Društvo

Crnogorski pokret traži da mitropolit Amfilohije odgovara za govor mržnje

Mitropolit Amfilohije (Foto: Manastir Ostrog)

Crnogorski pokret podnio je ustavnu žalbu zbog odluke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici da odbije njihovu pritužbu na rješenje Osnovnog tužilaštva u Podgorici kojimje odbijena krivična prijava protiv mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija zbog širenja govora mržnje. Ustavnu žalbu podnijeli su zbog, kako su naveli, “povrede ljudskih prava i sloboda zajamčenih članovima 6, 7 i 8 Ustava Crne Gore (Sl. CG, br. 1 od 25. oktobra2007), a nakon iscrpljivanja svih djelotvornih pravnih sredstava”. Podsjećaju da su 6. avgusta podnijeli krivičnu prijavu protiv protiv mitropolitia Amfilohija zbog krivičnoga djela povrede ugleda maroda, manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica iz čl. 199 Krivičnoga zakonika i krivičnoga djela izazivanja nacinalne, rasne i vjerske mržnje iz čl. 370.

Prijavu su inicirali nakon intervjua mitropolita Amfilohija dnevnim novinama Vijesti 5. avgusta u kojem je izjavio: “U narodu i sad kažu pusti ga, tako se ponaša jer nije kršteno. Onaj koji nije krsten nema straha božjega ni stida pred ljudima”.

“O Crnogorskoj crkvi je kazao: “Da se sekta rodila iz tih zele-naško-udbaških i četničko-partizanskih podjela, a ne iz pameti, ni od crkvenih ljudi… Broz je ovdje prvi uselio tu sektu. Brozomora je urodila brato-ubilaštvom u toku Drugoga svjetskoga rata, bratoubilaš-tvom za vrijeme Gologa otoka. I taj duh bratoubilaštva porodio je tu sektu… ali ako hoće crkvi da pripadaju moraju da se vrate crkvi božjoj, crkvi Svetoga Vladimira, crkvi Svetoga Petra Cetinjskoga, crkvi kralja Nikole i duha kralja Nikole”… Pa je nastavio: “Crnogorsku crkvu stvara isti fašistički duh ko ji je stvorio i takozvanu pravoslavnu crkvu Hrvatsku. Nju su stvorila dvojica Crnogoraca prokleti Sekula Drljević, tvorac fašističke nezavisne Crne Gore, i Savić Marković Štedimlija iz Pipera. Isti je taj i duh koji koji stvara ovdje Crnogorsku crkvu”.

U CP su kategorični da je poglavar SPC u Crnoj Gori ovakvim izjavama počinio krivično djelo povrede ugleda naroda i drugih manjinskih zajednica, iz člana 199 Krivičnog zakonika Crne Gore u sticaju s krivičnim djelom izazivanja nacionalne i vjerske mržnje iz člana 370 KZ CG. Ocjenjuju, pored ostalog, da je povezujući Crnogorsku pravoslavnu crkvu, indirektno i Crnogorce sa zločinačkim fašističkim i nacističkim tvorevinama iz Drugoga svjetskoga rata, namjerno narušio ugled CPC i nacionalnoga imena Crnogorac. Ukazuju i na to da je Radović “istovremeno nekrštene građane izložio poruzi, zato što kao ateisti ili muslimani nijesu kršteni, da bi raspirio vjersku mržnju između Crnogoraca različitih konfesija i ideologija”.

Takvom izjavom, ističu, počinio je i krivično djelo izazivanja nacionalne i vjerske mržnje iz člana 370 KZ. Iz Crnogorskog pokreta su upozorili da Radović u kontinuitetu širi govor mržnje, podsjećajući i na neke njegove ranije izjave.

“Nakon što smo iscrpli sva djelotvorna pravna sredstva predlažemo Ustavnom sudu da na temelju člana 149 stav 3 Ustava Crne Gore odluči o našoj ustavnoj žalbi podignutoj zbog povrede ljudskih prava i sloboda zajamčenih Ustavom, a u vezi s čl. 6 koji obavezuje na poštuje prava i slobode drugih, čl. 7 koji zabranjuje izazivanje ili podsticanje mržnje ili netrpeljivosti po bilo kom osnovu i čl. 8 koji zabranjuje svaku neposrednu ili posrednu diskriminaciju, po bilo kom osnovu, i stane u odbranu i zaštitu najvećih vrijednosti evropske civilizacije antifašizma, antiklerikalizma i građanskoga društva”, naveli su oni u žalbi.

Ističu da “treba imati u vidu i da je imenovani načelnik cetinjske filijale Beogradske patrijaršije i ličnost koja ima odlučujuću riječ u anticrnogorskome pokretu, oličenom u opoziciji; da predvodi ustanak protiv evropske civilizacije i svih njenih vrijednosti i da je eksponent stranih centara moći kojima je cilj propast i aneksija Crne Gore Srbiji”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejan
Gost
Dejan

Montenegreeni, ne prizivajte rat.

Pomorac
Gost
Pomorac

E vidji ti “crnogorac 100 posto” moze se presednik obrtat koliko oce je znam sto sam i bez njega.

Pomorac
Gost
Pomorac

Nije stvarao Crnu Goru Njegos no Crnogorci. A vidju cuda od toga Njegosa niko ziv nije preteka, Otac Njegosev u sto petoj godini sahranio je osam sinova a da ni jedan nije imao potomstva. To je neko proklestvo tamo se kazalo, rekli bi Crnogorci. S druge strane ta velika Srbija o njoj niko nista ne napisa. Da nije bilo Njegosa… Više »

LKJ
Gost
LKJ

SPC je peta kolona u Crnoj Gori. Oni su sve sto Crna Gora nije. Negatori svega Crnogorskog, ratni huskaci, blagosiljali su zlocince, falsifikovali istoriju, negirali pedofiliju unutar crkve, afirmisu cetnicku ideologiju, negiraju antifasisticki pokret, vrijedjaju zdravu pamet, negiraju nase istorijsko pravo na drzavu.

Pravnik
Gost
Pravnik

Dok država Crna Gora ne riješi crkveno pitanje i dok ne ukloni crkvu sa vrha Rumije, izlišno je očekivati da će ta ista vlast išta učinjeti protiv poglavara srpske crkve u CG, Radović Rista. On je za Crnogorce izjavio da su “KOPILAD”. Kako može taj da predstavlja Hrišćanstvo i Crkvu uopšte u CG, i kako možeda taj poziva na mir… Više »

La Guzla
Gost
La Guzla

Bravo za Crnogorski pokret, svijetli obraz Crnogoraca!!! Volim vas!

Crnogorac 100%
Gost
Crnogorac 100%

Niko se tako lako ne okrece ko Crnogorski narod nije bitno koje vjere ali pravoslavni naravno najvise.Recimo da gospodin Presjednik sjutra kaze daje jopet Srbin svi bi rekli da nikad nijesu ni bili Crnogorci i tako u krug.Cudo nevidjeno to nidje slicno necete vidjeti na kugli zemaljskoj.E sad recite da ovo nije tacno

Kijoslav
Gost
Kijoslav

Ima i toga, ali i kod drugih naroda. Jedinstveno je da pojedini Crnogorci mrze svoju zemlju.

Pipun
Gost
Pipun

Hvala ti boze i sveti Petre Cetinjski sto nijesam srbin T.J.srbijanac iz C.G.

Tomos
Gost
Tomos

Srbijanac, to je pravilno, bravo. Niko ni Petrovići ni niko iz CG nije bio Srbijanac (Leskovac, Vranje, Pirot..) A to što bi Srbijanci da se taj termin izbriše pa da se zovu Srbi, ne može. Srbin može biti i iz Banjaluke, Nikšića, a Srbijanac je samo onaj iz Srbije

