Društvo

Davor Kumburović direktor Opšte bolnice Kotor

Davor Kumburović

Internista kardiolog dr Davor Kumburović biće direktor Opšte bolnice Kotor u naredne četiri godine.

Na osnovu javnog konkursa, ovu odluku koja stupa na snagu danas (2. jul 2020. godine) donio je ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Kenan Hrapović.

Doktor Kumburović je rođen u Kotoru 28. avgusta 1978. godine gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju.

Medicinski fakultet u Kragujevcu upisao je 1997/ 98. godine, a završio 2004. godine.

Nakon obavljenog pripravničkog staža, polaže i obavezni stručni ispit u Beogradu.

Potom počinje da radi u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Kotoru, a nakon toga u Opštoj bolnici Kotor.

Specijalizaciju iz oblasti interne medicine upisuje 2006. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu i završava je u roku. Subspecijalizaciju iz oblasti kardiologije na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu završio je sa odličnim ocjenama.

Doktorske akademske studije – izborno područje : eksperimentalna i primijenjena fiziologija sa sportskom medicinom upisao je školske 2012/13 godine. Usmeni doktorantski ispit položio je u junu 2019. godine, a u izradi je doktorka disertacija.

“Veliki je profesionalni izazov biti na čelu kotorske Opšte bolnice i vjerujem da će u ovom delikatnom vremenu u okviru kojeg se borimo sa pandemijom korona virusa, medicinski radnici i dalje marljivo odgovarati brojnim ozbiljnim zadacima koji su pred zdravstvenim sistemom”, kazao je u izjavi za Radio Kotor Kumburović.

Učesnik je brojnih evropskih i svjetskih kongresa iz oblasti kardiologije i autor mnogih stručnih radova.

U Opštoj bolnici Kotor radi od 2006. godine.

Doktor Kumburović je omiljen među pacijentima koji ga opisuju kao veoma posvećenog ljekara, profesionalca koji je pažljiv i veoma dostupan, a naši stariji sugrađani koji imaju kardiovaskularne probleme kažu da je posebno delikatan njegov pristup ovoj populaciji.

Predsjednik je kotorskog Fudbalskog kluba “Bokelj” dvije godine.

37

avatar
1000
23
14
0
 
34
vitamin CNebojsaRagnarmrkelaKotoranin89
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nebojsa
Gost
Nebojsa

Toliko godina školovanja i specijalizacija i subspecijalizacija,da ne govorim koliko je to koštalo.Sve to da bi bio postavljen za direktora.To je naša pamet,vas i nas u RS.Naši vrsni ratni hirurzi umjesto da lijeće ljude sjeli u poslaničke klupe.To bi trebalo zabraniti.Ovaj komentar nema veze sa politikom nego samo sa zdravim razumom.

vitamin C
Gost
vitamin C

Dobar stručnjak i dobar organizator pravilo je za uspjeh. U principu se uči od dobrog rukovodioca. A, Vi, u Srpskoj vidite tamo vaše probleme a nas, konačno, zaobiđite. Previše ste “zahvalni” za ruku koju smo vam pružili.

mrkela
Gost
mrkela

Svaki doktor sanja da bude političar !

vitamin C
Gost
vitamin C

kao u svim profesijama, ništa neobično, jer i oni žele da mijenjaju svijet

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Не знам ништа о вом новом директору, а желим му сву срећу јер је то болница у коју ћу и ја можда некад поћи. Мене занима можете ли ви као новинари појаснити зашто је смијењен досадашњи директор за којег сам чуо само ријечи хвале од грађана различитих вјера и убјеђења?

Ragnar
Gost
Ragnar

Potpuno bez razloga je smijenjen, da ne govorim ruzno o novom direktoru jer ga ne znam, ali Ilic je bio covjek na mjestu!

Pacijent
Gost
Pacijent

Bravo doktore,svako dobro u zivotu i na poslu,odlican doktor i covjek

jorgovan
Gost
jorgovan

Nikad mi nece bit jasno zasto dobre doktore stavljate za direktore.Zar oni to vrijeme provedeno u direktorskoj fotelji nebi trebali iskoristit mnogo pametnije,za oni za sta su se skolovali i za sta ih nsrod treba.

Torna
Gost
Torna

Kako bi se ti osjećao da ti za direktora postave kolegu kojeg ne cijeniš ni ti ni polovina drugih kolega?

Mimi
Gost
Mimi

Nismo mogli dobiti boljeg direktora…. Čestitam od srca..

Kotoranin89
Gost
Kotoranin89

Znaci prosli je bio losiji,jel?E komedije….

