Društvo

CPC: Posjeta francuskog ambasadora daje nadu da će se crnogorsko crkveno pitanje riješiti na pravedan način

Mitropolit CPC Mihailo

U posjeti Crnogorskoj paravoslavnoj crkvi danas je boravio ambasador Francuske  Kristijan Timonije i prvi savjetnik u ambasadi Loran Gonkalves. Ambasadora Francuske interesovao je odnos države prema CPC-u, te problemi sa kojima se susreće u odnosima sa drugim crkvama.

“Timotnije se interesovao za odnos države prema Crnogorskoj crkvi, problemima sa kojima se susrijeće, odnosima sa drugim Pravoslavnim crkvama, uslovima u kojima služi i školovanju mladih klirika, o čemu ga je upoznao vladika Mihailo”, navode iz CPC.

Naglašavaju da se vladika Mihailo posebno osvrnuo na pitanje usvojenih izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti i posljedica koje će proizvesti u pravnom sistemu Crne Gore, o čemu je detaljno upoznao visokoga gosta.

“Predstavio mu je i problem političkoga djelovanje Srpske pravoslavne crkve i devastacije kulturne baštine, koja je dobila dimenzije kulturocida”, dodaju u saopštenju.

Iz CPC-a su istakli da ova posjeta daje nadu da će se crkveno pitanje riješiti na pravedan način.

“Sam čin posjete gospodina Timonijea našoj crkvi, ali i ambasadora drugih država, daju nadu da će uz božju pomoć crnogorsko crkveno pitanje ubrzo doći na red da se rješava, ovoga puta na pravedan način”, zaključuju iz Crnogorske pravoslavne crkve.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
VelimirCCCCCCMontenegrin NK
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

Konacno da Francuzi stanu na pravu stranu!

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Da nam francuzi danas vrate za ono što su zažmurili 1918.

Montenegrin NK
Gost
Montenegrin NK

Daj Bože, da svijet više uvidi koja je crkva ođe ugrožena i da se dovede poznaniju pravu.

Send this to a friend