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A okle Srbin u Banjoj luci kad tamo Srbija nikad nije bila? Prije 200 godina današnji Srbi u Srbiji su bili Srbijanci a pojam Srbin je bio za pravoslavca. Onda su Srbi viđeli da tako mogu da asimiluju Crnogorce i Bošnjake i tako je počelo.Prije komentara pročitajte što su pisali prije 150-200 godina.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Prije 200 godina tvoji krajevi su bili dio turskog carstva.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A tvoja matica Oprem je bila i prije 200 i prije 300 i prije 400 i prije 500 i prije 600 godina pod Turcima. Nijednom nijesu pokušali da se oslobode. A kad Turci odoše kući, vi Srbi zamutiste sa Austrijom, i pobjegoste. I ti imaš obraza nekome da prigovoriš.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Podgorica je pala pod Tursku vlast 1474, a oslobođena je 1878. Beograd je pao pod tursku vlast 1521., 1807 ga oslobađa Karađorđe, Kragujevac 1804. takođe oslobađa Karađorđe. Kao što znaš i prva i druga seoba Srba bile su zbog toga što su Srbi iz Srbije ustajali protiv turskog zavojevača.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Jeftino je to Oprem. Država Crna Gora slobodna (kolika god) a država Srbija u kontinuitetu pod Turcima 489 godina. To je suština Oprem. A ti možeš frulu u šake da uzmeš, pa sviraj do mile volje. To se promijenit ne može. Ni ubacivanje Srba u pisanja Petra I, koji ih nikad pomenuo nije.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Crna Gora (4 nahije ) slobodna, tvoji krajevi duže pod Turcima nego Kragujevac, Beograd…Lijepo bi bilo da pročitaš Istoriju Crne Gore , koju je napisao Sveti Petar Cetinjski, a takođe i njegove pjesme

Servius Tullius
Gost
Servius Tullius

Ne objavise ovi tvoji istomisljenici. Odgovor totalno opusten 😐 reko znam ti za djeda i babu. Toliko me memorija služi 😂 ti ko da ne znaš kome pišeš. Nego pomenuh pradjeda, pa ne skreci kao vjesti manipulator. Zar su u školama i udžbenicima učili o Srpstvu, ako nije postojalo do 19. Vijeka? Kako možeš lupiti takvu glupost, da Srba nema… Više »

Crniseverkoreac
Gost
Crniseverkoreac

Oprem, ovoj staroj ne mozes nista realno objasniti, on zivi u nekom svom svetu i svaka rasprava sa njim je suvisna, kao da si objasnjavao detetu od tri godine.cak bi i ono pre ukapiralo.

Servius Tullius
Gost
Servius Tullius

Ne izmisljaj Stara. Nije ti pradjed bio glup što je z sebe govorio da je Srbin. Ti si se našao sad pametan da mu sudis ličnom osjećaju. Srbi su Srbi, a Pravoslavci su Pravoslavci i ne lupajte gluposti 🙂

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Neka Servus, opušti se. Đed mi je bio na Tarabošu i Mojkovcu. Nikad ni on ni baba Srbe i srpstvo nijesu pomenuli. Čak su i jezik zvali “naški”. To su Srbi pisali. Tamo za Bugare piše da su Srbi. Pa možda da i njima objasniš ko su, jer po tvome pojma nemaju.

Ljuta
Gost
Ljuta

Zaboravi ti na Cetinjane….oni su uvjek bili elita srpstva….da nije tako ne bi se govorilo…CETINJE DEDINJE

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ljutko, glupko. Cetinje-Dedinje je šala za registraciju CD a odnosi se na Crnogorce koji su pošli u Beograd i uvalili se na funkcije i smjestili se na Dedinje. No vi glupi pa ne kapirate.

Pipun
Gost
Pipun

Meka neka nego knjigu i citaj aport

LKJ
Gost
LKJ

Koji inzinjering. Ne shvatate da posrbjavanje okolnih naroda nije usjelo. Vama ni pravi Srbi nece da budu Srbi nakon svih zlocina koji su pocinjeni u ime srpskog naroda. Mi smo obnovili nasu nezavisnost i ne zurimo. Crnogorstvo je nasa jedina sansa da opstanemo. Spustasmo se mi na vase uze, nikad vise 1918-ta!

