Društvo

CPC rukopoložila Mihajlovića u čin svještenika, Pajovića u protojereja

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo na današnjoj Svetoj Arhijerejskoj liturgiji rukopoložio je đakona kotorske parohije Mila Mihajlovića u čin svještenika i proizveo paroha kotorskog Branislava Pajovića u čin protojereja.

Kako je saopšteno iz Kancelarije CPC Cetinje, delegacija Ukrajine sa predstavnicima Savjeta Evrope, koji su radnoj posjeti Crnoj Gori, juče je posjetila njihovu parohiju u Nikšiću.

“U Episkopskom dvoru Crnogorske crkve, smještenom u ljetnjikovcu kralja Nikole, podignutom 1880. godine, dočekao ih je arhimandrit Boris Bojović“, navode u CPC.

Otac Boris je, dodaju, pozdravio goste, poželio im dobrodošlicu i zahvalio na posjeti Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

“Istakao je veze između ukrajinskog i crnogorskog naroda, kao i naše dvije sestrinske crkve, ističući da se Crnogorska crkva moli za konačni mir u Ukrajini i da se iskreno raduje tomosu koji će Vaseljenska ubrzo uručiti Kijevskoj patrijaršiji”, dodaju u CPC.

U ime delegacije Ukrajine zahvalio se Igor Stokoz, predstavnik Donjecke državne administracije.

“Na kraju, kazao je da će tomos dati podsticaj da dvije sestrinske crkve, Crnogorska i Ukrajinska, uspostave još plodonosniju saradnju, na sreću naša dva naroda i dvije pravoslavne crkve”, zaključuju u CPC.

21 Komentara na "CPC rukopoložila Mihajlovića u čin svještenika, Pajovića u protojereja"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend