Društvo

Čestitke povodom Kurban Bajrama; Čestitali Spajić, Milatović, Mandić, Živković…

Ilustracija

Premijer Spajić čestitao Kurban bajram

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić čestitao je građanima i građankama islamske vjeroispovjesti Kurban bajram, praznik radosti i zajedništva, koji dodatno inspiriše duh solidarnosti i uvažavanja među svim građanima Crne Gore.

“Neka nas praznični dani učvrste u spremnosti na nesebičan trud i požrtvovanost zarad dobrobiti sveukupnog društva i države, čija je tradicija satkana od bezbrojnih podviga humanosti i pravdoljublja” istakao je premijer.

“Uvjeren da ćemo ostati najbolji primjer inkluzivnog i harmoničnog društva, a što je osnovni preduslov za ostvarenje naših nesumnjivih evropskih ambicija još jednom čestitam nastupajuće blage dane”, zaključuje se u čestitki.

Čestitka Jakova Milatovića

Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom Kurban Bajrama.

Simbolika ovog praznika inspiriše nas da dobrim djelima, čovjekoljubljem i plemenitošću, budemo oslonac jedni drugima u očuvanju bogatstva različitosti po kojem je naša zemlja oduvijek bila prepoznata.

Vjerujem da ćemo i u vremenu pred nama njegovati multikulturalnost i suživot ljudi svih vjera i nacija, te zajednički nastaviti da stvaramo zajednicu u kojoj su poštovanje i zajedništvo osnov sveukupnog društvenog prosperiteta.

Živković: Kurban Bajram da nas podsjeti na sklad, multietničnost i multikonfesionalnost kao najvažnije vrijednosti savremene Crne Gore

Povodom Kurban-bajrama, praznika koji nas podsjeća na značaj uzajamne podrške i zajedništva, kao i neprolazne vrijednosti suživota, u ime Demokratske partije socijalista i lično ime, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i građanima islamske vjere upućujem najiskrenije čestitke. Želim da vam bajramski dani ispune srca radošću i budu podstrek za činjenje dobrih djela i predani rad za još bolju budućnost vaših porodica, rodbine i komšija.

Neka ovaj veliki praznik podsjeti na solidarnost i humanost, kao i obavezu da čuvamo sklad, multietničnost i multikonfesionalnost, kao najvažnije vrijednosti savremene Crne Gore. Na tim temeljima smo ostvarili i najveće uspjehe naše države – obnovili nezavisnost i ostvarili značajne rezultate u usvajanju standarda demokratski razvijenog svijeta.

Uvjeren sam da ćemo u danima koji su pred nama još posvećenije zajednički raditi u duhu istinskih vrijednosti i brižno njegovati duhovnu slogu i tradiciju, za dobro svih građana Crne Gore, jačajući neprolazne vrijednosti mira, ljubavi i međusobnog razumijevanja.

Danijel Živković, predsjednik DPS Crne Gore

Čestitka ministarke kulture i medija Tamare Vujović

Kurban Bajram nas podsjeća na važnost zajedništva, solidarnosti i saosjećanja, jačajući svijest o podnošenju žrtve u ime višeg cilja i u korist trajnih vrijedosti.

U jedinstvu, razumijevanju i iskrenom prijateljstvu, koje oduvijek njegujemo u našoj Crnoj Gori, leži bogatstvo i vrijednost cijelog društva. Neka i ovaj radosni praznik bude podsjetnik i podsticaj da uvijek brinemo jedini o drugima i čuvamo jedni druge. Budimo još velikodušniji, još solidarniji, budimo još bolji!

Kao što piše u Kuranu, a i u svim svetim knjigama “Zato im praštaj, i moli da im bude oprošteno, i dogovaraj se sa njima” – praznici nas uče i podsjećaju da je suživot i tolerancija među različitostima najveće dostignuće ljudskog trajanja i smisao napretka.

