Društvo

Crnogorski pokret pozdravlja obnovu crnogorske crkve

Crnogorski pokret pozdravlja izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da će on i vladajuća partija učiniti važan korak ka obnovi Crnogorske pravoslavne crkve, navodeći da je to krucijalna odluka za budućnost Crne Gore.

“Jedan od programskih ciljeva Crnogorskog pokreta je vraćanje CPC statusa kakav je imala i kakav treba da ima, ne samo u kanonskom pogledu, več i kao izuzetno važnom činiocu crnogorskog identiteta. Dugogodišnji nepriličan položaj CPC i njen loš materijalni satus nije joj omogućavao da obavlja svoje dužnosti na način koji bi zadovolji sve njene poštovaoce. Bez bogomolja, mogućnosti školovanja i materijalnog obezbjeđenja klira nije se moglo više. Nikako nije dobro što se iz tog nezadovoljstva odgovornost premješta na personalni plan i mešetari među Crnogorcima”, dodao je on.

Prema njihovim riječima, Crnogorci moraju da stanu uz svoju Crkvu jer samo tako će sebe odbraniti od zlonamjere sa raznih strana.

“Uz pomoć države i predsjednika države, jer čvrsto vjerujemo u njegovu rješenost, stvari će doći na svoje mjesto i pravoslavni vjernici u Crnoj Gori će imati Crkvu koja okuplja, koja ovaploćuje ljubav prema našoj otadžbini, Crnoj Gori, njenom prosperitetu, širi međuetnički i međukonfesionalni sklad, kao tradiciji crnogorskoj, koja neće svađati i dijeliti ljude. Jednom riječju – Crkvu kakvu zaslužuju”, dodaju uz pokreta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

A koliko članova ima taj pokret?

Hercegovina
Gost
Hercegovina

Samo uzmite sto vam pripada. Ostog je nas nedamo vam ga to je stara hercegovina.

Fileopg
Gost
Fileopg

fizičke okupacije se nekako ratosiljasmo još i duhovne pa da slobodno prodišemo…

murko
Gost
murko

16 slova u nazivu , tesko da imaju toliko clanova.

Fileopg
Gost
Fileopg

pa što se onda plašite i od živa straa saborujete u ćopor…

Milogorija
Gost
Milogorija

Nistarije

FENIKS_MNE
Gost
FENIKS_MNE

Vakat je! Nema vise cekanja. Crnogorci treba, konacno, da pocnu da drze do sebe. Ovo nepostovanje od strane Srba NE SMIJEMO VISE TOLERISATI.
I NECEMO. OVAJ PUT – NE.
ZIVJELA CPC!

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Ateisti nismo za gradnju bogomolja i zaglupljivanje naroda ali smo još manje za to da nas teroriše tuđa crkva.

Send this to a friend