Društvo

Cetinjski put mijenja ime u Bulevar knjaza Danila

Predlog da Bulevar Cetinjski put bude preimenovan u Bulevar knjaza Danila Petrovića, te da Ulica knjaza Danila u Tološima dobije ime kapetana Đura Draškovića naći će se pred odbornicima na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada Podgorica, pišu Dnevne novine.

Inicijativu su podnijele mjesne zajednice Kruševac, odnosno Tološi I i Tološi II, a Sekretarijat za kulturu i sport zadužen je da u Program podizanja spomen-obilježja uvrsti ove predloge.

Bulevar Cetinjski put prostire se od kružnog toka kod Kapital plaze na jugozapad do kružnog toka, odnosno raskrsnice puteva ka Cetinju i Nikšiću, u dužini od 1.200 metara.

Ulica knjaza Danila prostire se od Ulice dr Blaža Raičevića na sjeverozapad, pored Poljoprivrednog instituta do Ulice partizanski put u dužini od oko hiljadu metara. Nalazi se u zahvatu DUP-a Tološi II.

Takođe, na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta naći će se i izmijenjena odluka o podizanju spomenika Jeleni Petrović Savoji, princezi Crne Gore i kraljici Italije, za koju su se stekli svi uslovi da se nađe u skupštinskoj proceduri.

9

avatar
1000
9
0
0
 
9
AnimusHogarNeznaveniLeaDanilo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Animus
Gost
Animus

Bice valjda i novih bulevara da dobijaju imena znamenitih Crnogoraca…zasto mijenjati, osim da se neko ugradi za pravljenje i postavljanje novih tabli???

Hogar
Gost
Hogar

Konačno..#Knjaz Danilo je najznamenitiji Petrović,kao vladar zaslužuje vrh Lovćena više no Njegoš.

Neznaveni
Gost
Neznaveni

E kakvim se vi budalastinama bavite

Lea
Gost
Lea

Braavoo!!❤🍀💯

Danilo
Gost
Danilo

A po Todoru Kadicu nece biti nazvana nijedna ulica? Kao nije zasluzio.

Ozezi
Gost
Ozezi

Bravo! Knjaz Danilo je značajna licnost u istoriji CG!

Joko
Gost
Joko

Knjaz Danilo, najveće ime iz kuće Petrovića!!!

Realan
Gost
Realan

Dajte nazive da se svi slože. Da posle opozicija ne mijenja i tako u krug. I narod sluđen. Nesporna istorijska imena. Ne kazem da knjaz Danilo nije sa moje tacke gledišta, ali nekima iz Kuča se ne svidja. Kažem uopsteno za imena svih ulica. Da ostanu 100 godina onda i viśe…

Njegos
Gost
Njegos

Boze sacuvaj!!!

Send this to a friend