Ako ćemo gledati susjeda preko rova i nišana, ništa nismo napredovali, ni učinili u životu, ničemu nas bolna istorija nije naučila.

Podsjetimo se danas svih Muslimana, koji ne mogu da proslave praznik, već se bore za goli život, bježeći od metaka i bombi.

Posjetimo se izgladnjivanih i mučenih, dok drugdje traju dani praznika, i pozivajmo na solidarnost među narodima. Prozivajmo ljudsku svijest i savjest! Makar riječima, makar mislima i molitvom, ako ne možemo djelima, založimo se za njih!

Srećan Kurban Bajram!

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Čestitka povodom Kurban Bajrama gradonačelnice Podgorice prof. dr Olivere Injac

U ime Glavnog grada i u svoje lično ime, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti upućujem iskrene čestitke povodom Kurban Bajrama, jednog od najradosnijih islamskih praznika.

Neka ovaj praznik bude ispunjen ljubavlju, molitvom i radošću, a žrtva koju prinosite kao simbol vaše predanosti vjeri i dobročinstvu neka ujedini našu zajednicu.

Razumijevajući neophodnost sloge i međuvjerskog sklada, nastavićemo da njegujemo dobre odnose i služimo jedni drugima kao primjer, a sve sa ciljem da zajedno doprinesemo razvoju našeg grada i države.

Čestitka predsjednika Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića

Uvaženom reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu efendiji Fejziću, kao i svim pripadnicima islamske vjere, u ime Hrvatske građanske inicijative i svoje osobno od srca čestitam Kurban bajram.

Neka ovaj blagdan donese radost u vaše domove i neka osnaži zajedništvo među svim ljudima dobre volje. Dragocjen je doprinos islamske kulture u duhovnom bogatstvu Crne Gore, a Islamska zajednica doprinosi međuvjerskom skladu u našem društvu. Primite srdačne čestitke uz najbolje želje!

Čestitka Andreja Milovića ministra pravde i Dragana Radovića generalnog direktorg Direktorata za saradnju sa vjerskim zajednicama

Poštovanom Reisu, efendiji Rifatu Fejziću,

Povodom velikog praznika Kurban Bajrama, Vama lično i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujemo iskrene čestitke.

Neka ovaj sveti praznik donese mir, radost i blagostanje u vaše domove, te ojača duh zajedništva, solidarnosti i ljubavi među ljudima.

Neka Bajram bude prilika za produbljivanje međusobnog poštovanja i razumijevanja, te podsjećanje na važnost humanosti i pomoći onima kojima je potrebna.

U duhu tradicije i vrijednosti koje ovaj praznik nosi, želimo Vam mnogo sreće, zdravlja i uspjeha.

Čestitka Borovinić Bojović

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović čestitala je današnji praznik Kurban Bajram svim građanima islamske vjere u Podgorici i Crnoj Gori.

“Našim komšijama i prijateljima muslimanima, koji slave Kurban Bajram, želim radostan i miran praznik. Neka sveti dani donesu vama i vašim najmilijima sreću, zdravlje i blagostanje.

Kurban bajram podsjeća na vrijednosti dobročinstva, jedinstva i poštovanja prema svima i podstiče da jačamo veze unutar naše zajednice, podržimo one kojima je to potrebno i promovišemo međusobno razumijevanje. Ovaj praznik je i dobra prilika da izrazimo zahvalnost Islamskoj zajednici na kontinuiranom doprinosu kulturnom bogatstvu i raznolikosti Podgorice. Srećan Kurban Bajram”, navela je Borovinić Bojović.

Čestitka Vladimira Jokovića, predsjednika SNP CG

U ime SNP CG, kao i u svoje ime, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitam Kurban Bajram sa željom da ga provedu u sreći i blagostanju sa svojim najdražima.

Crna Gora je multietničko društvo koje obuhvata različite vjerske i etničke zajednice. U duhu ove multietničnosti, želim da ovaj sveti praznik bude obilježen u duhu zajedništva, međusobnog poštovanja i solidarnosti. Zajednički život različitih vjerskih zajednica dorinosi jačanju društvene kohezije i boljem napretku Crne Gore.

Međusobno poštovanje i saradnja među građanima grade temelje harmoničnog društva koje je spremno da zajedničkim naporima prevaziđe sve prepreke na putu ka ulasku Crne Gore u evropsku porodicu naroda.

U to ime, još jednom, svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti želim srećan Kurban Bajram!

Abazović čestitao Kurban Bajram: Da se uvijek radujemo zajedno i gradimo društvo tolerancije i solidarnosti

Povodom velikog muslimanskog praznika, Kurban Bajrama, želim vam uputiti najiskrenije čestitke i najbolje želje. Neka pobijedi ljubav i dobro, te zavlada pravda među ljudima. Da se uvijek radujemo zajedno i gradimo društvo tolerancije i solidarnosti na ponos svakog pojedinaca!

Kurban Bajram je vrijeme kada se slavi žrtva, solidarnost i zajedništvo. U duhu ovog svetog praznika, pozivam sve građane Crne Gore da, uprkos svim izazovima s kojima se suočavamo, pobijede ljubav, dobro i zajedništvo. Neka nas praznični dani podsjete na važnost međusobnog poštovanja, tolerancije i jedinstva.

Ovaj praznik je prilika da se okrenemo jedni drugima, da pružimo ruku pomoći i podrške onima kojima je to potrebno. Neka nas inspiracija Kurban Bajrama vodi ka izgradnji bolje i pravednije zajednice u kojoj će svaki pojedinac moći živjeti dostojanstveno i srećno. Zahvalnost pripada Bogu, srećan Kurban Bajram. Bajram šerif mubarek olsun!

Šćekić: Kurban Bajram prilika da se osnaže veze među ljudima, promoviše razumijevanje i jača duh zajedništva

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, uputio je čestitku povodom velikog islamskog praznika, Kurban Bajrama.

“Povodom velikog praznika Kurban Bajrama, Reisu Islamske zajednice Rifatu ef. Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke i najbolje želje.

U mnogobrojnim životnim iskušenjima neka nas vode ljubav i radost, uzajamno poštovanje i razumijevanje, istinoljubivost i pravednost.

Za sve vas i vaše porodice neka ovi dani budu ispunjeni mirom, radošću i blagostanjem. Želim vam da ove trenutke provedete u krugu najmilijih, u zdravlju i sreći. Ovo je prilika da se osnaže veze među ljudima, promoviše razumijevanje i jača duh zajedništva.

Neka vam Kurban Bajram donese duhovno ispunjenje i mir u srcima”, napisao je Šćekić u čestitki.

Čestitka predsjednika Biram Crnu Goru Radomira Novakovića Cakana

U ime Biram Crnu Goru i u svoje ime, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, glavnom barskom imamu Muidinu ef. Milaimiju i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori i dijaspori, upućujem najljepše želje povodom velikog praznika Kurban Bajrama.

Neka nas ovaj veliki praznik koji je simbol brige prema bližnjima, simbol topline i radosti, susretanja i darivanja sve zajedno podsjeti koliko je važno oprostiti, izmiriti se, pomoći…

Zato, neka nam opšte dobro bude cilj kome ćemo uvijek zajedno težiti, a Кurban Bajram još jedno nadahnuće u namjeri da, pored mnogih izazova i iskušenja, istrajemo u afirmisanju istinskih ljudskih vrijednosti na putu napretka i razvoja.

Želim da ove uzvišene dane provedete sretno sa porodicom i prijateljima, kumovima i komšijama u dobrom zdravlju i radosti koju ovaj praznik donosi.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Kurban Bajram čestitao ministar javne uprave Maraš Dukaj

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, čestitao je Kurban bajram reisu Islamske zajednice, Rifatu Fejziću, kao i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

“U ime Ministarstva javne uprave kao i u svoje lično ime, koristim priliku da vam čestitam Kurban bajram, uz najljepše i najsrdačnije želje za sve vas. Budući da ovaj veliki praznik simbolizuje solidarnost, mir, poštovanje, dobrotu i saradnju, on nas uči da samo uz međusobno razumijevanje, dobročinstvo, međuvjersku toleranciju i suživot, kakva postoji u Crnoj Gori, možemo razvijati našu zemlju i graditi bolju budućnost za nas i našu djecu. Požrtvovanost i humanost, koji karakterišu najsvetije vrijednosti Kurban bajrama, neka uvijek podstiču ljude da promovišu najnaprednije ideale blagostanja, međusobne saradnje, bliskosti i velikodušnosti.

Sa željom da ove svete dane uzajamnosti, molitve, plemenitosti i hodočašća provedete u sreći, miru i ljubavi sa svojim najmilijima, još jednom vam čestitam Kurban bajram“, poručio je Dukaj.

Potpredsjednik Skupštine Boris Pejović uputio čestitke povodom Kurban Bajrama

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, reisu Rifatu ef. Fejziću i svim pripadnicama i pripadnicima Islamske zajednice u Crnoj Gori upućujem iskrene čestitke povodom Kurban Bajrama, jednog od najvećih praznika Islama.

Današnji praznik je vrijeme velikodušnosti i saosjećanja. To je podsjetnik da pružimo toplu riječ i pomoć onima kojima je potrebna, njegujući duh empatije u našoj zajednici.

Slavljenje Kurban Bajrama je slavljenje čovjekove obaveze da žrtvujući se pomogne onima kojima je to najpotrebnije, ali i da zaštiti sebe i svoje najbliže. Zato, dok se okupljate sa porodicom, prijateljima i komšijama da biste podijelili blagoslove ovog posebnog dana, sjetimo se manje srećnih i potrudimo se da unesemo pozitivne promjene u njihove živote.

Davanje siromašnima, na koje Kurban poziva, je podsjećanje da se svi zajedno trebamo okupiti oko vrijednosti kao što su solidarnost, jednakost i međusobno uvažavanje. Na njima gradimo bolju Crnu Goru, dom za sve njene građanke i građane.

Želim vam da sve vaše molitve budu uslišene, vaše žrtve prihvaćene, a vaša vjera ojačana.

U to ime, još jednom upućujem čestitke povodom današnjeg praznika, uz želju da vam ovaj dan bude ispunjen ljubavlju, blagoslovom i radošću.

Čestitka SDP-a

Povodom Kurban Bajrama, Socijaldemokratska partija Crne Gore upućuje najiskrenije čestitke svim građanima koji slave ovaj veliki praznik. Kurban Bajram je vrijeme kada se slavi solidarnost, ljubav i zajedništvo, te je prilika da se podsjetimo na važnost međusobnog poštovanja i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Ovi praznični dani nas podsjećaju na vrijednosti koje dijelimo, na suživot i zajedništvo koje nas povezuje. Želimo da Kurban Bajram provedete u miru, sreći i blagostanju, okruženi porodicom i prijateljima. Neka ovaj praznik unese toplinu u vaše domove i srca, te da donese obilje radosti i zdravlja.

Čestitka predsjednika FORCA-e Genci Nimanbegua

Danas je dan slavlja – prvi dan Kurban Bajrama koji se slavi uz porodicu, rodbinu i prijatelje.

U svojstvu predsjednika Nove Demokratske Snage FORCA i u svoje lično ime, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem najsrdačnije čestitke.

Praznik Kurban Bajrama simbolizuje žrtvu i poniznost prema Bogu, ubjeđenje o najvišim ljudskim vrijednostima i solidarnost sa onima kojima je pomoć potrebna.

Želim da mir i dobrota vladaju na trpezama svih vjernika, a da Vas uvijek prati zdravlje i svako dobro.

Srećan Kurban Bajram!

Čestitka Andrije Mandića

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitao je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti Kurban Bajram.

„U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično želim da Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti iskreno čestitam veliki praznik Kurban Bajram, sa željom da donese mir, zdravlje i sreću svakom domu i porodici.

Čuvajući i vrednujući običaje i porodične vrijednosti, gradimo bolju budućnost u kojoj su takva životna načela sami temelj koji garantuje stabilnost, mir i sklad.

Poštujući i njegujući različitosti u Crnoj Gori upravo svjedočimo simboliku praznika koji upućuje da u svim ljudima pronađemo ono najbolje, što dalje predstavlja osnov za stvaranje pomirenog i skladnog društva.

Želim Vam da bajramske dane provedete u miru, zdravlju i sreći sa najbližima, uz nadu da ćemo zemlju blagostanja graditi zajedno.“

Čestitka Borisa Bogdanovića, predsjednika Kluba poslanika i generalnog sekretara Demokrata

U ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore i u svoje lično ime, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu efendiji Fejziću, kao i svim našim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti želim srećan Kurban Bajram.

Ovaj sveti praznik nosi u sebi poruku ljubavi, mira, solidarnosti i zajedništva, vrijednosti koje nas sve u našoj najljepšoj i zajedničkoj kući, Crnoj Gori, povezuju i čine jačima, ali i simbolizuje vrhunac vjere i odanost Bogu koju je pokazao Ibrahim prije više od četiri milenijuma.

Kurban Bajram je vrijeme kada se podsjećamo na univerzalne i neprolazne vrijednosti važnosti žrtvovanja za dobrobit drugih, brige o bližnjima i prijateljima, ali i pružanja pomoći najugroženijima.

Svetkovina Kurban Bajrama nas podsjeća i obavezuje da budemo bolji ljudi, da pružamo ruku jedni drugima, gradimo mostove međusobnog razumijevanja i poštovanja, ali i doprinosimo izgradnji harmoničnog i pravednog društva, društva jednakih šansi i društva koje ne poznaje vjerske, nacionalne i bilo koje druge razlike, jer svi smo mi sinovi ovog našeg zajedničkog stijenja.

U duhu jednog od najznačajnijih praznika za sve pripadnike islamske vjere, još jednom vam želim srećan Bajram, obilje zdravlja i sreće. Neka vam Kurban Bajram donese mir i blagostanje i neka dodatno ojača čelične veze prijateljstva i solidarnosti među svima nama.

Bajram šerif mubarek olsun!

Bajramska čestitka nacionalnog savjeta Muslimana Crne Gore

U ime Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore i u svoje lično ime svim gradjanima islamske vjere u Crnoj Gori i dijaspori želim sretne i blagoslovljene predstojeće bajramske dane.

Kurban bajram je prilika da se podsjetimo da briga za najbliže, dobri i prijateljski odnosi sa susjedima i spremnost da pokažemo saosjećanje, čine bitnu okosnicu društvenog napretka naše zajednice.

Praznični dani pored toga što okupljaju rodbinu i prijatelje, ukazuju i na bogatstvo različitosti i ljepotu skladnog suživota, koji su, značajan činilac multivjerskog i građanskog društva, koje treba da njegujemo i čije temelje treba dodatno da učvršćujemo. Poruka koju nosi Kurban Bajram poziva na poštovanje, zahvalnost, skromnost i darežljivost te simbolizuje spremnost na žrtvovanje za bolje. Ovaj praznik uči nas da je jedinstvo bitna komponentna na putu postizanja opšteg boljitka.

U tom smislu, svim pripadnicima islama u zemlji i dijaspori – etničkim Muslimanima, Bošnjacima, Albancima, Crnogorcima i Romima, BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.

Čestitka ministra Gjeke povodom Kurban Bajrama

Povodom najvećeg islamskog praznika Kurban Bajrama, reisu Rifatu Fejziću i svim pripadnicima/ama islamske vjere upućujem iskrene čestitke u svoje ime i u ime Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Bajram je praznik radosti, stoga želi da tu radost podjelite sa svojom porodicom, prijateljima i komšijama.

Neka dani Kurban bajrama budu ispunjeni solidarnošću, međusobnim poštovanjem i međuvjerskim skladom koji baštinimo i po čemu je Crna Gora prepoznata.

Želim da ovaj veliki praznik provedete u duhu tradicije i običaja, dijeleći radost Bajrama sa svojim najbližima u dobrom zdravlju i harmoniji.

Krapović: Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti srećan i berićetan Kurban Bajram

Ministar odbrane Dragan Krapović u ime Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore i svoje lično, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu ef. Fejziću, svim vjernicima, kao i zaposlenima u sektoru odbrane koji slave jedan od najvećih praznika Islama upućuje iskrene čestitke povodom Kurban Bajrama.

Nastupajući Bajramski dani neka budu podsjetnik svima nama na važnost njegovanja međuljuskog razumijevanja, multikulturalnosti naše države, solidarnosti i tolerancije koje su najznačajnije vrijednosti našeg društva.

Sa željom da predstojeće praznične dane provedete sa svojim porodicama u lijepom raspoloženju, a da radost ovog praznika podijelite sa svojim najbližima želim vam “Bajram Šerif Mubarek Olsun”.

Čestitka potpredsjednika Vlade Alekse  Bečića

Želim vam da blagoslovene dane Kurban Bajrama provedete u zdravlju, slozi i blagostanju, u zagrljaju svojih najbližih.

Povodom jednog od najvećih islamskih praznika, Kurban Bajrama, upućujem srdačne čestitke reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu efendiji Fejziću, kao i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti.

Poštovanje vjekovne duhovne tradicije približava ljude idealima jedinstva, dobrote i milosrđa i služi nam kao moralni vodič za buduće generacije, koje imaju obavezu da pokažu vitalnost i snagu i nastave sa očuvanjem kulturne raznolikosti naše zemlje i očuvanje onog najvažnijeg a to je mir i sigurnost.

Naša zemlja je dom različitih religija, naše kulturno bogatstvo i različitosti su ono što svaki naš dan čini posebnim, čini da budemo zahvalni na svemu što imamo, na sve ono što treba da njegujemo, a posebno ono što treba da čuvamo.

Zato, neka na vrata svih vas zakucaju sreća, radost, snaga i mir. Budimo zahvalni na tim blagoslovima jer obilježavamo praznik žrtvovanja i dobročinstva, prisjećajući se Abrahamovog povjerenja u Boga i smisla i veličinu saosjećanja i odanosti, ljubavi prema bližnjima i međusobnom poštovanju.

Stoga, želim vam da blagoslovene dane Kurban Bajrama provedete u zdravlju, slozi i blagostanju, u zagrljaju svojih najbližih.

Srećan Bajram!

Predsjednik DNP-a Milan Knežević čestitao nastupajući Kurban Bajram

Predsjednik DNP-a Milan Knežević srdačno čestita nastupajući Kurban Bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj
Gori, Rifatu ef. Fejziću, i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti, i naglašava da je riječ o jednom od najvećih
vjerskih datuma, koji poziva na opšte dobro i multikonfesionalni sklad u Crnoj Gori.

Uvažavajući ovaj sveti islamski praznik, koji vjernici Islama slave svugdje u svijetu, predsjednik DNP-a svima njima želi dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću. Uz najljepše želje, Knežević ističe i miroljubive poruke Kurban Bajrama, uz tradicionalni poziv na čin svepraštanja po pravilima Šerijata, uz primjere dobre volje i namjere prema svima drugima.

