Društvo

Crnogorski turizam promovisan u Parizu

Poslovna radionica za francuske turoperatore, kao i pres konferencija “Crna Gora – više od ljetnje destinacije” održana je u parizu u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

U Francuskoj je tako promovisana turistička ponuda, s akcentom na ponudi u periodu van glavne turističke sezone, kao što su raznovrstan program kulturno zabavnih manifestacija i brojne mogućnosti aktivnog odmora u prirodi u crnogorskim nacionalnim parkovima.

Takođe, posebna pažnja posvećena je i predstavljanju gastro ponude Crne Gore i tradicionalne kuhinje.

Pored prezentacije, organizovana je i poslovna radionica (workshop) za predstavnike turističke privrede, tokom koje su održani B2B sastanci sa francuskim turoperatorima i agencijama u cilju ugovaranja buduće saradnje na planu organizovanog dolaska francuskih turista.

Poslovna radionica okupila je predstavnike preko 30 najznačajnijih francuskih turoperatora i turističkih agencija, među kojima većinu onih koji do sada u  svojim katalozima nisu imali Crnu Goru, pa se očekuje da će radionica rezultirati novim ugovorima, a time i većim brojem turista sa ovog tržišta.

U poslovnoj radionici učestvovali su predstavnici nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines, Nacionalnih parkova Crne Gore, Lokalne turističke organizacije Herceg Novi, hotelske grupe Montenegro Stars, hotela, Regent Porto Montenegro i turističkih agencija Luminalis i MTO travel.

Send this to a friend