Društvo

Crna Gora zablistala u Sidneju

Crnogorska etnička zajednica pokazala je kako se Crna Gora promoviše na visokom nivou, saopštio je danas predsjednik te organizacije Mihailo Mandić, nakon ovogodišnje Večere sa premijerom Australije.

“Kao i prethodnih godina i ove je Crnogorska etnička zajednica Australije na pravi način promovisala Crnu Goru. Od kada je zaživjela ideja organizovanja premijerske večere, naša zajednica je bila njen stalni učesnik. Prvih godina ceremonija se održavala u ekskluzivnom hotelu Westin sa oko stotinak stolova da bi zadnjih par godina organizatori bili primorani zakupiti salu sidnejskog hipodroma sa više od 200 stolova od po 10 mjesta. U početku je premijer obilazio svaki od stolova i tako se neposredno upoznavao sa svojim građanima. Danas je to nemoguća misija, ali premijer i ministri u vladi nađu vremena da bi se napravila neka grupna fotografija”, priča Mandić.

Kako ističe, sama ceremonija pozitivno je modifikovana, što je doprinijelo ogromnom porastu popularnosti.

“Za razliku od prvih večeri, kada je bilo obavezno nošenje smokinga sa leptir mašnama, već neko vrijeme je oživjela ideja da se sa smokingom na isti način tretira i nacionalna nošnja. U prvom od tih nastupa naša zajednica se predstavila sa crnogorskom nošnjom i tako su se njeni nosioci (Miška, Milena i Luke) zasluženo našli na pobjedničkom postolju. Prošla i ova godina je protekla u fantastičnom koloritu preko stotinu narodnih nošnji iz svih krajeva svijeta, pa je bilo izuzetno zadovoljstvo među njima posmatrati i našu Milenu koja je svuda gdje se našla plijenila radoznale poglede i koja je bila nezaobilazna meta fotoreportera”, dodaje Mandić.

Novitet je, kaže, i prikazivanje kraćih video spotova o etničkim zajednicama, za šta su se na vrijeme pripremili.

“Tako smo i ovoga puta na najbolji način prezentovali Crnu Goru i Crnogorsku etničku zajednicu Australije putem nošnje i video priloga koji se povremeno vrtio na mnogobrojnim monitorima postavljenim svuda u dvorani. Kao i svaki puta do sada Crnogorska etnička zajednica je imala svoj sto. Posebno zadovoljstvo je predstavljao dolazak tri naša člana iz Melburna – dva brata Lukića, Josipa, Marka i Markove supruge Marije. Svi oni su pokazali koliko im znači promocija Crne Gore na ovako reprezentativnom nivou i sa pravom članovi iz Melburna mogu biti ponosni na to kako su ih predstavljali u Sidneju. Za one koji ne poznaju dovoljno australijske razdaljine napomenućemo da je Melburn udaljen od Sidneja nekih 1.000 kilometara”, navodi predsjednik Crnogorske etničke zajednice.

Premijerskoj večeri prisustvovalo je skoro 2.000 gostiju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

E viva Montenegro..

Vasko
Gost
Vasko

Da je vjecna Crna Gora!

Cetinjani
Gost
Cetinjani

Srećno vam bilo, braćo naša, đe gođ da ste !!!

Send this to a friend