od ovih 7000 preminulih Italijana starijih od 70 godina nije umro od starosti nego svi od korone. Ispada da bi svi živjeli što godina da nije korone.

460
Gost
460

Na tebe je prava Muka

Goran
Gost
Goran

E Muko moja…. to je to, dok je papana tvrdoglavih,a ima ih koliko oćeš, ne možemo mi naprijed. Nema toga ko će mene ubjedit, ja znam bolje no svi.
Seljački mentalitet, zastidje opšte

Muka
Gost
Muka

Gorane, ti si po svemu sudeći loš u matematici. Ko ima samo matematičko znanje iz srednje škole vidi da se brojke ne slažu. Pomaže da malo misliš svojom glavom umjesto da slušaš što ti serviraju. Srećom je ovo potvrdio i italijanski ljekar koji je obrazložio da svi zaraženi od korone nijesu umrli od virusa nego od drugih bolesti, ali se… Više »

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Vjerujem da je korona jako prenosna I da je okidac kod ljudi koji su imali neke zdrastvene probleme prije toga I uzrok vec ih komplikacija kod tih ljudi.Sada polako izlaze inf.koje idu jos od 2003 i nestanak iz lab.iz Kanade nekih od najsmrtonosnih virusa koje su zavrsili u Kinu.Emisija Leonardo Rai 3 2015 kreiranje u lab u Vuhanu super virusa… Više »

Haris
Gost
Haris

Jesu, svi potrčali u Bergamo da umru.

Elysium
Gost
Elysium

Potpuno tacno. To sto su bili pozitivni na Koronu ne znaci da su od toga i umrli; ovako sa Koronom lako se zamaskiraju neke stvari, ali recimo da ni to nije slucaj, da covjek ne grijesi dusu… U Italiji u redovnim uslovima svakog mjeseca umre preko 50.000 ljudi… Da ne pricamo o tome sto je moguce da mnogi od njih… Više »

Send this to a friend