Društvo

Dario Vraneš odao počast i partizanima i četnicima

Dario Vraneš
Dario Vraneš

Crna Gora kao demokratska i civilizovana država konačno treba da se riješi svih sukoba iz prošlosti i radi na intinskom pomirenju, kako bi se već jednom zakopače ratne sjekire, a svi istinski počeli jedne druge poštovati, kako bi svi zajedno išli u bolju budućnost, saopštio je predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, ispred spomenika palim u borbi protiv fašizma na Stražici, nakon što je položio cvijeće i zapalio svijeće u kripti spomenika, povodom 20. novembra Dana opštine Pljevlja.

Prethodno je, prenose Vijesti, Vraneš zapalio svijeće na svega dvadesetak metara od spomenika na Stražici, na mjestu jame u kojoj su kako tvrde pojedini istoričari i političari, komunisti bacili 25 boraca iz Pljevalja koji su se borili za kralja i otadžbinu.

„Danas smo ovdje da odamo poštu svim herojima koji su svoj život dali da bi mi danas živjeli u slobodi. Mi smo ovdje kod jame na Stražici položili vijenac, pomolili se Bogu i zapalili svijeću za sve heroje koji su bili u četničkom pokretu i koji su život dali za slobodu. Takođe ovdje kod spomenika na Stražici poklonili smo se svim junacima i svim herojima u partizanskom pokretu koji su svoj život dali da bi mi danas živjeli u slobodi. Svi znamo nažalost da je u drugom svjetskom ratu bilo više pokreta koji su se borili protiv fašizma. Na nesreću našeg naroda, nekad su i ti pokreti među sobom bili sukobljeni. Međutim, ljudski život je nešto najvrjednije i mi ne smijemo da prebiramo po žrtvama i svak ko je dao život za slobodu svog naroda vrijedan je našeg poštovanja“, kazao je Vraneš.

On je mišljenja da će 20. novembar zadnji put slaviti kao Dan opštine s obzirom da se skupštinska većina nedavno usvojila 27. oktobar -Svetu Petku, za novi dan Opštine Pljevlja.

Saglasnost na odluku lokalnog parlamenta treba da da Vlada.

„Svi željno isčekujemo odluku da to bude 27. oktobar“, rekao je Vraneš.

Polaganje vijenaca na Spomenik na stražici ove godine posebno su organizovalo boračke organizacije, političke organizacije i lokalna samouprava.

55

avatar
1000
41
14
0
 
50
DoktorDedoniMr.MontenegroAnco28Dejan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Doktor
Gost
Doktor

E nesrećne Države….

Anco28
Gost
Anco28

Iskreno se nadam da će nekad proradit čojstvo u Crnogoraca koje je moj Đedo hvalio, nemogu i neću radi makar jednog čojstva da pogazim i relativizujem da su svi isti. Nisu i nikad neće biti svi isti makar dok postoji 1 % a mislim da ima više čojstva u Crnogorcima a međeda je bilo i biće i istorija je jedna… Više »

Dejan
Gost
Dejan

Nije tačan naslov. Prije svega je rekao da hoće da promjene dan opstine i da je to osnovni njegov danasnji performans

Vesna
Gost
Vesna

Cirkus

Komentator
Gost
Komentator

Ko je ovaj?

radojka
Gost
radojka

Ne moze se prekrajati pa ni mijenjati istorija, nego gledajte da sklonite zastave trobojke iz Pljevalja.Jer Pljevlja pripadaju Crnoj Gori a Crna Gora ima svoju zastavu.Ko ste vi i sta ste umislili da ste da radite sve na svoju ruku..

Kusovica
Gost
Kusovica

Elokvencija predsjednika Vraneša na zavidnom nivou.,,Oči zbore što im srce kaže,,tako i On ne može protiv sebe čojek deklisani ,,četnik,,jače od njega.

Comita
Gost
Comita

Ne može se izjednačiti patriota sa izdajnikom..Smrt Fašizmu…

Cool
Gost
Cool

A zaboravio si da odaš počast i Njemcima panda priča bude kompletna

Foo_Bar
Gost
Foo_Bar

Da neko reaguje po sluzbenoj duznosti?

Popaj
Gost
Popaj

Nikolaj velimirovic je velica hitlera

Mr.Montenegro
Gost
Mr.Montenegro

Nikolaj je bio duhovni vođa Zbora, krajnje desnice, srpskih fašista na čijem je čelu bio Dimitrije Ljotić! Kovanicu “Svetosavlje” prvi je izgovorio još jedan Dimitrije ali Najdanović, teolog, jedan od najbližih sardanika Velimirovića i to na jednoj tribini posvećenoj “nacionalizmu Sv.Save” održanoj 1936. god. Ljotićevci su kupili đecu po Kragujevcu i sprovodili ih do Šumarica na strijeljanje. Fina bratija nema… Više »

H.Novi
Gost
H.Novi

Treba pod hitno maknuti takve likove baš zbog demokratije!!

Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

SMRT FAŠIZMU.

Sanja
Gost
Sanja

ON se niti da učit’ nit trpljet’!

Tatko i pare DD
Gost
Tatko i pare DD

Sveta petka je moja slava i moje ujcevine.

Barselona
Gost
Barselona

Ne umiješ ni ime slave napisati pravilno! Strašno!

Dedoni
Gost
Dedoni

Pa sto mrcio se

Imam ime
Gost
Imam ime

Ovo je ludilo sto se radi

Komunista
Gost
Komunista

Svejedno. Svakako su pobijedili – Njemci. Idemo da im služimo u Njemačku, upravljaju nam državom, znači pobijedili su. Puštimo se partizana, četnika, balista i zelenaša, daj da vidimo kako da ovo malo duša u Crnu Goru počne da živi bogatije i bezbjednije. Da se prekine pljačka Države od strane političara i da tu pljačku više ne skrivaju ovim praznim pričama.

marius
Gost
marius

Pa upravo zbog pljačke države ova priča. Jer dok se bravi(narod)svađaju oko toga, ko je četnik ,a ko partizan, oni pljačkaši(političari),pljačkaju li,pljačkaju.

Treće jutro
Gost
Treće jutro

Milojko reaguj imas moc .pokazi da si antifasista

Fiume
Gost
Fiume

Ovo je ponovni zlocin nad partizanima i borbi protiv fasizma ciji su bili pripadnici cetnickog pokreta.Ovo sto se radi u CG je sramno.

So & Tekila
Gost
So & Tekila

1)Crnogorski🇲🇪partizani – borili se za oslobođenje Crne Gore od Hitlera/III Rajha i Karađorđevića/Srbije.

2)Četnici🏴‍☠️🇷🇸izCrne Gore – borili se (često uz Hitlera) protiv crnogorskih partizana kako bi Crna🇲🇪Gora ostala pod okupacijom Srbije🇷🇸/🏴‍☠️Karađorđevića.

Nagradno pitanje glasi:
Ko se borio protiv okupatora i za slobodu?

Marko
Gost
Marko

Bogomi laž… da su se borili prtiv Srbije i Karađorđevića

Hogar
Gost
Hogar

Bogomi nije no istina..i to važniji bio taj dio borbe nego onaj protiv Italijana i Njemaca.

Taslidža
Gost
Taslidža

Nijesam mogao vjerovati da su Pljevlja dočekala ova vremena a eto izgleda jesu.

učo
Gost
učo

Ko si ti da izjednačavaš partizane i četnike.Koju školu si završio i koju istoriju učio. Da li si ikada čuo da su parizani bili nacstrani fašista a četnici jesu.
Nema prekrajanha istorije i svako neka nosi ono što mu je o vratu.

Eto tako
Gost
Eto tako

Vala bruka sto nam se u zemlji događa

Veso
Gost
Veso

Cetnici su se borili na strani okupatora i . Ne moze biti ni priblizno saradnici okupatora i borci protiv okupatora.

Pljevlja_CG
Gost
Pljevlja_CG

Ovoga ludila i mraka u Crnoj Gori….ovo ne vodi na dobro…već u crno zlo!! Izjednačavati Partizane borce za slobodu zemlje sa četnicima koljačima i saradnicima nacizma je toliko bolesno da za to ne postoji prava riječ… Sjetite se priče našeg glumca Miše Janketića koji je to javno pričo….da kao malo dijete je svjedočio toj horor sceni kad mu je majku… Više »

Nole
Gost
Nole

Ne može se mijenjati istorija kako odgovara osvježivačima i njihovim vranama. Znamo što su bili četnici i samo zato što su privremeno na vlasti ne znači da se mogu rehabilitivati. Imamo film o pilotima, bilborde, TV emisije, Facbook grupe ali sve je to premalo da se rehabilitujete i vaša sramna uloga našminka.

Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

Pljevlja nijesu nikad bila u CG. Mozete i sada izaci slobodno. Organizujte referendum i neka vam je srecan veliki put.

🇲🇪pljevlja🇲🇪
Gost
🇲🇪pljevlja🇲🇪

E nemoj pricati 😂😂😂😂😂

Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

Prica,ne prica,kumimo vas velikijem Bogom micite se vise . Da vam je dobro gore,ne bi hiljade Pljevljaka sljeglo na more i PG.

Luka
Gost
Luka

Da li će reagovati nadležni organi?Mi znamo da je pop Šiljak bio saradnik okupatora i ubica.

Boos
Gost
Boos

Tako pa dje upali .

Stara_Crna_Gora
Gost
Stara_Crna_Gora

Zamislite u jednoj normalnoj zemlji izjednačite Parzizene oslobodioce i četnike koljače saradnike nacizma….to znači da su državne institucije umrle…..!!! BOLEST!!! Zamislite samo danas da je živ slavni glumac Miša Janketić…čiju majku je sa ostalih 8 žena iatog dana zaklao tadašnji četnički pop i koljača Milorad Vukojičić zvani Maca….o čemu je javno pričao Miša. On je svjedok tada bio kao malo… Više »

Vox
Gost
Vox

Presmijesan lik.cetnici su toliko zla nanijeli narodu Cg toliko kuca iskopal, ti i svii koji tako misle o njima morate znati da postoje potomci casnih i hrabrih patizana i ljudi koji misle kao mi i da nam se povraca od ovakvih prica!!

Mahmud II
Gost
Mahmud II

Čak se i četnici iz Srbije gnušaju i ograđuju od zločina koje su počinili Đurišićevi četnici. I za njihove moralne standarde je to previše.

ZZplop
Gost
ZZplop

I još jedan vijenac za poštene i slobodarske SS trupe….. e sram te bilo, i sve koji te drže tu dje si.

Kaja
Gost
Kaja

pljevlja su S R A M O T N A

Difa
Gost
Difa

Najbolji grad na svijetu, SRAMOTNE su tvoje rijeci

Neno
Gost
Neno

Nikad partizani i cetnici nemogu biti isti…niti izjednaceni….Nikad za nikad. Sram te bilo izdajnice!!!

Zdravica
Gost
Zdravica

Ustase i četnike mozemo spajati, partizane ne, oni su se borili protiv pometih.

Nečastivi
Gost
Nečastivi

Zaboravio je de pomiri sa ustašama. Tako bi svi zajedno mogli u EU bez nesuglasica.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Ugovori četnika sa vlastima NDH sklapani su hronološkim redom od strane sljedećih vojvoda i zapovjednika: Momčilo Đujić, Brane Bogunović i Pajo Popović su decembra 1941. godine prvi otišli na pregovore kod župana Davida Sinčića u Kninu[7] Uroš Drenović, komandantom četničkog odreda »Kočić« sklopio je sporazum sa NDH u Mrkonjić Gradu 27. aprila 1942.[8] Lazar Tešanović, komandant četničkog bataljona »Mrkonjić«, sklopio… Više »

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Četnici se obavezuju na: priznanje NDH i njenog poglavnika; prekid svih neprijateljstava sa civilnim i vojnim vlastima NDH; pružanje borbene podrške oružanim snagama NDH u borbi protiv partizana; pomoć organima NDH pri uspostavi reda i izgradnji državnog aparata; dopuštenje i pružanje pomoći civilnim i vojnim organima NDH pri vršenju istrage zločina protiv života i imovine građana bez obzira na vjersku… Više »

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Hrvatske vlasti se obavezuju da će: prepustiti četnicima samoupravu na njihovoj teritoriji, uz kontrolu organa NDH; dozvoliti četnicima nošenje oružja radi borbe protiv partizana; snabdijevati četnike municijom; zbrinjavati četnike ranjene u borbi protiv partizana u bolnicama NDH; pomagati udovice i siročad četnika poginulih u borbi protiv partizana; dozvoliti „neometan promet robe i osoba, kao i ostalim građanima Hrvatske.“[16] Budući da… Više »

Atos
Gost
Atos

Zar to niste vi uradili

Foo_Bar
Gost
Foo_Bar

“.. bilo više pokreta koji su se borili protiv fašizma. “…Boga mi,jeste…francuski pokret otpora,poljski, itd,itd…cak i njemacki…ali cetnici nisu bili dio te grupacije.

Sadness
Gost
Sadness

Sramno. Tužno. Obrukao sebe i svoju porodicu. I čitava Pljevlja…

Dijaspora_CG
Gost
Dijaspora_CG

Ovoga mraka…šta je Crna Gora dočekala! Narod iz Pljevalja proživljava najgore vrijeme…izgleda ponove se vraću crne sjenke nad ovim grada kada je četnički pop i koljač Milorad Vukojičić Maca klao žene i ljude po Pljevljima…. Ovo je užaš…državo, tužilaštvo….reagujte…neke porodice već pripremaji da se odsele iz Pljevlja zbog konstantnog povratka te zločinačke ideologije četnika i nacista…koji su u prošlom ratu… Više »

Prava Crnogorka
Gost
Prava Crnogorka

Na žalost🤦‍♀️, nemamo državu.Tj.imamo, četničku!Preci nam se u grob prevrću!Istoriju su ispisali partizani ali četnici danas prave spomenike svojim vođama,našim zlotvorima.To he naša država.Tražili ste…gledajte!!!

Titogradski
Gost
Titogradski

Necemo i ne mozemo izjednacavat’ nikako one koji su zivot dali u borbi protiv okupatora za nasu slobodu i one koji su pomagali okupatorima i ubijali zene i djecu svog naroda !
Ovo sto imitira preśednika opstine nesrecnih pljevalja je incident i treba tako da ostane…

Send this to a friend