Region
Gost
Region

Obnoviti državnost je jedno a praviti budalu od sebebnešto drugo. Ja vjerujem Njedošu, a tebi eto Jevrem

Pipun
Gost
Pipun

Ovi ox zadnjeg popisa su srbijanci i zato mjestoo

Ljuta
Gost
Ljuta

A sto se to molis Srbinu Svetom Petru ?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha Ljutko. Sv. Petar Cetinjski je pomenuo Srbe, samo kad je reka da je jedini Srbin u Crnoj Gori Sima Militinović Sarajlija. A to što vi promijenite u dokumentima po neku riječ pa mislite da je to istina, to je vaš problem.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Poslanica Svetog Petra Cetinjskog arhimandritu Arseniju Gagoviću od 31.08.1804:
I ne čudite se, dragi oče arhimandrite. Mi Srbi smo takvi…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Oprem, sad ne manipulišeš, nego pišeš nešto za što znaš da nije istina. Ni u jednom originalnom pisanju Petra I, nema pominjanja Srba. To đe ste uspjeli da prepravite , zaludu vam je jer ste ka i za Danilov zakonik, otkriveni. Da ponovim. Petar I nikad Srbe i srpstvo nije pominja.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Poslanica Svetog Petra Cetinjskog Crnogorcima i Brđanima 1822.god: Ja znam vaše biće i sostojanije i vašu uboštinu i siromaštinu, ali ono je srpska crkva svog slavenoserpskog naroda i mati svih srpskih crkava, u koju su patrijarsi naši stojali i koji su cari naši ogradili.

Servius Tullius
Gost
Servius Tullius

Kako si ga navukao Oprem. To se i očekuje :)) činjenice kažu vjekovni problem 😂

Pravnik
Gost
Pravnik

Jeste, Sveti Petar je bio Srbin iz Ćićevca…

Pipun
Gost
Pipun

Hapsi tuzbalicu

Pipun
Gost
Pipun

Hapsi cekam ga …

Peka
Gost
Peka

Pa valjda su trebali tužiti Mikajla i CPC zbog govora mržnje…Svakodnevno sikće i odapinje otrovne strijele iz one ružne face.

Sale
Gost
Sale

Srbijanac peki aport nezer ma cio svijet vas voli i ristu naravno

Ljuta
Gost
Ljuta

Mirasa niko ne slusa pa ga ne treba pozivati
.njega slusaju njegovi clanovi nvo samo kad prime pare oko prvoga

Marko K.
Gost
Marko K.

Crnogorski pokret je najveci remetilacki faktor u CG , najvaznije im je da sire mrznju, zato su veoma omrazeni u Boki.Svi napori da izazovu medjunacionalnu mrznju su im propali.

Pipun
Gost
Pipun

hapsi

vitko
Gost
vitko

Zasto se ova partija zove CG pokret? Zar ovo nie vrijedjanje CG od strane ovog pokreta ani Srbskog

Pipun
Gost
Pipun

Ma hapsi srbijanca

Region
Gost
Region

Suština je da se sačuva, mir, i sklad koji je Crna Gora uvjek imala. Što manje tema koje izazivaju tenzije

Gost
Gost
Gost

Ako ova persona, bacac cini, kletvi, uvreda, kontraverzni biznismet i ko zna sta jos,odgovara Bogu onda mu netreba dati nikakvog prostora van zidova crkve pa neka se sa Bogom sit isprica i neka mu odgovara. Najmanje mu treba dozvoliti da se mijesa u politiku i drzavne poslove.

KLM
Gost
KLM

Ja mislim da svaki covjek ima pravo na svoje misljenje pa kakvo god bilo.Necemo valjda svi isto da mislimo i govorimo.

Anonimus
Gost
Anonimus

Htio ili ne tuženi gospodin je javno lice. On to dobro zna i dalje koristi teške uvrede umjesto riječi božije….

...
Gost
...

Anonimus, mnogo crno “javno” lice “! Da oprosti Soraja, i ona je “javno”!

Pipun
Gost
Pipun

ma da risto prica prosti jadi on …

...
Gost
...

KLM, nije to “mišljenje”, no debelo lobiranje potpomognuto nazadnom velikosrpskom politikom i ideologijom!!! Ko to ne vidi, slijep je!