Knežević ističe da Kurban Bajram nosi fini pečat porodične harmonije i slave, na koju se od srca pozivaju svoji
najbliži, rođaci i prijatelji, uz darove onih koji imaju više onima koji imaju manje, u atmosferi duhovne harmonije i vjere u multikonfesionalnu Crnu Goru, kao zemlju dobrih ljudi i vjernika svih vjera.

Knežević je uvjeren da bogatstvo vjerskih različitosti uzdiže Crnu Goru pred Evropom i svijetom predstavljajući
simbol mirnog suživota kao preduslova dalje afirmacije univerzalnih ljudskih vrijednosti u vremenu koje je pred nama.

Predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Suljo Mustafić čestitao je Kurban Bajram

Poštovani Reise Islamske zajednice,

Ovi sveti dani podsjećaju vjernike na temeljne i iskonske istine ljudskog roda. Obred hadža je simbol duhovnog puta ka smislu i izvoru života, a kurban je žrtva koji prinosimo na putu približavanja Bogu Uzvišenom. Put i žrtva oblikuju svakog slobodnog čovjeka koji se približava u pokornosti samo Stvoritelju univerzuma.

U našim životima i ponašanju to znači samilost, solidarnost i međusobno pomoganje- riječju i djelom, a našim kurbanima dajemo puni smisao u dijeljenju i dobročinstvu.

U našim mislima, molitvama i dovama, naša srca su i sa braćom u Gazi i Palestini i sa svim unesrećenima i poniženima, moleći Boga Uzvišenog da im olakša i učini da njihove patnje prestanu i sloboda dođe u njihove domove.

Želimo da nas radost i ljepota ovih blagdana učvrsti na putu dobrote i jedinstva u porodicama, u zajednici, u našem narodu, kao i sa svim komšijama i dobrim ljudima u našoj Crnoj Gori.

U ime Bošnjačkog vijeća, i u svoje lično ime, čestitam Kurban- bajram Vama, našoj ulemi- imamima, porodicama, braći i sestrama, i svim svim pripadnicima islamske vjere u Crnoj Gori i dijaspori!

Bajram šerif mubare olsun!

Gjeloshaj čestitao Kurban Bajram

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Gjeloshaj, uputio je čestitke reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, g. Rifatu ef. Fejziću i vjernicima koji obilježavaju Kurban Bajram.

U poruci upućenoj reisu Rifatu ef. Fejziću se ističe:

„Dozvolite da najiskrenije čestitam Kurban Bajram, sa željom da nastupajući bajramski dani u našoj državi dodatno utvrde najšire međuljudsko razumijevanje, radost i blagostanje. Humane poruke koje sobom nosi ovaj veliki praznik, prilika je da se podsjetimo značaja univerzalnih vrijednosti i posvjedočimo solidarnost, bliskost i toleranciju, zajednički doprinoseći multietničkoj i multikonfesionalnoj harmoniji u Crnoj Gori.”

Ibrahimović : Neka naše dobro djelo bude trajno, a misli uz nevine i nemoćne

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović uputio je čestitku povodom Kurban-Bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, i svim pripadnicima islama u Crnoj Gori i dijaspori.

“Iskreno želim da jedan od najznačajnijih islamskih blagdana provedemo u miru, zdravlju i porodičnoj sreći. Nastojimo da naše dobro djelo bude trajno i da nam vrijednosti Kurban-Bajrama budu podsticaj za toleranciju i solidarnost. Izazovno vrijeme u kojem živimo zahtijeva da budemo okrenuti interesima kolektiviteta i progresu društva”, istakao je on.

Ibrahimović je naglasio da su bajramski dani prilika da se sjetimo i onih čiji životi nisu ispunjeni radošću i blagostanjem, nego patnjama i glađu.

