Društvo

Cetinje dobija ključni strateški dokument za razvoj kulture

Izradom Programa razvoja kulture Prijestonice Cetinje 2022 – 2026, Prijestonica će dobiti kvalitetan strateški okvir za razvoj kulture čime će se unaprijediti stanje u ovoj oblasti te trasirati novi pravci djelovanja, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan na sastanku sa članovima stručnog tima koji je izradio ovaj dokument.

“S obzirom na kulturno-istorijski značaj Cetinja, ovaj Program prevazilazi lokalni nivo i mogu slobodno reći da poprima državnu važnost. Ovo je platforma u funkciji daljeg kulturnog razvoja Cetinja koja identifikuje ključne programske smjernice kulturne politike i na sistematičan način analizira kulturni sistem na teritoriji Prijestonice u javnom, privatnom i nezavisnom sektoru kulture”, kazao je Kašćelan.

Poručuju da će Program razvoja kulture Prijestonice od sjutra biti stavljen na javnu raspravu, kako bi nakon toga bio upućen u dalju proceduru i usvajanje u Skupštini Prijestonice.

“Na taj način Prijestonica Cetinje će po prvi put nakon donošenja Zakona o kulturi dobiti strateški okvir lokalne kulturne politike”, ističe se u saopštenju.

Napominju da pojedinačne mjere strateškog razvoja kreirane su unutar Strateške analize kulturnog sektora Prijestonice Cetinje, a krovni strateški plan razvoja prezentovan je u okviru poglavlja Strateški ciljevi razvoja kulture i preporuke.

Dokument su izradili članovi stručnog tima u sastavu Janko Ljumović (rukovodilac) i članovi Predrag MalbašaEdin Jašaović i Marija Mrvaljević u koordinaciji sa Sekretarijatom za kulturu, sport i mlade Prijestonice Cetinje

 

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
MakaMakarije
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maka
Gost
Maka

Ne znam što će im jer kako ide selidba …

Makarije
Gost
Makarije

Samo nikako da se vrate hiljade pokradenih slika,oružja….. a za priču ima se kad.

Send this to a friend