Društvo

Crna Gora i Azerbejdžan posvećeni jačanju saradnje u oblasti bezbjednosti

Crna Gora i Azerbejdžan će unaprijediti saradnju na polju borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma, kao i u drugim oblastima od zajedničkog interesa, saopšteno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadora Azerbejdžana Eldara Hasanova.

Ministar Nuhodžić je izrazio zadovoljstvo kvalitetnim bilateralnim odnosima dvije države. U tom smislu, istakao je spremnost Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore za dalje jačanje saradnje u borbi protiv svih oblika kriminala, razmjeni informacija vezanih za migracije, kao i u oblasti vanrednih situacija.

Ministar je naglasio da je Crna Gora, s obzirom na pozitivna iskustva koja ima sa azerbejdžanskim kompanijama, otvorena za dalje povezivanje kroz realizaciju investicionih projekata, kao i za učvršćivanje prijateljstva i jačanje ekonomskih i kulturnih veza.

Ambasador Hasanov je čestitao Crnoj Gori na ostvarenom napretku. Posebno je pohvalio napore koje ulažu Vlada Crne Gore i Ministarstvo unutrašnjih poslova na očuvanju bezbjednosti i stabilnosti u Crnoj Gori i pozitivnim ocijenio konstruktivnu ulogu naše zemlje u regionu.

Zajednički je konstatovano da u partnerskim odnosima Crne Gore i Azerbejdžana postoji prostor za dalje intenziviranje policijske saradnje.

1 Komentar na "Crna Gora i Azerbejdžan posvećeni jačanju saradnje u oblasti bezbjednosti"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend