Društvo

CKM: Šovinistička kampanja sa trobojkama stigla do predškolskih ustanova

Šovinistička kampanja sa crtanjem trobojnih zastava koja ima za cilj da pošalje poruku iz sramne 1918. godine stigla je u predškolske ustanove. Naime, u dvorištu vrtića Leptir u Nikšiću je ocrtana trobojna zastava koja je zaštitni simbol onih koji žele da ruše Crnu Goru i njenu suverenost, saopštili su iz Crnogorske kulturne mreže.

“Nažalost ovo nije jedini pokušaj da se mladina pošalje poruka šovinističke kampanje koja se vodi proti Crne Gore,  koja ima za cilj da se ponovi 1918. godina”, ističu u CKM-u.

Kako su poručili, državne institucije, prvenstveno Ministarstvo prosvjete, će morati što hitnije pronaći način da se mladi i obrazovne ustanove zaštite od poruka mržnje kojima je država zasuta.

Zato će uputiti inicijativu ministru Damiru Šehoviću da se resor na čijem je čelu sa svim raspoloživim kapacitetima uključi u zaustavljanje mržnje u školskim i predškolskim ustanovama.

“Slučaj učiteljice iz Bara koja je u svrhe napada na Crnu Goru zloupotrijebila učenike, je poražavajući za državu, i pokazatelj da u crnogorskoj prosvjeti ima zaposlenih koji su antidržavno orjentisani. Loš obrazovni program i nedostatak kvalitetnog rada u obrazovnim ustanovama kada je u pitanju edukacija mladih na poštovanje države i odnosa prema njoj je za veliku brigu, i ozbiljnu analizu”, navode u CKM-u.

Prema njihovim riječima, nije dovoljno da se učenici površno upoznaju sa izgledom državnih simbola i djelimično sa crnogorskom istoriom.

“Već treba obrađivati heraldiku i istoriju kako učenici ne bi bili dezavusani saznanjima iz okruženja i društvenih mreža, koje su preplavljene lažnim podacima kojima se pokušava falsifikovati crnogorska istorija. Svi zajedno koji poštujemo Crnu Goru moramo dati svoj lični doprinos da se zaustavi zloupotreba djece u školama, kao i da obrazovni kadar koji plaćaju građani poreski obveznici ne daju doprinos kampanjama poput ove sa trobojnom zastavom. Vjerujemo da se više neće ponavljati primjeri iz video klipa na kojem djeca skrnave crnogorsku zastavu, i mašu zastavama druge države, kao i primjer iz dvorišta nikšičkog vrtića Leptir”, ističu u CKM-u.

Kako su naglasili, oni koji crtajući trobojne zastave širom Crne Gore sebe jasno svrstavaju na stranu onih koji su 1918. godine bili članovi sramne Podgoričke skupštine, “kojih se danas potomci stide”.

“Svi građani naše države koji su dio sramne kampanje protiv svoje države bi trebalo da znaju da kada im bude trebala neka vrsta pomoći za njih će jedino i uvijek tu biti samo Crna Gora. Izdražala je naša država i mnogo jače i gore kampanje od ove koja se trenutno vodi protiv nje. Crna Gora će kao i mnogo puta kroz istoriju oprostiti onima koji su zarad tuđih interesa pokušali da je ruše. Jaka je Crna Gora, ko je god pokušao da je slomi sebi je polomio zube”, zaključuje se u saopštenju.

110

avatar
1000
49
61
0
 
94
CrnogorciSuSrbiCrnogorciSuSrbiCrnogorciSuSrbiCrnogorciSuSrbiCrnogorciSuSrbi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
jasarko
Gost
jasarko

Ne treba trcati sa saniranjem ovih trobojki…lagano nacrtati petokraku po sredini i laganica…SFRJ 🙂 onda me ne asocira na ovu velikosrpsku histeriju.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Jel Kralj Nikola nosio petokraku?

Jovo
Gost
Jovo

Živela njegoševa Crna Gora, i trobojka Kralja Nikole.

Nićifor
Gost
Nićifor

Je li sramnija 1916. kada je Crna Gora kapitulirala, Kralj Nikola pobjegao iz Crne Gore i Austrougarska je okupirala ili 1918. godine kada je Crna Gora zahvaljujući Podgoričkoj skupšti postala Banovina, duplo veće od knjaževine CG?

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Objektivno, te trobojke vise dobiju na znacaju kad su prekrecene, prije krecenja i ne ostavljaju bog zna koji dojam, pogotovo sto ih bude na svakom cosku ! Sve cega ima previse gubi na vrijednosti, pa i zastave, koje god da su !

Gaga
Gost
Gaga

Bolje cuti

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Velika je inflacija zastava kod nas, velika ! I neokrecenih i okrecenih ! Bez obzira na to, i na to za kojom zastavom stupamo, valjda nam je sloboda zajednicki cilj ! Ja vama necu zborit da cutite, ali savjetujem da ipak promislite prije nego sto prozborite !

Mija
Gost
Mija

Kad vec pisete o vrticu Leptir zasto nijeste dali sliku cijelog dvorista ?! Igraliste polomljeno,ograda porusena…Zar je to manje vazno za djecu?A to stoji tako mjesecima pa se niko ne sjeti da pise o tome a kamo li da se to popravi.Zastava je prekrecena I “problem” rijesen a sta sa ogradom I bezbjednoscu djece kojih je dosta u ovom vrticu?!Koga… Više »

Gaga
Gost
Gaga

Svaka cast

Ja
Gost
Ja

Kad će se naći neki umjetnika pa po ulicama CG da crta kao ispred Pomorske škole. Trobojke su ruglo. U redu je patriotizam i sve ali zar ne bi mladost trebalo da zanima nešto dalje od te teritorijalne ograničenosti i umne između ostalog? Kao berlinski zid smo prije rušenja. To sve oslikava psihološko stanje nacije. Nigdje kreativnosti kao na zapadu.… Više »

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Samo gusle i rodoljublje, sve ostalo je satanizam

Student
Gost
Student

Dodijaste vise I Bogu I narodu
Ajd malo ljubavi pruzite cdm

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kad bi se Crna Gora stvarno digla,viđeli bi ste šta je masa patriota!!!

Cika miki
Gost
Cika miki

Polako nema potrebe sami ce panut ⏳⏳🕧

Gaga
Gost
Gaga

Bas bih volela da vidim vas saku jada da se pokrenete😆

Piksi
Gost
Piksi

Bi li voljela da ti se pokrene?

srbin
Gost
srbin

Sramota me što sam Srbin !

Црногорац
Gost
Црногорац

Од када си ти Србин?

Brat nas
Gost
Brat nas

Od uclanjenja u dps

Pamet u glavu
Gost
Pamet u glavu

Ti Srbin ma da daleko ti ijepa kuca .

Gaga
Gost
Gaga

1ako te je sramota onda i nisi Srbin

Google
Gost
Google

Ja ne obacam paznju
Bas me briga

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Niti jedna srpska zastava nije zapaljena u crnoj gori ,niti crtamo naše zastave po zgradama!Jer crnogorci jednostavno nijesu takvi.Mi ne mrzimo nikoga.

Cika miki
Gost
Cika miki

Svaka cast na komentar 🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🥂🍾

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ma vi i nijeste crnogorci već potrošačka rulja. Crnogorci su Srbi i crnogorska zastava je trobojka

roro
Gost
roro

Lijepa naša Trobojčica.Uskoro će biti najzvaničnija zastava,naše majčice Crne Gore.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

To će bit na svetoga lanika!

Mitar
Gost
Mitar

Pa e e.

Cika miki
Gost
Cika miki

Dabogda te zamotali u tu trobojku bez kajanja 🤜🦍

ZoranM
Gost
ZoranM

Zašto vlast ne preduzima ništa??? Treba li mi Crnogorci da se organizujemo i riješimo stvar??? Ako pod hitno ne preduzmete nešto izgleda da nam drugo ne preostaje!!!

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Zoran imaćeš hiljade istomišljenika

Podgorica
Gost
Podgorica

Ja vidim da se ovaj vrtić raspada

Google
Gost
Google

Nema nikoga u njemu

Lako
Gost
Lako

Vucicevi mediji zaboravise kosovo

Cika miki
Gost
Cika miki

Da utjese narod dali saopstenje da je jos neka africka zemlja ponistila priznanje kosova, nego ko je bio na proslavu nezavisnosti kosova iz srbije 😂😂😂😂🍺🍺🍻

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Jest postojala je i vi ste je na podgoricku skupstinu sramotnu obescastili i sad je ponosno crtate a ponosno i slavite datum odrzavanja te sramotne skupstine. Pa ti mene odgovori kako je sad volite a u isto vrijeme slavite dan kad ste je obescastili. Kako to nije mi jasno, ili vi i neznate sto cinite no upravljaju sa vama ka… Više »

Dr n
Gost
Dr n

Niko mi neodgovori jeli postojala ta zastava i jeli zakonom zabranjena

Maestro
Gost
Maestro

Ta zastava nije bila zastava pod kojom su živote davali Crnogorci, jer nije bila ratna zastava. Ta zastava nije nikada ni kroz ustav bila proglašena zvaničnom zastavom Crne Gore, ali se koristila na nekim dvorskim svečanostima. Kakogod, zna se da su Crnogorci vjekovila davali svoju krv pod crvenim krstaš barjakom (Bitka na Vučjem dolu), tako da izgleda smiješno kad se… Više »

Google
Gost
Google

BITKA NA VUCIJEM DOLU
MOJKOVACKA BITKA
BITKA NA KRUSIMA
BREGALNICKA BITKA ( moj pradjed ima orden)
Hoces jos

PODGORIČANKA
Gost
PODGORIČANKA

Oni prisvajaju NJEGOŠA a koliko ih je volio i uvažava nikad njegova noga nije kročila na teritoriju Srbije i kako mogu da prisvajaju nekoga i da se diče njegovim djelima kad ih nije volio ni uvažavao

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Maestro, trobojka je bila na svaki crnogorski orden i medalju od Njegoša na ovamo. Ginuli smo pod krstaš barjak boška jugovića sa kosova, a kitili smo se trobojkama poslije.

E svasta
Gost
E svasta

Nebitno je koja je zastava. Zasto dijete mora da zna bilo od toga.Dijete treba da uci skolu i da ne mrzi nikoga. I da ne uci od rodilja jer ga nista pametno nece naucit

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Dijete treba da bude rodoljub od rodjenja

rade
Gost
rade

Trobojka je okupatorska onija karadjrdjica

Iva
Gost
Iva

No sto eto kako pocerase Kralja Nikolu

Milena
Gost
Milena

Evo ovaj aleksandar karadjordjevic zivi sa deckom I oni su bolji od radikala

crnogorac
Gost
crnogorac

Da budem iskren, neće mi biti žao kada ugase ovaj portal

marius
Gost
marius

Više je no sigurno da ga nete utulit. Ne vidim ni jedan razlog, zašto sebe mučiš, i čitaš vijesti sa CDM, i pišeš komentare. Predje lagano na ove tvoje, i uživaš u istini, koja im je jača strana,i svi zadovoljni.

E ne znam
Gost
E ne znam

Da ga izgase zbog cega?zato sto objavljuju sve.Odje mozemo procitati bas sve.Sto na drugim portalima ne mozes naci.Svaka cast CDM

Nikša
Gost
Nikša

Ti crnogarac, sram te bilo, izrode.

Google
Gost
Google

Podrska Crnogorac

marius
Gost
marius

Jogging i moleraj, najprofitabilnije zanimanje u srba.

Brdjanin
Gost
Brdjanin

Цдм од кад је тробојка шовинистичка????

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Од када је султан измислио и са њом Срби кодисали на тробојку краља Николе, Бугаре, Хрвате, Албанце, Босанце … ево ових дана опет на Црногорце.
Питај ако ти није јасно?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Prava crnogorska zastava

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Postali ste pravi NACI portal.

Nenad
Gost
Nenad

Treba i crnogorsku nosnju ukinuti i ona je trobojna..e propalo se kad vi “branitelji cg” trobojku nazivate sovinistickom..

Bora Bora
Gost
Bora Bora

Petokrake dodaj i 1918..ili okupatorska soc.ili muratova zastava..

Bokelj
Gost
Bokelj

Ja sam mislio da mržnju šire drzavni portali a ne trobojke?

Joo
Gost
Joo

svuda im treba docrtavati petokrake ili pisati, nikad vise 1918.-a…….

staze i bogaze
Gost
staze i bogaze

Ne biste je crtali da nije u srpskom nizu. Od kralja Nikole uzimate ono sto vam valja!

Dr n
Gost
Dr n

Jeli ta zastava bila zastava cCrne Gore. Jeli ikad zakonom zabranjena. Ako nije nevidim razlog da nekome smeta ako je Crna Gora nastala prije ovih sto su sad na vlasti. Ako prije nije postojala Crna Gora i ja sam da se kazne svi koji je nose

E ne znam
Gost
E ne znam

Ovo je Crna Gora. Da li si nedje ispred bilo koje skole vidio obojanu crnogorsku zastavu.Nebitno je koja je kralju. Resetuj malo mozak od nacionalizma i vrati se u normalu

Jablan
Gost
Jablan

Moj strucnjace iz CKM ovo je bila zastava tvoje drzave…

Sova
Gost
Sova

Nikad nije bila državna zastava. To je bila dvorska zastava, a dvor i država nijesu isto.