Smrdica
Gost
Smrdica

Moj ishitreni Crnogorski pokretu,ko ide Isusovim stopama to jest ko ga prati morao je procitati da svaki boziji sluga to jest svestenil racun polaze i odgovara direktno Bogu..mali je covjek da sudi svesteniku..to su radili komunisti..pustite covjeka,neko hoce srpsku crkvu neko crnogorsku pa to je svacije pravo..

Boba
Gost
Boba

Traže isto svi normalni ljudi!

Bullshit
Gost
Bullshit

“Normalni”. Ti to samo misliš.

razocarang i
Gost
razocarang i

Imajili ovi starci imalo obraza.Na sve nacine pokusavaju da dokazu da nesto znace u C.Gori.Cak su tokiki neznaveni,da su se poceki i Sudovima suprostavljati.
Imali ko da im kaze ,da ovakve,njihove usluge C.Gori nijesu potrebne.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Treba podnijeti krivicnu prijavu protiv ovih i CDM-a zbog sirenja medjunacionalne mrznje

Anonimus
Gost
Anonimus

Sad smo vam mi Crnogorci krivi što nas mrzite. Čak mi se čini da si ti toliko duboko u svojoj neznavenosti i nemoralnoj smjelosti da zaista misliš da si u pravu…..

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Anonimuse, ne misli on da je u pravu. On to radi za pare. Uzima crnogorske nickove i piše gluposti. Nekad bleji, nekad mekeće ali nikad ništa pametno nije napisao. Drugorazredni političar kojeg je to zapalo da radi. Čim su se ovako uzvrćeli, srpstvo u Crnoj Gori je na niske grane.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nisi ti Crnogorac

Pipun
Gost
Pipun

A ti si 100% srbijanac

Tomos
Gost
Tomos

Njegoš im iz i istog razloga smeta. Ne smeta meni toliko što rušimo sve zašto su nam se preci borili i izborili. Već mi smeta što su se uopšte mčili i borili. Mogli su oni prihvatit tuđu zastavu, vjeru da ne lome noge po onih brda

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

njega vise niko ne uzima za ozbiljno sve je vise crnogoraca po drzavi crkvi jeziku grbu himni zastavi ….samo neka ih anb prati da ne izazovu kakvo zlo na sve su spremni …tiho podmuklo se bave velikocetnicko srpskom politikom kad ljudi dodju u crkve iskoristavajuci neznanje strah bolest siromastvo …u pamet se crnogorci

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Oće,odgovaraće kao i do sad!

Novo
Gost
Novo

Posle srbina Omer paše Latasa nije Crna Gora imala većeg neprijatelja od crkve srba MCP i njenog Mitropolita Amfilohija Radovića , ili će opstati država Crna Gora ili crkva srba u Crnoj Gori MCP , obadvoje ne mogu zajedno .

Bokelj
Gost
Bokelj

A ova vlast sto je zaduzila i unistila ekonomski nije jel ?? Botu

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bokelj, zaboravio si da pomeneš Svetai limenku. Amfilohije je navučen obećanjima da će biti Patrijarh, pokušao da posrbi Crnu Goru. Nije školu od Kralja Nikole naučio. Da ne iznese desetine miliona eura godišnje iz Crne Gore, davno bi ga Srbi otkačili, jer posa nije završio.

Region
Gost
Region

Biće da je ” navučen” i Njegoš i svi Petrovići

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Region, kakve veze imaju Petrovići sa Srbijom? Od svih vladara Duklje, Zete, i Crne Gore, Kralj Nikola je jedini koji je ikad bio u Srbiji i glave su mu došla “braća”. Ponešto ste probali da falsifikujete (Njegošu pjesmu o Veroljubu i Rodoljubu a Danilu Srbe u zakoniku) ali ste srećom provaljeni.

