Društvo

CEDIS nije mogao predvijdjeti okolnosti koje su spriječile koncert u Beranama

ilustracija

CEDIS nije mogao predvijdjeti, niti spriječiti negativni sticaj okolnosti koji je doveo do neodržavanja koncerata planiranih za petak u okviru Thunder festa u Beranama, navode u saopštenju.

Upravo zato, kako dodaju zahtijevaju konstruktivan odnos od strane predstavnika Opštine i Turističke organizacije, s obzirom na to da su u CEDIS-u preduzeli sve aktivnosti koje su od njih  tražene u toku pripreme Festivala.

Takođe, oštro osuđuju i smatraju krajnje neozbiljnim i drskim svako dovođenje u pitanje stručnosti njihovih ekipa.

“Dakle, prilikom korespondencije sa Organizatorom, vezano za napajanje Thunder festa i obezbjeđivanje priključka, od CEDIS-a nije tražena dežurna ekipa, što je je čest zahtjev prilikom organizacije sličnih događaja. Međutim, čak i u slučaju da je Organizator tražio dežurnu ekipu, za sanaciju bi, s obzirom na složenost kvara, bio neophodan gotovo isti vremenski period”, navode iz CEDIS-a.

Naime, zbog loših vremenskih uslova juče u popodnevnim časovima, i jakih atmosferskih pražnjenja, došto je do kvara na priključnom kablu za trafostanicu „Dolac“ u Beranama. Riječ je o podzemnom kablu, što podrazumijeva prisustvo ispitnog vozila i u određenim slučajevima i značajan vremenski period za lociranje kvara. Takođe, proces sanacije, nakon lociranja, je složen jer zahtijeva iskopavanje i tek nakon toga sanaciju oštećenja.

Dakle, kako pojašnjavaju,  jučerašnje nevrijeme je uzrokovalo kvar koji spada u najzahtjevnije za sanaciju i zato stoje pri stavu, da je nekostruktivno tražiti krivce i upirati prstom, jer oni nikako nijesu mogli spriječiti negativan slijed događaja, niti skratiti vrijeme trajanja sanacije.

Javnost obavještavaju i da su trenutno sve raspoložive ekipe na terenu, kao i da su svi u CEDIS-u koji mogu da doprinesu rješavanju ovog problema u pripravnosti, kako bi u što kraćem roku obezbijedili napajanje za Festival.

“Optužbe na račun CEDIS-a koje imaju politički prizvuk, odbijamo sa indignacijom i vjerujemo da su ta i slična razmišljanja predstavnika Opštine i TO Berane, posledica ishitrenosti, naročito imajući u vidu dosadašnju saradnju i upućenost predstavnika Opštine u aktivnosti i investicione planove naše kompanije za područje Berana. CEDIS čvrstvo stoji pri stavu da je problem u napajanju posledica „više sile“, ali ukoliko organizatori smatraju da su oštećeni, postoje instance koje će to nedvosmisleno utvrditi. Tužbu koju najavljujete ne shvatamo kao prijetnju, čak naprotiv, kao šansu da se nedvosmisleno utvrde činjenice i odgovornost”, navode oni.

Na kraju naglašavaju da EPCG nije nadležna u ovom slučaju, već su distribucija električne energije, distributivna mreža i trafostanice isključivo u nadležnosti CEDIS-a.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivangradjanin
Gost
Ivangradjanin

Nama opstina agregat a kupuju mercedes od 50000€.Sad se prikacite na merdza opstinari.

Slavko
Gost
Slavko

EPCG i CEDIS jedino sto znaju je da nam naplate najskuplju struju u Evropi. A mreza i kadar im se raspadaju. Ali dok je DPSA mi cemo placati Blazu Djukanovicu da gradi vile i elektrane za sebe.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ребнут ЕПЦГ по рачуну казном која ће покрити трошкове фестивала па ће други пут размишљат. Уколико је квар подземни то није разлог да се до замјене кабла исти не премости надземно за шта треба много мање времена. Кад касни авион или се откаже лет сваком путнику се осим нове карте обезбиједи и смјештај. Одговорност мора постојати у свему и код… Više »

Stari grad
Gost
Stari grad

Budimo realni ti nemas pojma o zivotu a mlatiš svasta mora da si neki opstinar jer takva saopstenja oni ista pisu koja nemaju veze sa zivotom.Ko placa gradjanima koji u proteklih 5-6 godina nemaju po par mjeseci ispravnu vodu za pice ?

DiplElIng
Gost
DiplElIng

Zaboravih da pitam: Dje je organizatoru agregat!? svaki ozbiljniji dogadjaj ima nar jedan za nepredvidljive situacije

Montenegro
Gost
Montenegro

Kakva opstina takva i organizacija..

Pop iša uDuklju
Gost
Pop iša uDuklju

A namjerno sabotirali,da zarade orden od DPSa.
Što,da nije pao snijeg veliki nedje, pa led pokidao provodnike? Da nije kakva vjetrina bila, ili mraz pa nategao kablove?
Ostro osudjujemo ruganje s inteligencijom gradjana.

DiplElIng
Gost
DiplElIng

Cijena el energije i njena dostupnost su dirwktno proporcionalni, cinena je kao u srbiji i albaniji pa je i kvalitet takav.

Mojtenegrin
Gost
Mojtenegrin

A inžinjeru,sta ste to napravili od 1974, liše maleckih elektrana,porodicne prirode?
Ne valja ti diploma boba.

Danko
Gost
Danko

Rugas se ti sam sebi sa tim komentarom! Festival da se sabotira?!?! Pa to valjda treba od cetnickih partija da ocekujemo?!?!

Send this to a friend