Društvo

CGO: Šta sve može stati o RTCG-u u dvije obične sedmice

Foto: CGO

Boris Raonić i RTCG sa novim vizuelnim identitetom za 2. kanal, koji asocira na slovo Z, simbol agresorske vojske Rusije u Ukrajini, izazvali još jednu kontroverzu, zbog čega je i Ambasada Ukrajine u Crnoj Goro uputila protesno pismo menadžmentu RTCG-a, saopšđteno je iz Centra za građansko obrzovanju (CGO).

“Zaposleni u RTCG-u pisali poslanicima u Skupštini Crne Gore, uoči sjednice Administrativnog odbora na kojoj su utvrđivana imena kandidata za članove Savjeta RTCG, podsjećajući ih da je Naod Zorić, kandidat i dosadašnji član Savjeta RTCG 2x učestvovao u nezakonitom izboru Raonića za generlnog direktora RTCG. No, čini se da je nezakonito postupanje preporuka za poslanike vladajuće većine, pa su Zorića preporučili za glasanje na plenumu”, navode iz CGO.

Podsjećaju da je Upravni sud, prihvatio tužbu Media centra poništavajući, nakon i dvije godine i četiri mjeseca, rješenje nekadašnjeg Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, tokom Vlade Zdravka Krivokapića, jer je tada Inspekcija rada, koja je bila pod nadzorom MERT-a, odbila izvršenje ocjene zakonitosti postupka imenovanja gen. direktora RTCG.

“Upravni sud je sada nadležnom Ministarstvu rada i socijalnog staranja naložio donošenje nove odluke, a ostaje da se vidi da li će konačno Inspekcija rada sprovesti svoje zakonske nadležnosti u RTCG-u”, kazali su u saopštenju.

Kako su istakli, u emisiji Stav na temu reakreditacije FCJK, po RTCG “profesionalnim standardima” pozvan SAMO direktor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja (AKOKVO), Goran Danilović, koji je poznat po netrpeljivom stavu prema FCJK.

“Savjet RTCG odbio da slijedi preporuke Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), čime Savjet RTCG nastavlja da se ruga javnosti, pravosudnom sistemu i institucijama radi zaštite partikularnih interesa”, ocjenjuju iz CGO.

Napominju da je, pravosnažnim presudama sudova, kao i mišljenjem ASK-a, potvrđeno da je Raonić nezakonito na poziciji generalnog direktora RTCG.

“Koga je i čime Raonić zadužio da poslije svega ostaje na istoj funkciji”, pitaju iz CGO.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
VukOPrc mneNarcis ZgubidansetacopanakaĐekna
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VukO
Gost
VukO

Kako polako brišu Crnu Goru

Prc mne
Gost
Prc mne

Samo naprijed braćo Rusi!!!!! ZZZZZZZZZZ

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Mora da bude rtcg i normalno 2,ko sve nacionalne tv.
Ovako ispada da je neka srpska lokalna tv stanica.
Ovo se sve radi smišljeno.

setacopanaka
Gost
setacopanaka

av av av

Đekna
Gost
Đekna

Z a s t i đ e ! ! ! !

Kate
Gost
Kate

Dođeš u daleku Crnu Goru bježeći od tenkova koji ti ruše dom i koji ubijaju tvoje sunarodnike i vidiš to zlosutno Z sa istih tih tenkova na kanalu državnog tv servisa te NATO zemlje u kojoj tražiš utočište. Sramotno!

Send this to a friend