Region
Gost
Region

Kakve veze ima da li je Njegoš bio u Srbiji ili ne. Bila je pod okupatorom. Valjda ćeš mi dozvoliti da Njemu vjerujem što je on bio. A sobzirom da nismo pametnijeg nilada imali, ja mu vjerujem. I nema falsifikovanja, eto ti knjige pa čitaj

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pa Region, kad mu vjeruješ, svuđe je pisa da je Crnogorac. Srbija je bila pod okupacijom 489 godina. Ali kad je Kosovska bitka bila, na Kosovu su bili Hrvati, Bošnjaci, Mađari da pomognu Srbima. Crnogorci nijesu bili jer to sa nama nije imalo veze. Toliko o istom narodu.

Bullshit
Gost
Bullshit

Ti znaš šta definiše isti narod e kuku! Zato ti je pradjed učio u školi (ako je posjecivao) da je Srbin i da mu je dužnost Sveta da se bori za ujedinjenje svih Srpskih država 😉 bez gluposti tipa štampano u Beogradu 😂😂😂😂 a dje će? Da neće u Oktoih pod stecajem? Jel moguće da se niko nije tada bunio… Više »

Boba
Gost
Boba

Neka kumara kotorski! 😂 provaljen si!

Smrdica
Gost
Smrdica

Haha a vidis da je neuk covjek..ovo je cuo od nekog pa pise sad na portalu.

Gen. Dukljaniin
Gost
Gen. Dukljaniin

Naravno da jeste. Nek se u zatvoru druže zajedno sa Ristom Mefistom.. OK?

Milka
Gost
Milka

Bokelj sa Durmitora ili iz Trebinja
Žalosno je da sam sebe naziva Bojelj

Stari
Gost
Stari

Nije bitno pravo zbori a Bokelji ko Bokelji svakoj vlasti naredni zato i propadaju.Sve im otese i unistise oni snom mrtvijem spavaju

Anonimus
Gost
Anonimus

Sve ti je tačno, brate, samo gramatička ispravka, kaže se oboje….

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A Crnogorac Mahmut pasa Busatlija ?

CG trobojka
Gost
CG trobojka

Nema tu dok Adnan ne izbaci jos koje slovo.

Anonimus
Gost
Anonimus

Nema šta više da se mijenja, dobili smo ISO oznaku, svi nas priznaju, pa ti pukni….

CG trobojka
Gost
CG trobojka

Ovi moraju sa necim da izadju u Pobjedu. Uporni su, nema sta.

Region
Gost
Region

Po zakonu se ne može pozvati na odgovornost ako istinu iznosiš. Ovo je Crna Gora i vazda je tako bilo majka je đetetu kad je naljuti, ili nešto uradi što ne treba vikala “što radiš, jesi li ti Kršten”, ali nema problema sve ćemo izmheniti samo da se ko od manjina ne naljuti, oj ha. Ovo je Montenegro, Crna Gora… Više »

Region
Gost
Region

I ovo nije Crnogorski Pokret, već antcrnogorski pokret. Nema veze kako se zove, već što radi

Anonimus
Gost
Anonimus

Druže nije ti lako, kako kažu u Pg – nisi svjestan svoje nesvjesti….

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Region (sic!), znam ja da bi ti htio da budemo region, ali NIKADA, više NIKADA NEĆEMO I NE SMIJEMO TO DOPUSTITI! PO CIJENU SOPSTVENOG ŽIVOTA! To upišite!!!!!!!!!

Region
Gost
Region

Gluposti

bakardin
Gost
bakardin

imalo bi nas da sviramo klavir . . . . . . .- . . . .- .

bakardin
Gost
bakardin

blago tome ko pameti nema

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ni jedna država na svijetu ne bi mu ovo dozvolila, sem blaga i preblaga Crna Gora. Tako da će se i ova inicijativa završiti kao i prethodne. Ali onaj sud kojem je Risto sve bliže i bliže, neće imati milosti. Sve to neko vidi. Ove koji mu pomažu, i njega koji ruši državu koja mu je život dala.

brko mali
Gost
brko mali

valjda ti je jasno da je risto najblizi saradnik gospodara I da mu zato sve ovo prolazi. Dokle god gospodaru bude potreban da muti I svadja ovce moracemo ga gledat I trpljet ili dok ga ne zovnu iz pakla.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Vjerovatno si u pravu. Mada je Ristu najbolji drug Sveto Marović a Mugiju Džomić. No me ovo upleka u politiku a nju u principu ne komentarišem. Ali da je Risto preša sve granice tolerancije, preša je i to odavno.