“Naše misli i iskrene dove su uz sve nevine i nemoćne, molimo se da pronađu mir i da poslije svega žive slobodno. Uz želju da nam Kurban-Bajrama oplemeni dušu i upotpuni našu vjeru, ojača jedinstvo i učvrsti međusobno povjerenje, u ime Bošnjačke stranke i svoje ime, Bajram šerif mubarek olsun”, poručio je Ibrahimović.

Čestitka Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore

Uvaženi reise ef. Fejziću,

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore Vama i svim pripadnicima Islamske zajednice i islamske vjere u Crnoj Gori upućuje najsrdačnije čestitke povodom predstojećeg Kurban Bajrama tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun, uz želju za dobrim zdravljem, prije svega, te zajedništvom i dobročinstvima.

Čestitka Liberalne partije povodom Kurban Bajrama

Svim građanima i građankama Crne Gore islamske vjere kao i reisu i predstavnicima Islamske zajednice u Crnoj Gori upućujemo srdačne čestitke povodom Kurban Bajrama.

Kurban Bajram praznik je koji nosi poruku požrtvovanosti, pročišćenja i spremnosti da se pomogne svakom čovjeku. Zato neka ovi dani budu prilika da se svi zajedno prisjetimo značaja tih vrijednosti za društvo i svakog pojedinca.

Želimo vam da dane Bajrama provedete u sreći, zadovoljstvu i blagostanju sa najdražima.

Bajram šerif mubarek olsun.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević uputio čestitku povodom Kurban Bajrama

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević uputio je čestitku povodom Kurban Bajrama islamskim vjernicima kao i glavnom barskom imamu Mujdinu Milaimiju.

“Čini mi posebnu čast da Vama, Vašim saradnicima, predstavnicima Islamske zajednice kao i svim građankama i građanima Bara islamske vjere, u ime Opštine Bar i svoje lično ime, srdačno čestitam veliki praznik Kurban Bajram.

Kurban Bajram praznik je koji nas sve podsjeća na vrijednosti zajedništva i požrtvovanja za više i opšte dobro, te spremnost da se odreknemo i lične udobnosti zarad plementijeg cilja. Radost ovih blagdana uvijek se dijelila sa svakim čovjekom dobre volje, pa je naročito dolazio do izražaja humani i filantropski karakter Kurban Bajrama.

O tome možda i najbolje svjedoči naš Bar u kojem smo uvijek, bez obzira na razlike, svi zajedno slavili i radovali se praznicima prijatelja, komšija i svih sugrađana. Zato vam, još jednom, želim da bajramske dane provedete u sreći, blagostanju i istinskom ličnom i porodičnom miru, dijeleći radost zajedno sa svima nama.” poručio je Raičević.

Čestitka bivše predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović povodom Kurban Bajrama

Svim građankama i građanima islamske vjere upućujem iskrene čestitke povodom Kurban Bajrama.

Uvjerena sam da će ovaj veliki vjerski praznik učvrstiti temelje porodičnih vrijednosti, te podstaći na toleranciju i međusobno uvažavanje koji su korijen svakog prosperitetnog društva.

Crna Gora će nastaviti da baštini multikonfesionalni i multietnički sklad kao iskonske vrline suživota među građanima svih religija i opredjeljenja.

Provedite ove svete dane u sreći i miru zajedno sa porodicama, prijateljima i komšijama, a u duhu vjere i nade u bolje sjutra.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
HuseinmirkašGileveki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Husein
Gost
Husein

Hvala svima na cestitmama ,na dobro vam se vracalo.

Gile
Gost
Gile

Srećno svima koji slave.Lijepo je vidjeti da multietnički sklad i pomirenje u Crnoj Gori konačno dolazi. Teško je to bilo u vrijeme DPS koji je pravio podjele.

mirkaš
Gost
mirkaš

zato su i stavili njihovo saopštenje na prvo mjesto prije svih rukovodilaca državnih institucija

veki
Gost
veki

neka je srećan svima koji ga slave

Send this to a friend