Društvo

CEDIS donirao 13.600 eura Kotorskoj bolnici

Crnogorski elektrodistributivni sistem je povodom jubilarnog, petog rođendana donirao Opštoj bolnici u Kotoru 13 hiljada i 600 eura. Donirana sredstva su upotrijebljena za nabavku gasnog analajzera, neophodnog za adekvatnu zdravstvenu njegu pacijenata kod koji je potvrđen koronavirus, saopšteno je iz CEDIS-a.

Kako su naveli, donacija kotorskoj bolinici predstavlja još jednu u nizu potvrda, prije svega društveno odgovorne orijentacije CEDIS-a, ali i snažne posvećenosti i pratnerskog odnosa sa zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori.

Izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović je na događaju upriličenom povodom uručenja donacije istakao čvrstu riješenost menadžmenta jedne od najvećih i najuspješnijih kompanija u Crnoj Gori da podržava upravo zdravstveni sektor, ali ne kratkoročno, već kontinuirano i na strateški osmišljen način, kako bi zdravstvene ustanove na CEDIS računale kao na siguran i uvijek prisutan oslonac.

“Pravilo je da ukoliko poslujete u određenoj zajednici, pritom profitabilono, budete i potpora toj zajednici, a CEDIS, kao kompanija u državnom vlasništvu ima i obavezu više na tom planu. Prioriteti su jasno postavljeni, prije svega zdravstvo, obrazovanje i životna sredina, uključujući i kulturu i sport. Međutim, ono na čemu ću insistirati jesu dugoročne, brižljivo planirane aktivnosti, stabilna saradnja i podrška, daleko od kratkoročnih projekata, smišljenih sa ciljem da privuku medijsku pažnju, prije nego riješe problem na suštinski način. Dakle, u nama imate sigurnog partnera koji će, u granicama svojih mogućnosti, uvijek raditi za vas, samim tim i za opšte dobro”, naglasio je Čađenović.

Opšta bolnica u Kotoru zdravstvene usluge pruža i pacijentima sa područja Tivta, Herceg Novog i dijela Budve, a ističe se izuzetnim kodrovskim kvalitetom, što je naročito došlo do izražaja tokom perioda pandemije koronavirusa.

Direktor kotorske Opšte bolnice Davor Kumburović zahvalio se CEDIS-u, uz uvjerenost u nastavak saradnje.

“Hvala vam što ste prepoznali kompleksnost i težinu situacije u kojoj se nalazi zdravstvo uopšte i što ste kao izraz razumijevanja, solidarnosti i humanosti donirali sredstva koja su nam prijeko potrebna za nabavku opreme, neophodne za adektvatan zdravstveni tretman pacijenata kod kojih je potvrđen koronavirus”, kazao je Kumburović.

Napominju da posebnu zahvalnost uz uvjerenost u kontinuitet saradnje istakli su predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i generalni direktor Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite u Ministarstvu zdravlja  Slobodan Mandić.

“Opšta bolnica Kotor je svojim radom tokom korona krize i ranije, ali naročito tokom korona krize, zaslužila da bude u posebnom fokusu pažnje od strane državnih institucija budući da je riječ o ustanovi kojoj gravitiraju četiri grada i koja tokom ljeta pruža uslugu zdravstvene zaštite i turistima na području koje predstavlja okosnicu crnogorskog turizma. Moram da naglasim da sam zadovoljan i zahvalan odnosom CEDIS-a i drugih državnih preduzeća i politike koja prepoznaje značaj ove bolnice, uz uvjerenje da je ovo tek početak uspješne saradnje”, istakao je Jokić.

Generalni direktor Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite u Ministarstvu zdravljaSlobodan Mandić istakao je važnost donacije, za koju kaže da je došla u pravom trenutnku.

“Upravo na ovaj partnerski način i donacijama možemo značajno poboljšati zdravstveni sistem Crne Gore, jer mnogo toga nije na zadovoljavajućem nivou. Potrebno je mnogo truda, vremena i novca za transformacije, ali mislim da zajedničkim snagama možemo uspjeti da možda i za mnogo kraće vrijeme u odnosu i na naše pretpostavke ovaj sistem osposobimo da bude funkcionalan i efikasan”, poručio je Mandić.

Podsjećamo da je CEDIS potpisnik Sporazuma sa Kliničkim centrom koji podrazumijeva obavezu da se do 2023. godišnje donira iznos od 25 hiljada eura, dok je vrijednost društveno odgovorne saradnje sa najvećom zdravstvenom ustanovom u zemlji od 2017. godine dostigao iznos od 130 hiljada eura.

“Osim zdravstva, strategija društveno odgovornog poslovanja Crnogorskog elektrodistributivnog sistema naročito podrazumijeva podršku sportu i obrazovno-vaspitnim institucijama. Od početka godine realizovani su donatorski ugovori, vrijedni preko 150 hiljada eura, a najviše je izdvojeno za podršku KCCG i, tradicionalno, Rukometnom i Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore. CEDIS je više puta nagrađivan za društveno odgovorno poslovanje i podršku značajnom broju projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture i brige za zaposlene”, zaključuju iz CEDIS-a.

Send this to a friend