Društvo

BS: Sjećanje na genocid obaveza svih, da se ne bi zaboravila i ponovila Srebrenica

Obilježavanje 25 godina od genocida u Srebrenici, obaveza je svih nas, jer je to podsjećanje na nevino stradale bošnjačke civile. To je ujedno poruka kako se Srebrenica ne bi zaboravila, ponovila i nikome više dogodila, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

“Genocid u Srebrenici koji se dogodio prije 25 godina, u kome je ubijeno 8372 nevinih civila, kada se planski i sistematski radilo na uništenju cijelog jednog naroda, pouka je za cijelo čovječanstvo. Četvrt vijeka nakon najmonstruoznijeg genocida u Srebrenici, najdublje saosjećamo sa bolom porodica šehida – nevino stradalih žrtava”, navode iz ove stranke.

Kako su istakli, osim obaveze svih nas, da čuvamo istinu i uspomene na nevine žrtve genocida, a znajući da pravda nikada neće biti zadovoljena do kraja, važno je da kroz obrazovni proces i medijske sadržaje budu interpretirane sve činjenice o genocidu, o patnjama žrtava i njihovih porodica, kao i o motivima počinioca genocida.

“U cilju uspostavljanja trajnog pomirenja u regionu i suočavanja s prošlošću, važno je i da ratni zločini koji su počinjeni na teritoriji Crne Gore do kraja budu istraženi i procesuirani, a krivci budu privedeni pred lice pravde”, dodaju oni.

Podsjećaju, Bošnjačka stranka je u Skupštini Crne Gore 9. jula 2009. godine podržala usvajanje Deklaracije kojom je usvojena Evropska rezolucija o 11. julu 1995. i genocidu u Srebrenici”.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
Retrogradno...CrnogoracMesija 'No.1'Prč
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Najgore je sto jos uvijek Bosna nije dobila izvinjenje od druge strane i tim nepriznaju prvo pa traze oprost drugo. Kako mogu da zive i spavaju odgovorni nakon svega toga to mi nije jasno. Zrtve traze pravdu i dalje.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Tu nije bilo nevinih sve su to bili teroristi i zlocinci koji su predhodno izvrsili masovna ubistva Srba i pri tome pocinili genocid nad istim tim Sbima kao sto su stolecima cinili njihovi preci.

Retrogradno...
Gost
Retrogradno...

Sram te bilo..

Prč
Gost
Prč

Da se nikad ne zaboravi i ponovi.

Send this to a friend