MarkoBD
Gost
MarkoBD

Crnogorski pokret ?hahahaha

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

CP? Pored jezika, slova, nvo cpc, sad izmisljen i pokrer. Pokret na nivou fatamorgane.

Milka
Gost
Milka

Sve je Srbski i Dubrovnik i Vukovar ali samo u vašim snovima
Sanjajte i dalje sto vam drugo preostaje kad ste gubitnici

SAVA
Gost
SAVA

hapsi srbijanca

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Axaxaxaxaxa, proci ce kao sve do sada, falsifikatori jedni.

No name
Gost
No name

Odavno si ti trebao da sviras klavir.

CG trobojka
Gost
CG trobojka

Miras na da svira klavir?

riki saki
Gost
riki saki

njega su najbolje opisali cetinjani 1993

Region
Gost
Region

Oni Cetitanhani koji su 99′ kada su svuda po Svijetu bili mitinzi protiv bombardovanja, i oni organizovali na Cetinje, ali protiv Vojske Jugoslavije, na njih se pozivaš

brko mali
Gost
brko mali

ta je vojska imla isti zadatak ka srbska 1918, no im se crnogorska policija nasla na put I za malo je doslo do gradjanskog rata. Da nije bilo tako danas bi bili beogradski pasaluk bitni ka crno ispod nokta.

Region
Gost
Region

Haha jedni te bomarduju a te bi snetaju komšije… Fino i logično..

Bullshit
Gost
Bullshit

Cus. Tačno se po facama vidjelo da su akademici u pitanju 😂😂😂😂😂

RodoljubPG
Gost
RodoljubPG

Ljut sam… Pretjerano blaga je ova vlast u CG. Ovo se mora kazniti! Ovaj monstrum se mora kazniti!

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Postovanja molim, ovo je Mitropolit Crne Gore.

Titograd
Gost
Titograd

Hahaha smijsno srbijanski po svemu

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Srpska Boka, čiji mitropolit? Ne čuh dobro! Taman posla da je crnogorski! Ni slučajno!

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Svaka nacionalistička crkva je potencijalni nosilac klerofašizma jer njihov monopol se ne zasniva na zdravoj duhovnosti, čiji temelj je moralna odgovornost pred Bogom i ljudima, već na nacionalizmu koji svoju snagu crpi iz isključivosti, fanatizma, predrasuda ili mržnji prema drugima. Tako nacionalizam postaje glavno uporište otpale religije. Ni Rista ni Miraš ništa dobro neće donijeti državi.

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Tajnovidac, nema tu tajne. Ima potrebe za istinom, odnosno, činjenicom da je Crnogorcima ODUZETA Crkva i bogomolje!!! Bi li te boljelo da tvojoj majci oduzmu ono što je njeno? Znači, ne izjednačavaj mržnju POKRADENOG i mržnju LOPOVA koji mora vratiti ukradeno.

Sasa
Gost
Sasa

Kako da ne ,ko je sledeci molim ,da odgovara ….

J.J.J.
Gost
J.J.J.

On nije nacelnik beogratske patrijarsije nego Mitropolit MCP SPC a vas kolega s likom deda mraza i tendom iznad glave, rascinjeni i anatemisan taman vam moze biti upravnik vase NVO

piper
Gost
piper

KAZNA ZA SVE KOJI RADE PROTIV DRŽAVE CRNE GORE!

Region
Gost
Region

Da, ali neki misle da ako sruše Crkvu da jačaju Crnu Goru, da ako sklone Njegoša da jačaju Crnu Goru, da ako znog albanaca prombene čl. 23 da može da nosi ko oće zastavu koje hoće Države da de sa ti jača Crna Gora. Sa tim se aktivno i to 300km/h radi na slabljenju naše Države

Jokan
Gost
Jokan

Tako je. No, u te ne spada Mitropolit SPC.

Send this to a friend