Mina
Gost
Mina

Muke velike pricinjavaju ove tri boje crnogorskim rodoljubima
Bas mi ih je zao.Narod ce vas ,saku laznih patriota pibijediti,a vec jeste

Serdar
Gost
Serdar

Ustala je CRNA GORA . Sad će da se vrati narodna crnogorska zastava.Najljepše boje, trikolorne boje slobode.

Darko
Gost
Darko

Ustala je vama u glavu muka , o grdnom jadu slutite

Sova
Gost
Sova

Trikolorne boje jesu boje slobode, ali i nečeg drugog. Mnogo država je uzelo te boje za zastavu. Prvi su bili Francuzi. Kod njih su označavale slobodu, jednakost i bratstvo (liberte, egalite, fraternite). Mnogi narodi su zbacili srednjovjekovne okove feudalizma, i uzeli te boje za simbol. Crna Gora nije imala feudalni sistem. Crnogorci su bili slobodni. Jedini razlog postojanja Crne Gore… Više »

CrnogoracPG
Gost
CrnogoracPG

Šovinisti ste vi koji Crnogorske zastave tako nazivate

Joo
Gost
Joo

mislis sultanovu zastavu……

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Joo, je li to kažeš da je kralj Nikola nosio sultanovu zastavu?

Mina
Gost
Mina

Crnogorska zastava je nasa zastava,ali ne mrzim ovu trobojku,ona je dio moje proslosti.Respekt za svakoga ko ne dijeli moje misljenje,ali bez uvreda,molim lepo.

Sova
Gost
Sova

Mina, bez uvreda – 1835. godine su Srbi, pod vođstvom Miloša Obrenovića, donijeli “sretenjski” ustav. U njemu je propisano da zastava Srbije ima boje: crvenu, bijelu i čeliko-ugasitu. Nakon toga je sultan Mahmud II poništio ustav i donio ferman. U njemu piše da je zastava Srbije crvena, plava i bijela. Današnja zastava Srbije ima raspored, ne kakav su željeli Srbi,… Više »

Acko
Gost
Acko

Te boje su simboli Crne Gore i to vam smeta.

Joo
Gost
Joo

te tri bone su simbol zla…..jer gde god su te tri boje usetale tu je domicilno stanovnistvo okupirano, krv je prolivena….te tri boje su proklete i najvise zla na Balkanu su uzrokovale…..gde se te tri boje puste tu vise trava ne raste…..pustismo ih 1918-e….nikad vise……

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Срећа је што је дошло до изгласавања закона.
Пале су маске, мрзе ЦГ и само им је требало мало вјетра у леђа да то покажу.

Velje Duboko
Gost
Velje Duboko

Ovi sto farbaju zidove mogu se nazvati samo jednim imenom Huligani

Bratonižićkiii
Gost
Bratonižićkiii

Zastava kraljevine CG jeste šovinistička. Šteta što su nam preci ginuli za nju. Danas se u grobovima prevrću

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Trobojka nije sovinizam, aman! Pod komunistima nam je bila republicka zastava u Jugoslaviji, ne trujte vise!

Rimtutituki
Gost
Rimtutituki

Sada liči na nešto.

Krk
Gost
Krk

Zastava Kraljevine Crne Gore i to zovete sovinizmom…Sramite se.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

E, ali nije ti ovo Kraljevina Crna Gora… kralju! :-)))

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Султанова застава коју је наметнуо Србима.

Anonimous
Gost
Anonimous

Zna se koja je zastava podmetnuta, a za koju su Crnogorci ginuli. Neka i popovi to zbore, zna se zašto to zbore. Sigurno ne iz ljubavi ka istini ili bogobojažljivosti. Kad se voze BMW-om sve su te stvari za njih prizemne… Ali za pokoljenja laž ostaje laž a crn obraz se u CG ne pere lako…

Joo
Gost
Joo

eno snimak onog popa srbijanskog u Australiji….koji predvodi parade tamo i ispred te zastave na kojoj pise da ne daju svetinje (koje nisu njihove) pop peva “spremte se spremte cetnici”…..to je prava slika svetosavaca……

Lazar
Gost
Lazar

Sa neznavenim ljudima ne treba diskutovati. Samo cu ti reci da lazes.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ko vam je kriv sto citate istoriju Šerba Rastodera i bukvare Adnana Čirgića…Za mene je relevantniji Kralj Nikola, Petar Petrović Njegoš…oni su postavili tu trobojku da bude crnogorska zastava….Nego brzo ćete je vi ljubiti ja vam kažem.

