Društvo

Centar za građansko obrazovanje i Njemačka ambasada donirali tehniku školi Bratstvo i jedinstvo u Ulcinju

Centar za građansko obrazovanje (CGO) i Ambasada Njemačke u Crnoj Gori danas su uručili donaciju, koju čine laptop računar i projektor posljednje generacije, JU Srednjoj mješovitoj školi “Bratstvo i jedinstvo” u Ulcinju.

Savjetnik u CGO-u Miloš Vukanović, izrazio je nadu da će ova donacija omogućiti prevazilaženje ograničenja koje su kreirali izazovi online nastave.

“Iako donacija nije velika, nadam se da će pomoći nastavnom kadru prilikom realizacije savremenih metoda nastave, a učenicima omogućiti zanimljiviji vid učenja,” kazao je on.

Vukanović je pozvao i druge društvene činioce da prate primjer CGO-a i kroz kontinuiran niz manjih doprinosa kvalitetu i interaktivnosti nastave.

Direktorka JU Srednje mješovite škole “Bratstvo i Jedinstvo” Ardita Kovačević zahvalila se na donaciji i istakla njen značaj.

“U ime JU Srednje mješovite škole “ Bratstvo – Jedinstvo” zahvaljujemo se na donaciji, koja će koristiti nastavnicima naše škole i unaprijediti naš vaspitno obrazovni rad. Drago nam je da civilni sektor prepoznaje kroz svoje aktivnosti potrebu da i na ovaj način pomogne obrazovne ustanove i nadamo se budućoj saradnji”, kazala  Kovačević.

Uručenju donacije prisustvovala je i predstavnica Ambasade  Njemačke Azra Urbitsch.

Iz CGO napominju da je  ova aktivnost dio projekta Nastava istorije tokom COVID 19 pandemije – jednak pristup za sve, čiji je cilj da obezbijedi crnogorskim nastavnicima istorije adekvatne metodologije i nastavne alate, kao i obuku, koja će ih osposobiti za ispunjavanje ciljeva učenja utvrđenih nacionalnim nastavnim planom i programom.

Projekat je podržan od strane Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke, preko Ambasade Njemačke u Crnoj Gori.

 

Send this to a friend