Društvo

Da li je Bečić plagirao magistarski odlučuje Senat UCG

Ekonomski fakultet

Komisija za provjeru autentičnosti magistarskog rada lidera Demokrata Alekse Bečića predala je izvještaj Senatu Univerziteta Crne Gore, a sa sadržajem izvještaja upoznala je i Ekonomski fakultet.

Nakon što je Senat Univerziteta Crne Gore donio Odluku kojom se uređuje prethodni postupak za utvrđivanje plagijata publikacije/autorskog djela na Univerzitetu Crne Gore, Vijeće Ekonomskog fakulteta je 19.novembra 2018. godine formiralo Komisiju za provjeru autentičnosti magistarskog rada Bečića.

“U cilju obezbjeđenja pune objektivnosti ovog procesa, formirana je respektabilna Komisija sastavljena od istaknutih stručnjaka iz uže stručne oblasti magistarskog rada. Komisija formirana sa ciljem da provjeri autentičnosti magistarskog rada kandidata Alekse Bečića, nakon tromjesečnog rada, podnijela je izvještaj o svom radu Senatu UCG. Komisiji je za pomoć u radu dostavljen nalaz autentičnosti rada ovog kandidata dobijen korišćenjem licenciranog softvera Ithinticate”, navode u Ekonomskom fakultetu.

Na ovaj način je, dodaju, Ekonomski fakultet ispunio obavezu delegiranu od strane Senata Univerziteta Crne Gore.

“Svako dalje odlučivanje u predmetnom slučaju, iz akademskog domena, je u nadležnosti Senata Univerziteta Crne Gore”, napominju oni.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jež
Gost
Jež

Ako se utvrdi da je plagirao, ništa, neka samo crvenu zamijeni crnom kravatom.

Mppg
Gost
Mppg

Džabe vam sve sad pa i da vratite sve što ste pokrali ma i da vanzemaljce nadjete i dokažete da je zemlja ravna nećete nas skrenut sa puta!!!
Lopina NITKOV je gotov ovaj put!!!

Botun
Gost
Botun

Nemoj tako, ako je plagirao i kraduckao, nećemo mu zabranjivati ništa, čak ni crvenu kravatu da nosi.

Boba
Gost
Boba

A da tebe tako pametnog malo “proceslja” tuzilastvo?! Da vidimo na sta si ti to spreman, u kakvim si saznanjima i ko je to “gotov”????

ekonomista
Gost
ekonomista

dosta o njemu govori da je diplomirao kod Lakica …

Deka
Gost
Deka

Nije Lakica no Lakicevica!

POJK
Gost
POJK

A više bi govorilo da je doktorirao kod Knezevica

Send this to a friend