Mimi
Gost
Mimi

Nismo mogi dobiti boljeg direktora.. Odličan doktor i divan civjek

Catarino
Gost
Catarino

E sad da vidimo mladi i perspektivni a i podobni da će se izboriti za regionalnu novu bolnicu u Kotoru. Dr Ilic je bio na dobrom putu!

treatment
Gost
treatment

Ne može regionalna bolnica biti u Kotoru. Uz svo uvažavanje Kotora, to nije dobra lokacija za bolnicu. Kotor je geografski slijepo crijevo i takva ustanova ne bi bila jednako dostupna svima u regiji. Logistički, a to je jedan od ključnih parametara ako bi pričali o regionalnoj bolnici, Kotor je loše rješenje, jednako ako misliš samo na Boku, ili šire, na… Više »

Lesinari
Gost
Lesinari

A jel SD ili SDP ?

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

pocni polako i sa niksicem sa nacelnicima za pocetak, salji kuci itd..

H2O
Gost
H2O

Dr Ilic je svoj ugled i autoritet stekao svojim znanjem, strucnoscu i naravno iskustvom. Malo ko mu moze parirat u bilo kom pogledu, a nek se ostali ne naljute. Ovaj mladi kadar treba jos stepenica da prodje dok dodju do njegove, ako ikad i dodju. A ministar ko ministar……

Cattaro 25cm
Gost
Cattaro 25cm

Pitaj mu zenu za iskustvo

Nikola
Gost
Nikola

Sa Srecom dobi covjece zelim ti i narednih godina da nastavis Pozdrav Veliki Dobri Covjece

Boris
Gost
Boris

ada dps kadar.

JefimijE
Gost
JefimijE

Gospoda ljekari i svi ostali da se naviknu da se biraju na određeni broj godina i da poslije toga imaju posao ali funkciju ne. Tako i Ilić, a tako i ovaj da zna za 4 godine. Dosta više prćija

Peja
Gost
Peja

Porediti Kumburovica i Ilica je kao porediti Real i Bokelj. Naravno, Ilic je tu Real. To svaki Kotoranin zna, nezavisno koga glasa. Nazalost, partijska pripadnost je bitnija od strucnosti i ugleda, cak i u profesiji u kojoj to ne bi trebalo da bude slucaj.

Kapetan Boka
Gost
Kapetan Boka

Tako je!!!

treatment
Gost
treatment

Principijelno sam protiv postavljanja ljekara na menadžerske funkcije. Iz prostog razloga, ako kao ljekar išta valja stručnom smislu i ako je posvećen struci, stalno usavršavanje, učenje, nove tehnike i procedure, priroda samog posla i rad sa pacijentima zahtijevaju 100% koncentraciju, veliki je pritisak, odgovornost i puno vrijeme namijenjeno samo tome poslu. Tu vremena nema za bilo što drugo. Zato su… Više »

Cg.No1
Gost
Cg.No1

Skaljarc no što!

Tivat99
Gost
Tivat99

Dobar doktor,hirurg,čovjek je pošao i hvala mu za sve postignito,mlad,perspektivan i odličan ga zamijenuo…nadam se da mu članska karta DPS-a nije pomogla da dobije novu funkciju,svakako sjajni su obadvojica,zelim im puno sreće u budućem radu!

Djuka
Gost
Djuka

Članska karta DPS-a mu je samo odmagala, inače bi ga izabrali za direktora čim je maturirao ovako se mučio po Srbiji.

Jiop
Gost
Jiop

Jeli Skaljarac?

Čista šteta
Gost
Čista šteta

Ljekari ne treba da budu direktori bolnica, nego savjetnici, a ekonomisti da vode bolnicu. Čovjek toliko zna i može da pomogne ljudima, a ako je direktor, samo je povremeno u kontaktu sa pacijentima.

Sasavica
Gost
Sasavica

Jel potpisao uclanjenje u partiju gospodina ministra ?

Ko je kriv?
Gost
Ko je kriv?

Naravno da jeste. Zato je i tu! Makoše dr Ilića

The Stig 🇲🇪
Gost
The Stig 🇲🇪

Imao od davno knjizicu.

Maris
Gost
Maris

Zaista sve rijeci hvale za ovog mladog i i svom poslu posvecenog doktora.cestitam mu .E da je vise takvih

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Podrska za Dr Kumburovica! Mlad,uporan,pokazao se da zna da vodi “Bokelj”! Dr Ilic je sjajan hirurg al ako je proslo vrijeme madata,nema sto da se buni! Svakako je potrebniji u hiruskoj sali nego kao menadzer bolnice….

Bata Cuce
Gost
Bata Cuce

A g. Kumburović nije kao potreban bolesnicima jer je studirao u elitnom Kragujevcu Pogledajte na što liči bolnica Risan kada se kadrovski pogriješi.

As1
Gost
As1

A na sta lici bolnica Risan?
Dobila je najbolji mendzment u poslednjih 50g.

KO BOKA
Gost
KO BOKA

Doktor je prvo veliki covjek A drugo ne znam kojoj partiji pripada a vjerovatno Hrapovicevoj
😁

Send this to a friend