Milos
Gost
Milos

Za ovo je kriva vlast. Dugo cuti i nista ne preduzima.

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Mogu samo setat i plakat jer smo vratili svoje i vise nikad necemo dozvolit da nas okupiraju. A sto se tice ispada koje sad prave doce i za to vrijeme da se naplati i kazni po zakonu. Mogu oni setat kolko oce ali na Cetinje se nece vise vijorit bez Crnogorska zastava i to je jasno svima. Mogu samo da… Više »

Prc CG
Gost
Prc CG

E kukala Montenegro ugašena,vidite li da ste se pogubili i vi i vas odlazeći predsjednik.
USTALA JE CRNA GORA PROTIV ZULUMA!!!!!!

Ljubo
Gost
Ljubo

Ustali ste protiv svoje kuce

Prc Cg
Gost
Prc Cg

Ne nego protiv diktatora i protiv takvih kao ti!!!!!!

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Прије два дана Вучић потписа споразум о међудржавној сарадњи са Тачијем.
За десетак година ће потписивати са премијерима Војводине и Санџака.

brainsprinter
Gost
brainsprinter

Gotovi ste, dzabe vam histerija montenegrini…

Anonimous
Gost
Anonimous

Reče muva slonu…

Rozaj
Gost
Rozaj

Ovo je jedina drzava koja dozvoljava domacim izdajnicima da crtaju zastave drugih drzava

Podgorica
Gost
Podgorica

Tako i Albanske i Turske🤣

Bajica
Gost
Bajica

Stvarno ste najbolje, posaljem namjerno povremeno neke abti afirmativne komentare i Vi ih jedini objavite od svih medija u CG.
Momci djevojke, kapa dolje!!!!!

Bajica
Gost
Bajica

Prvo da li je moguce da je ova “stracara” djecije zabaviste u Crnoj Gori, ne vjerujem slika mora da je iz kakvog “Dzibutija”🙊👌🏾🙈🙄
Drugo trobojka je drzavna zastava kralja Nikole, je li Nidzo bio zaista šovinista?
Ili ovo pušu potomci onih sto su čistili cokule kralju?
Obrni okreni neka je munja vrlo obrazovana 🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂👍👏👏👏😁😁😁😁😁😎

Darko
Gost
Darko

Nevjerovatno !!

Trol
Gost
Trol

nesto ne vidim da su na ijednu grb nacrtali… a ovima sto crtaju je stalo do velicanja nikole koliko je meni do velicanja ministra kulture lesotoa

Dusan
Gost
Dusan

Trobojku u Crnoj gori nije uveo Kralj Nikola nego Knjaz Danilo. Skolovao se u Francuskoj i inspirisan Francuskom revolucijom po povratku je uveo tri boje na zastavi. Ta zastava danas nije simbol, neke nove generacije su donjele druga obiljezja kao i sam Knjaz Danilo. Ti simboli treba da se postuju. I da je trobojka zvanicna zastava vama bi opet nesto… Više »

CrnogoracPG
Gost
CrnogoracPG

Ne vrijeđaj Džibuti

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Видим образован си. Само Ристова 🐑 може написати “државна застава Краља Николе”.
Краљ Никола је имао дворску заставу, знам да је 🐑 тешко да укапира разлику између краљевине и државе.
А ово што ви шарате … то је застава коју вам је наметнуо султан, то су ваши комплекси, то се лијечи код психијатра.

Bajica
Gost
Bajica

A da ti “sine” nadjes djevojku?😂😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂🤣😂😂😂😂🤣🤣🤣😎😁😁😁😁😁😁😂🤣🤣🇸🇨

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Научи српски.
Каже се- девојка.

Dusan
Gost
Dusan

Promjeni nik. Bajice su cojsko pleme.

Nebo Sinje
Gost
Nebo Sinje

Ovo je jedina drzava dje je isticanja boja zastave te iste drzave sovinizam.

Trol
Gost
Trol

to je isto ko da ti neko preslozi ime u neku vulgarnu rijec i rece – ada to su isti glasovi i slova…

Send this to a friend